přední ochranný rám
Moderátor: Blue Lanos
přední ochranný rám
zdravím všechny, pokud má někdo ochranný rám před naraznikem ,tak byho mohl nafotit (UCHYCENÍ ).Včera jsem sestřelil srnu při 90 km,kupodivu auto celkem nic není ,jenom popraskaný lak na narazniku a zdemolovaná SPZ.Narazník mi loni střikali a cena byla katastrofalní 9200 kč !!! .Tak bych tam radši namontoval ten rám.
1,6 lpg brc zlatá metalíza
- Reklama
Re: přední ochranný rám
No jestli máš na mysli ty různě ohýbané roury, co se montují na SUV, tak ty bych ti montovat nedoporučoval.....
Má to své důvody: automobilky dělají auta tak aby byly co nejbezpečnější jak k posádce uvnitř tak i zvenku. Dělají se různé deformační zony v přední kapotě, nárazníky jsou relativně měkké, speciálně tvarové tak aby co nejméně ublížily člověku při kontaktu s autem........ no a na tohle vše si někteří namontují rám s ohýbaných rour, který když člověka při kontaktu s autem hned nezabije, aspoň ho spolehlivě zmrzačí
No jak chceš, když s tím nemáš problém, dej si tam rám, ale kdyby, nedej bože došlo k nějakému zranění vinou takové úpravy, já bych s tím asi problém měl........
Nehledě na to, že podobné rámy asi jen těžko budou homologvány z důvodu výše popsaného....... a co znamená používání nepovoleného příslušenství asi jistě víš......
Má to své důvody: automobilky dělají auta tak aby byly co nejbezpečnější jak k posádce uvnitř tak i zvenku. Dělají se různé deformační zony v přední kapotě, nárazníky jsou relativně měkké, speciálně tvarové tak aby co nejméně ublížily člověku při kontaktu s autem........ no a na tohle vše si někteří namontují rám s ohýbaných rour, který když člověka při kontaktu s autem hned nezabije, aspoň ho spolehlivě zmrzačí
No jak chceš, když s tím nemáš problém, dej si tam rám, ale kdyby, nedej bože došlo k nějakému zranění vinou takové úpravy, já bych s tím asi problém měl........
Nehledě na to, že podobné rámy asi jen těžko budou homologvány z důvodu výše popsaného....... a co znamená používání nepovoleného příslušenství asi jistě víš......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Rám na Tacumě vypadá dobře
- Přílohy
-
- Tacuma - ochranný rám.jpg (70.59 KiB) Zobrazeno 3089 x
Tacuma 1.8 + LPG - 72 kW
Proti gustu žiadny dišputát, ten predný "EE" no ten bočný sa mi páči a na tej fotke z tohto pohľadu duplom, dobre to vyzerá aj kôli elektrónomrudla píše:Rám na Tacumě vypadá ...
O tej bezpečnosti úplne súhlasím s Richardom.
nemáš viac fotiek?
Nubira I 2.0 CDX
Tacuma 1.6 SX
Tacuma 2.0 CDX
Orlando 2.0 LT 120kw AT
Tacuma 1.6 SX
Tacuma 2.0 CDX
Orlando 2.0 LT 120kw AT