Motorovy problem s Lanosem

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Kromanonek

Motorovy problem s Lanosem

Příspěvek od Kromanonek »

Zdravim. Precetl jsem si pozorne forum v ohledech trhani motoru za jizdy a a spatnem startu. Koupil jsem nove svicky a zapalovaci kable, ale jeste jsem se nedostal k vymene. Nejprve jsem vytahl baterku a dobil. Pri vytahovani jsem si vsiml, ze je praskle gumove tesneni u takove tenoucke hadicky co zvede zhora zleva do takoveho kulateho kovoveho zmetku nad hlavou motoru. Hledal schema motoru abych ukazal o co jde a nevyjadroval se jako hlupak, ale nenasel jsem. Nicmene cukani mototu ustalo. Mate tuseni co je to za hadicku? Druha vec pak je, ze mam pocit jakoby se cele auto dost klepalo. Prisuzuji to zmrzlym gumovym odrazum motoru, jelikoz nejezdim vice nez 25km trasy. Pokud z toho nekdo z povolanejsich neco vycte, budu rad za odpoved. Dekuji:)
Reklama

Kromanonek

Re: Motorovy problem s Lanosem

Zde picture, ze ktereho to snad bude jasne
Obrazek toho, kterou hadicku mam na mysli:-)
Obrazek toho, kterou hadicku mam na mysli:-)
DSCN0305.jpg (236.18 KiB) Zobrazeno 3252 x
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Ahoj,
pokial myslis ten "kovovy zmatek" nad druhym pismenom "E" napisu E-TEC, tak to je EGR ventil. Ten je otvarany podtlakom privadzanym prave tou tenkou hadickou. Ak praskne, motor si prisava falosny vzduch a to moze sposobovat trhanie. Kedze jedna hadicka uz praskla, mal by si sa pozriet na vsetky tie tenke plastove a gumene hadicky v celom motore (okolie nasavania vzduchu, vzduchovej klapky, MAP senzor (to je ta skatula na plechu vpravo vzadu, pod ktorou mas kable stiahnute modrou gumickou, ci co to je), ...) a pokial maju praskliny, tak ich vymen. Ak sa prederavia, motor moze riadne blbnut. Gumene nemusis kupovat original, staci kupit hadicku od pumpicky pre bicykel, daj z nej dole platno a nastrihaj patricne dlzky.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Kromanonek

Dekuju za odpoved. Pod jakym nazvem hledat tu hadicku s tim tesnenim na netu? Treba na www.autokelly.cz jsem hledal usilovane a nenasel. Taky se mi zda ze motor za jizdy dost rve(do 60km/h dobry, ale v 90 uz se bojim, ze vybouchne:-)), to muze byt take chybami v hadickach?
Kromanonek

Kdyz na tu odpoved tak koukam, tak nemam prasklou hadicku, ale pouze to gumeve tesneni ci je zaizolovane tou izolackou. Takze tam staci nastrkat tu nastrihanou pumpicku(to by me fakt nenapadlo:-D)? A jeste jak je ten privod takovou gumovou hadici te veci s tim napisem etec zleva. Je to stazene nejakou plastovou stahovackou a kobercovkou. Mam to rovnou taky vymenit? Dekuju
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

no jak pisal VADO...
vymen vsetky tie tienke gumenne hadicky...VSETKY..
co najdesh vidish, a viesh vysledovat....
(aj tamtu zalepenu tou zltozelenou izolackou)

potom urcite vymen aj tie svieckove kable a sviecky ked uz si ich kupil..

Podobny problem som tu niekomu na lanose riesil...
auto takmer nepojazdne, ledva ledva 80
a akceleracia ziadna...aj skodovka by ta predbehla...

Diagnoza, popraskane hadicky, odpalene svieckove kable,
a sviecky hrdzave, minimalne 70tis. v motore, opalene...proste hruza..
..
a vdaka pricpatemu vyfuku uz trochu prepustal aj EGR ventil, aj vtedy ked nemal..
ale to dufajme nebude tvoj pripad..

tamta hadica "zabandazova paskou" je na odvetranie motora, na chod motoru bez efektu..
ale ak sa ti nelubi jej "design", tak ju vymen..

..a potom pre istotu zabehni aj k plynarovy..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Kromanonek

Diky za odpoved... Tem hadickam samotnym nic neni, jsou zterela jen ta gumova tesneni... Kazdopadne tam teda dam i ty hadicky. Vite kde je v CR koupit? Na netu jsem nic podobneho nenasel. A nejaky navod na to jak oddelat ty svickove kabely se najde? Diky.
Kromanonek

A dodatek ke svickam: mel mi je vymenit mechanik a nauctoval si je. Pro jistotu mam, ale nove a podam foto pokud se mi podari vytahnout ty stare:-)
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

tymi "gumennymi hadickami" ...myslime tie male gumenne kolienka...
a nie ten plastovy zbytok..."okolo"

budto kupish niekde hadicku od pumpny na bicikel..alebo nieco podobne a narazesh si..
ono ta to totiz kupit "v originalnom vydani" kupit neda..
..
ja bud kupim hadicku od EGR ventilu ..tusim z espera..
alebo hadicku od tlakoveho regulatoru paliva z 8V motorov....

svieckove kable len stiahnesh dole (hore)..
ked nejdu ..to su asi dobre zapecene..
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu//
Opravy vašich plechových miláčikov
Kromanonek

Takze zkratka poradne zatahnout za tu kovovou cast? Na obrazku dole cca uprostred?
n3oklan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n3oklan »

tak jsem chytrejsi, k cemu jsou :lol: vsechny kolinka mam popraskany... asi je taky povymenuju a obtahnu vulkanizacni paskou, ta vydrzi snad vsechno :lol:
UPDATE - Škoda Octavia TOUR 1.9 TDi-PD
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
Jezdím s TomTom GO730 a Prestigio MultiPhone 4500T DUO.
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Švagrovci mali problémy s ich Lososom,ja to viem le sprostredkovane,nehorvorili sme spolu ešte osobne odvtedy,ale že za jazdy švagrinenej len čosi v motore zarachotilo a motor stíchol. Ona s autám moc nerozumie,povedala len,že to bolo čosi s ventilmi a oprava vyšla na 20 000 SK. Tak som si tipol na roztrhnutý rozvodový remeň a následné pozdravenie sa piestov s ventilami :( :( :( :( . Hlavne že,už im zas losos jazdí,inak doteraz najazdili na ňom 160 000 km bez problémov a už ťahá 11.rok
Přílohy
losos + matej.jpg
losos + matej.jpg (45.33 KiB) Zobrazeno 3094 x
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Kromanonek

ted me napada: jak lze umyt motor? Postrikat nejakou breckou a polit vodou asi ne:-)?
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Kamrat umyl motor polial ho dacim a motor krasny uplne ako novy okrem toho ze ma na nom asi tych 36 000 kmnajazdenych :)
Pouzil daco co mu aj z flitra green spravilo white :)
Nastartovat nastartoval bezproblemov
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Ja som motor za 11r este neumyl a nezda sa mi vobec spinavy :) Ale kolega umyl na lanose a tiez ako novy a bez problemovy start. Len treba davat pozor na konekt. a ine el. sucasti.
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „LANOS“