bohata zmes na espere
Moderátor: Blue Lanos
bohata zmes na espere
zdravim..mam taky mensi problem.bol som na emisnej s esperom 1.5 16v benzin-lpg a na oboch mi namerali bohatu zmes.chcem sa spytat ci sa to da nejako nadstavit a ak ano na com a kde na akom mieste to je.filter vzduchovy je tam novy tak ten to nerobi.otacky su rovnake aj na benzin aj na plyn a nekolisu.prosim o radu dakujem
- Reklama
Re: bohata zmes na espere
Ak je bohata, tak je najpravdepodobnejsie v haji lambda sonda, tazko to moze byt nieco inde, lebo si neviem predstavit ako by musel byt znepriechodneny vzduchovy filter aby so nevedala RJ vykryt.
Po vymene lambdy (uz som videl aj za cca 20eur ale bezne za cca 30 az 40 eur kym to nebude kupovane v servise) vsak nemusi byt vyhrate, lebo ak je vdaka mrtvej lambde kaput katalyzator, tak bude vysoke HC aj napriek zmesi v norme. Novy kat za cca 60eur, asi rovno nerezovy vraj je odolnejsi najma vibraciam a prehriatiu. A netrab zhanat univerzaly za 60eur je sice druhovyroba ale rovno s prirubami na espero.
Po vymene lambdy (uz som videl aj za cca 20eur ale bezne za cca 30 az 40 eur kym to nebude kupovane v servise) vsak nemusi byt vyhrate, lebo ak je vdaka mrtvej lambde kaput katalyzator, tak bude vysoke HC aj napriek zmesi v norme. Novy kat za cca 60eur, asi rovno nerezovy vraj je odolnejsi najma vibraciam a prehriatiu. A netrab zhanat univerzaly za 60eur je sice druhovyroba ale rovno s prirubami na espero.
To isté som zažil aj ja osobne na emisnej.Vymenil som lambda sondu(23€ aj s poštovným).A zrazu sa mi upravil voľnobeh,pekne beží, nekolíšu otáčky .Výmenu lambdy doporučujem,len pozor na závit vo výfukovom potrubí(je to dosť tvrdá liatina).Musel som meniť aj výfukové potrubie,lebo som vyšroboval lambdu a závit bol strhnutý(na výfuk.potrubí).Lambda nebola menená od vyroby cca 13 rokov a 175.000 Km.Takže tak.Ale už všetko frčí ako má.
Ešte niečo http://www.auto-elektronika.sk/produkty ... O&captcha= ide tam jednokáblová a pasuje aj koncovka.
Ešte niečo http://www.auto-elektronika.sk/produkty ... O&captcha= ide tam jednokáblová a pasuje aj koncovka.
diky za rady vyskusam to vymenit a uvidi sa ci to bude ok.este raz dik
No naozaj to vyzerá na lamda sondu, pretože tá jediná je výstupným snímačom vo výfukovom potrubí pre centrálnu jednotku, ak sa nemýlim jej meranie je založené na kyslíku. Skrátka ide o veľký prebytok benzínu oproti vzduchu, predpokladám že aj spotreba je vysoká. Ak sa to nevyrieši zašpinia sa sviečka a tak podobne. Skrátka systém dávkuje viac než má.
Daewoo Leganza 2.0 16V, červená metalíza, koža, R.v. 1999, predtým Daewoo Espero 1.5 16V R. v. 1996 a Škoda 120 GLS
Vymenil som lambdu a tá spotreba sa mi zdá dosť vysoká.Viem,teraz v zime je to možné.Dnes som išiel trasu Sereď-Horné Orešany(cca 40km tam-dokopy 80 km) a zožralo to aj 9 lirov,ale boli tam záveje,dosť brutal a raz som zapadol ale espero za vyhrabalo
prerážal som záveje do výšky svetiel.
teraz večer už tú cestu uzavreli.(Dolné Orešany-Horné Orešany)
prerážal som záveje do výšky svetiel.
teraz večer už tú cestu uzavreli.(Dolné Orešany-Horné Orešany)
jen to doplnim
na emisich by ten clovek mel poznat ze lambda nechodi.pokud to nepozna je tam pro paradu
pokud to je bohaty a je dobra lambda je v haji katalyzator
na emisich by ten clovek mel poznat ze lambda nechodi.pokud to nepozna je tam pro paradu
pokud to je bohaty a je dobra lambda je v haji katalyzator
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Len si dovolim upresnit, ze pokial je dobra lambda (cize kyslikovy senzor) tak na emiskach bude lambda v medziach normy, cize to nebude bohate ani chudobne (ak nebude vadne nieco ine) ale ak bude katalyzator vadny tak bude HC a CO mimo povolenych limitov. Aj ked mozno ze v mojom pripade zohral rolu aj stary benzin ale katalyzator s takmer 200tkm na krku asi uz nebude v plnej kondicii. Najma ked mal ktovie kolko desiatok tisic km bez regulacie na lpg a este motor trochu viac papa olej. Ale to sa este uvidi pred dalsimi emiskami, ked otestujem novy aj ked neoriginalny katalyzator. Ten ale bude asi iba putovny a vyuzivany len na emisky a medzitym tam pojde fake zo stareho.