Vymenit, alebo opravit?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
feejay
Kontaktovat uživatele:

Vymenit, alebo opravit?

Příspěvek od feejay »

Ahojte.. prichadzam s "problemom", ktory vlastne ani problem nie je, skor je to taka dilema. Ide o to, ze teraz ked bola zima a sneh, chodil som dost taxikom, kedze na Leganze nemam zimne gumy. Takze som sa viezol napriklad v Golfe 5. generacie, superbe, oktavii a podobne. Nadobudol som v tychto autach pocit, ze su ovela tichsie co do prieniku zvukov do interieru, ovela lepsie tlmili nerovnosti, skratka boli takmer ako nove oproti leganze.. a tieto veci som si nejako zacal viac vsimat a zacali mi na leganze vadit. Riesim teda dilemu, ci leganzu vymenim za nieco novsie, alebo si ju necham a dam vymenit zopar hlavnych suciastok za nove.. tlmice, rozvody, prevodovka, pripadne aj nieco ine. Otazka je, ci vymenou spominanych veci dosiahnem zelanu zmenu, a to aspon ako take priblizenie sa kvalitam auta o nieco novsieho. Vsetky spominane auta sa daju kupit uz za 5-6 tisic eur, co nie je az tak vela.. ale je to dost v porovnani s tym, ze generalka leganzy ma vyjde mozno nejakych 1000 eur.. takze neviem.. Oplati sa to menit? Bude to mat nejaky vyrazny efekt? Na ilustraciu - rozvody, tlmice ani nic motoricke, nebolo na leganze menene riadne dlho, takze jazda s nou nie je az taky zazitok...vdaka za postrehy.
ex Leganza ´98

predtym Škoda 105L, Škoda 120 GLS, Škoda 120L, Škoda reči...
Reklama

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Re: Vymenit, alebo opravit?

Příspěvek od -peha- »

No takto benzinové sa dajú zohnať aj tihšie ale nakolko presne rovnako striedam jazdu s Oktávkou 1,9 - Superbom 2,5 -Leganzou 2,0 tak môžem povedať že oba diezle sú v dnu ovela hlučnejšie ako Lega a po presedlaní z Octy do legy sa to nedá porovnať je tichá a nič neklepe ani nevrzgá ale je pravda že mám vymenené všetky silentbloky a tlmiče no a motor je tiež po servise tedy tak ako má byť a fakt ide absolutne hladko a ticho a to aj pri dosť vysokých otáčkách.takže neviem ale já som ješte tihší auto v nafte od Legy nemal v rukách no a to mám teraz aj novšieho krásavca Superbík 1,9 TDi ale aj toho počuť no tak rozhodnutie je na tebe v tom Ti nik nepomôže jo ale aby si mal tihšie auto ako Legu tak 5000 je málo no môžem Ti nahodiť dačo v čom sú počuť len hodinky nakolko má manuálné :lol: :lol: :lol:

Tady ho máš a aj cena je dobrá.....
http://www.autobazar.eu/sk/results.php? ... %C5%A5+%21

No tento krasavec bol ovela drahší a aj tak ako vravím pri vyšej rýchlosti už aj on fučí cez okna a motor pri vytáčení hrkotá aj keď je svižný dokonca tak že aj Legu v zrýchlení položí len Legyna ťahá 220 a on zvládol 210 a dačo,no a to má o 5 koníkov viac ako Legyna

A to je on fešák síce teraz na zimných 16 ale až sa mu nahodia letné 18 bude klučina ako zo škatulky :lol:
Přílohy
DSC07693.jpg
DSC07693.jpg (140.82 KiB) Zobrazeno 1303 x
DSC00096.jpg
DSC00096.jpg (76.02 KiB) Zobrazeno 1303 x
feejay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feejay »

No, pekny kusok aj ten superb.. ale teda.. ak je to tak ako hovoris, tak by som kludne vymenil tlmice, silentbloky, GO motora a snad sa to zlepsi.. Lebo je pravda,ze kamosova oktavia ma motor hlucnejsi o nieco.. Inak toho chairmana som obdivoval na bazare uz davnejsie, to moze byt celkom zaujimave povozenie... len ci neni drahsia prevadzka :?:
ex Leganza ´98

-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No prevádzka 3,0 Chairmana je tedy dosť vysoká ale dal by sa prekopnúť na LPG a to už by bolo niečo :lol:

No ale k Legyne takže asi by som vymenil tlmiče a silentbloky no a samo že rozvody no a ona by potom mala zasa dačo vydržať a iste bude aj tichúčká,len netreba čakať Skový medvedík alebo RR je to len lega ale fakt ona ta hlučnosť je reálná a každé auto je hlučné lebo Já som bol strašne naštvaný že legyna pri rýchlosto nad 90 fučí cez dvere ale po oktávke ktorá fučí už v 70 a obydvoch Superboch kde tak isto pri 90 už sú fukáry jo a ten nový dokonca pri 120 normálne píská a tak - rádio to istí a hlavne sa netreba s tým rozčilovať,no a ješte jedna vec Lega sa rosí a okna sú stále zamlžené no hlavu hore Superbík cestou do Budapešti rosil v zadu ostošesť a tak Švédou čo som viezol stále si museli otierať sklo a to som skúsil všeliaké polohy kúrebnia a preto mám Legynku rád lebo aj keď má neduhy majú ich aj iné mašinky (mimochodom ze Superbíka by som mal asi 8 - 10 legynek takže taká je cena za značku) :lol:
feejay
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feejay »

Ono ja jazdim tak do 400km mesacne, takze aj keby som mal 5 liter, az taka hroza by to na penazenku nebola ;) No ono ide o to, ze fakt ta leganza mi prirastla k srdcu a asi tazko by som sa s nou lucil (mozno by sa mi to ani nepodarilo, fakt neviem ci je to dnes este predajne :?: ) Takze skusim vymenit tie veci a uvidime.. Zatial vdaka, celkom si ma potesil :PP:
ex Leganza ´98

HusarJan

Příspěvek od HusarJan »

Ahojte no lega je z dnu tichá a dá sa aj celkom fajn ešte odhlučnit no a potom je to super ;)
Odpovědět

Zpět na „POKEC“