Odchylka tachometru
Moderátor: Blue Lanos
Odchylka tachometru
Tak jsem se konečně dostal s Matizkem na dalnici a s GPS jsem změřil odchylku tachometru. Vychází to na 9-10%, což je docela dost, bežně je to kolem 5%. Ale ono těch 170 vypadá líp jak 153 H
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
- Reklama
- Blue Lanos
Ja som si vas hosi ani nevsimol, ze tu pisete dvaja Vsimnite si ze tie tie vase fotky su take podobne (aj farba) ze som si myslel, ze shaman vedie monolog
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Haha, no ja jsem ukecanej, ale zas tak moc abych si povidal sam se sebou, to teda neee. H
Hezká debata,hlavně plodná,škoda že mi sem nejde vložit Smajlík.
Nepřesnost tachometrů je běžná věc u všech aut a u těch levnějších typů to není tolik vymakané.Čím větší rychlost,tím větší odchylka.Já jsem porovnával mého Matíze s radarem při 50 km/hod a je ty OK,bez odchylky.
Nepřesnost tachometrů je běžná věc u všech aut a u těch levnějších typů to není tolik vymakané.Čím větší rychlost,tím větší odchylka.Já jsem porovnával mého Matíze s radarem při 50 km/hod a je ty OK,bez odchylky.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
To jsem ale psal už na začátku, že odchylka je běžně kolem 5%. To mi sedělo u Fiesty i Scenica, Matiz má 10%. Není to nic hrozného, každé auto proměřuje a nějaké víc a nějaké zase méně... Kola jsem měl při měření předepsané, t.j. 145/70
No ona ta chyba je téměř stejná, akorát při vyšších rychlostech se to samozřejmě lépe projeví.
ja reagoval nashaman píše:To jsem ale psal už na začátku, že odchylka je běžně kolem 5%. To mi sedělo u Fiesty i Scenica, Matiz má 10%.
a vzhledem k tomu, ze se tady kazdy dopousti pausalnich vyroku, tak si taky jeden lajsknu - tvrdim, ze vsechna auta maji pri sve maximalni rychlosti odchylku kolem 10%Robert píše:V tomhle pripade je Matiz totalne zmrsenej, kdyz to ti blbi Korejci nechali takhle vyjet z linky....
rozjed toho scenica na jeho max (odhaduji tak 180) a zmer to, osobne mam mirne pochybnosti, ze bude pouhych 5%