Sneži

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Odpovědět
Woyta

Re: Sneži

Příspěvek od Woyta »

Topol píše:Pěkný den :D
To by bylo na dlouhou debatu.Ale nikdo mě nepřesvědčí,že třeba nad 500km by vlak nebyl rychlejší.Jinak já na blbosti nemám a zas tolik nekupuji.Ale tato společnost je založena na spotřebě a na plýtvání :( Já jsem z generace kdy si člověk vážil všeho a než něco vyhodil tak se to spravovalo.Ale to všechno patří do jinýho tematu !Tady jde o sních a kalamitu .A kalamita na kolejich je opravdu mimořádná.Tak co je ti platný bod A a bod B když kamiony zůstanou několik dní na parkovištích :(
Já říkám hlavně ať nám jezdí a nezlobí -i
Ale vlaky se ted taky zrovna moc nepohybuji. :)
500km neni moc. Mysli, ze az u 1000km to vyjde cenou nastejno. U vlaku to prodluzuje nakladani, skladani, sestavovani vlaku a cekani na volne misto v rubiconu. A to uz je nakladak davno slozenej. :) Dnes jsou dulezite kratke terminy dodani. Vlak tohle neumi.
A nakladaky nejezdi jen z bodu A do bodu B.
Treba takovej kolobeh polystyrenu je peknej. Rozdrcene kulicky se vezou do poustevny. Tam se nalozi vylisovane desky pro baleni televizi a veze se to do Plzne. Tam se nalozi odpad a veze se to do Hořic kde se to rozdrti na kulicky.
Tohle nakladak stihne za den. Vlak nema sanci.
Intel E7200 @3,8ghz, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative SB Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Logitech MX518, Logitech G25, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodnik
Nissan 200SX S13 / Daewoo Tico
Reklama

Vojta

Příspěvek od Vojta »

Zatím je u nás kolem 30cm sněhu, na kopcích víc, teplota -4,5.
Ráno jsem mluvil s bývalým kolegou od silničářů - sloužil dvě noční dvanáctky. Mají toho plné kecky. Na kopcích je to blázinec - nejdřív kamioňáci a teď se jim do toho hrnou "prkýnkáři". Říkal, že je rád, že si teď dva dny odpočine.
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Asi 10 cm sněhu, sněží, -6°C , sníh je ale vyfoukán, doprava na hlavním tahu jezdí.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Jajuska95

Příspěvek od Jajuska95 »

Souhlasím s Woytou.. Pracovala jsem v obchodě s hračkami v Ostravě a každý týden nám a dalším pobočkám (Český Těšín, Opava a Hranice) dováželi kamionem zboží z Košic a neumím si představit, že by nám to vozili vlakem, protože to by mě zákazníci převálcovali, zvlášť o Vánocích..
Jinak v Pardubicích stále sněží.. Auto už máme zasněžené.. ;)
Volkswagen Polo Classic, tmavě zelená metla, 1.6 benzín
Ford Mondeo, 2.0 diesel
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný den :D
Kamion nebo vlak nebudu rozebírat je na širším pohledu!
Ale když je tady to sněží tak jsem si vzpoměl jsem si nas dovolenou v 1968 v březnu na Třech studních.Bylo na Josefa /19.3/ a bylo tam sněhu,že když byly cesty projety sněžnou frézou tak byla výška sněhu kolem cest i dva metry :!: Fotka je černobílá ale jsem tady vyfocený se svou ženou kde je výška sněhu vidět. No a když jsme jeli 21.3 domů tak vlaky končily u nás dál to bylo zavátý.Ale druhý den přijeli vojáci měli na vagonu přidělaný tryskový motor a tlačila to lokomotiva před sebou a bylo uklizeno.Nebo když jsem vojákoval v Plzni a 1962 byla zima -20 až -25 a sněhu hafo tak jsme měli pohotovost a vyklízeli jsme po Plzni v ulicích a na nádraží sních a led. Ani se to nebralo jako kalamita.Teď máme vojáky aby stříleli za peníze v cizině :(
Jó jinak ta dovolená byla čtrnácti denní a stála nás já 140+žena 140+dcera 4 roky 70 a vlak tam i zpět /rychlík/+120 /dítě bylo zdarma/ = 470 kčs :!: + co jsme utratili mimo ;)
Zima Tři studně.jpg
(75.12 KiB) Staženo 314 x
Tak ať nám sněží a jezdí a nezlobí -i

PS:
Oprava nebylo to 1968 ale 1969 ! V 1968 jsem tu dobu byl na cvičení v Žatci a naopak jsme se na MDŽ opalovali :lol:
Jinak Ivoši ale to jsou fakta !Jo a já měl asi 2100 a žena asi 1600 čistýho .Jó je fakt,že jsem měl tenkrát jen černobílý fotky a neměl mobila a banány jen tak kilo na týden a s frontou ;)
Naposledy upravil(a) Topol dne sob led 09, 2010 13:01, celkem upraveno 1 x.
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

Ajéje, zase tu probíráme kolik co stálo a jak jsme se my (vy) měli :roll: :roll: :roll:

Faktem je, že železniční nákladní doprava po ČR je naprosto bezpředmětná...koneckonců i naše firma si nechá vozit konstrukce a solární paneli kamionovou přepravou...z Hamburgu...je to levnější a díky lokalitám kde stavíme i mnohem mnohem rychlejší.

Jestliže chtějí České dráhy (resp. ČD Cargo) nalákat zákazníky, měli by přehodnotit a přizpůsobit své služby vůči současnosti a ne se pohybovat stále za totalitního hospodářství.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Dneska ten tryskovej motor budu taky asi potřebovat , čeká mě 80km po silnici 2 a 3 třídy, tak jsem zvědav jestli dorazime do cíle :roll: jestli jo tak se bude :PP: :PP: :PP:
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to Ivoš vono nešlo jenom o to za co bylo ( to je o kupní síle ) ale například "... o využítí armády, třeba na odklizení sněhu " ( ...to kdyby napadlo dnes tak " vyčíslíme " náklady a budem konstatovat nemáme na úklid...teď se mi líbila v posledním Reflexu prasečí - " rypáčková karikatura " - chrochtající...), nakonec i informace o výši napadaného sněhu je docela aktuální, můžeme srovnávat...díky Topol za informaci

Inu mějme se fajn a dělejme sněhuláky
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný den.
Tak podle mě už bude brzy po sněhu protože,jsem si dal konečně pro případ do auta řetězy :lol:
No hlavně ať nám jezdí a nezlobí -i
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...hm taky je mám doma, nikdy mi ovšem nebavilo jejich nandavání, když jsem jezdil do Moravskýho Berouna, tak to bylo o gumách měl jsem GOODEAYRy Ultra Grip 6 ( teď už jsou 7 ) ale nedám na ně dopustit...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth

serpico
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...jinak v Praze neuvěřitelných 28 cm sněhu, měřeno osobně...

Mějte se fajn

serpico
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Teda Čecháčci vy sa máte my normálne nevieme čo je to sneh lebo tu stále len prší a je hnusné počasie Obrázek
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Serpico píše:...jinak v Praze neuvěřitelných 28 cm sněhu, měřeno osobně...

Mějte se fajn
Milane potvrzuji tvé měření, v neděli jsem tam byl a fakt v některých místech hrůza hrůzoucí. Ale Matíz na zpátečku to zvládnul. -i
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Vojta

Příspěvek od Vojta »

Takhle to vypadalo u nás dnes ráno. Někde tady má kamarád auto :lol:
DSC00402.JPG
DSC00402.JPG (21.11 KiB) Zobrazeno 1740 x
Feva13

Příspěvek od Feva13 »

Neviem či závidieť alebo ľutovať. Ale je to pekné foto.
Červené Chevrolet Aveo 1,2 Hatchback 5 dv 62,6 kW, 16 ventil,
Komfort, rok výroby 2009
Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
Odpovědět

Zpět na „POKEC“