sjíždění předních pneu
Moderátor: Blue Lanos
sjíždění předních pneu
Proč se sjíždí přední kola z venkovní strany,co jsem se dival je to u všech vozu Matiz, poradí někdo?Podle servisu je to v pořádku
- Reklama
nesouhlasím s tebou.U mého Matíze se sjiždí všechny pneu stejnoměrně po celé ploše a samozřejmě přední více.Po 15000 km přehazuji mezi sebou na stejné straně vozu.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Když jsi se díval u všech , tak na mého jsi teda zapomněl. NESJÍŽDÍ!!!!!
Ale pro informaci, když se jen TOBĚ!!! sjíždějí zvenku, tak máš buď velkou sbíhavost a nech si udělat komplet kontrolu geometrie , nebo jezdíš jako p.... (to užitečné domácí zvíře) a sjíždí se ti to stylem jízdy.
Ale pro informaci, když se jen TOBĚ!!! sjíždějí zvenku, tak máš buď velkou sbíhavost a nech si udělat komplet kontrolu geometrie , nebo jezdíš jako p.... (to užitečné domácí zvíře) a sjíždí se ti to stylem jízdy.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
ŠPATNĚ !!!Václav Brousek píše:... Po 15000 km přehazuji mezi sebou na stejné straně vozu.
Pokud se kola prohazuji, tak vzdy do krize, tudiz LP za PZ a PP za LZ.
Na stejne strane je to doslova NESMYSL !!! Kola se budou sjizdet porad jen z te jedne strany !!!
Ac necekane, tak vzdy narazite na to, ze z jedne strany se to sjizdi vic, ale to nemusi zalezet na geometrii, ale na nahusteni gum, zatizeni atd atd atd...
No tak,jaký nesmysl.Čti pořádně můj příspěvek,píši jasně že se mi sjíždí pneu stejně po celé ploše.Robert píše:ŠPATNĚ !!!Václav Brousek píše:... Po 15000 km přehazuji mezi sebou na stejné straně vozu.
Pokud se kola prohazuji, tak vzdy do krize, tudiz LP za PZ a PP za LZ.
Na stejne strane je to doslova NESMYSL !!! Kola se budou sjizdet porad jen z te jedne strany !!!
Ac necekane, tak vzdy narazite na to, ze z jedne strany se to sjizdi vic, ale to nemusi zalezet na geometrii, ale na nahusteni gum, zatizeni atd atd atd...
Re: sjíždění předních pneu
prosimte vlasto, priste to chce zkontrolovat vic jak dva matezy u vas na vesnici - kazdopadne duvod je budto spatne nahusteny, prase-styl jizdy a v neposledni rade muze byt na vine geometrie ...MatizVlastik píše:Proč se sjíždí přední kola z venkovní strany,co jsem se dival je to u všech vozu Matiz, poradí někdo?Podle servisu je to v pořádku
Roberte , špatně , ale pro tebe , Václav má pravdu . Dnes už se kola křížem nepřehazují!!!! Některé gumy jsou směrové , u zimních většina a letní taky některé. Asi jsi si nedostatečně prostudoval servisní knížku ( tu malou co je k autu od prodejce) je to tam!!!!!
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Tomáši,děkuji ti,ale tuto informaci jsem považoval za samozřejmost.Tomáš píše:Roberte , špatně , ale pro tebe , Václav má pravdu . Dnes už se kola křížem nepřehazují!!!! Některé gumy jsou směrové , u zimních většina a letní taky některé. Asi jsi si nedostatečně prostudoval servisní knížku ( tu malou co je k autu od prodejce) je to tam!!!!!
spatne oba dva - smerovost nijak nehraje roli, zda prohazujete krizem ci nikoliv (ja prohazuji nekrizem), problem by byla asymetrieVáclav Brousek píše:Tomáši,děkuji ti,ale tuto informaci jsem považoval za samozřejmost.Tomáš píše:Roberte , špatně , ale pro tebe , Václav má pravdu . Dnes už se kola křížem nepřehazují!!!! Některé gumy jsou směrové , u zimních většina a letní taky některé. Asi jsi si nedostatečně prostudoval servisní knížku ( tu malou co je k autu od prodejce) je to tam!!!!!
Teda promiň , ale základní chyba!!!!! Přece nemůžeš dát směrové kolo z levé strany na pravou !! Jo něco jiného by bylo , kdyby jsi je otáčel na ráfku , ale nechápu proč?? Když se nesjíždějí není co řešit a ať si to každý otáčí jak chce.....
Jakube,nechci s tebou polemizovat,ale s tvým názorem nemohu souhlasit.Nevím co je to za termín směrovost kol,ale pokud přehodíš kola z levé strany na pravou,otáčí se opačně.Jaký to má vliv na pneu,nevím,ale pokud se sjíždí pneu stejně vpředu i vzadu(po celé ploše),tak je přehodím pouze mezi sebou na jedné straně,protože se náhonová kola sjíždí rychleji a zachovám směr otáčení kola.
Někde jsem dokonce četl,že přehazování kol do kříže se nemá provádět,a pokud se sjíždí některá strana,tak pouze otočit na ráfku a zachovat původní směr otáčení.Toť vše.
U kol kde je nutno zachovat směr otáčení,je to uvedeno v označení pneu po straně pneu šipkou.
Někde jsem dokonce četl,že přehazování kol do kříže se nemá provádět,a pokud se sjíždí některá strana,tak pouze otočit na ráfku a zachovat původní směr otáčení.Toť vše.
U kol kde je nutno zachovat směr otáčení,je to uvedeno v označení pneu po straně pneu šipkou.
Co je to za kravinu otacet kolo na rafku, to jako podle vas se to bude tocit jinak, bo co????Václav Brousek píše:Jakube,nechci s tebou polemizovat,ale s tvým názorem nemohu souhlasit.Nevím co je to za termín směrovost kol,ale pokud přehodíš kola z levé strany na pravou,otáčí se opačně.Jaký to má vliv na pneu,nevím,ale pokud se sjíždí pneu stejně vpředu i vzadu(po celé ploše),tak je přehodím pouze mezi sebou na jedné straně,protože se náhonová kola sjíždí rychleji a zachovám směr otáčení kola.
Jinak, ten, kdo mi psal, ze si mam precist malou knizku, tak kdyz uz jsme u toho, TAK TAM JE JASNE NAPSANO, ZE SE MAJI KOLA PROHAZOVAT DO KRIZE !!! Takze
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych v tom vědu neviděl. Jakékoli gumy se prohazují předek <-> zadek. Pokud nemají směrový dezén, tak je možné je přehodit levé <-> pravá. A je to.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Robert píše:Co je to za kravinu otacet kolo na rafku, to jako podle vas se to bude tocit jinak, bo co????Václav Brousek píše:Jakube,nechci s tebou polemizovat,ale s tvým názorem nemohu souhlasit.Nevím co je to za termín směrovost kol,ale pokud přehodíš kola z levé strany na pravou,otáčí se opačně.Jaký to má vliv na pneu,nevím,ale pokud se sjíždí pneu stejně vpředu i vzadu(po celé ploše),tak je přehodím pouze mezi sebou na jedné straně,protože se náhonová kola sjíždí rychleji a zachovám směr otáčení kola.
Roberte,ještě jednou a pomalu.Čti pozorně příspěvky a dopátráš se pravdy!!!
Jinak, ten, kdo mi psal, ze si mam precist malou knizku, tak kdyz uz jsme u toho, TAK TAM JE JASNE NAPSANO, ZE SE MAJI KOLA PROHAZOVAT DO KRIZE !!! Takze