el. stahovanie okna - problem

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
mrk
Kontaktovat uživatele:

el. stahovanie okna - problem

Příspěvek od mrk »

uz rano som mal zle tusenie ked mi z klucenky odpadlo z jednej strany logo daewoo, no potom to prislo. stiahol som soferove okno ale vratit uz nejde. motorcek nie je pocut ani tuk, cuk, nic. viem ze je tam aj este nejaka poistka proti zhoreniu motorceka (ale ta asi nebude vymenitelna), kedysi som skusal drzat tlacitko na zatvorenie okna uz ked bolo zatvorene a potom prestalo nachvilu reagovat, to bola asi ta poistka. stava do motorceka ide, to je jedine co som zistil. je tam niekde pri tom motorceku ta poistka ?
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Reklama

blackjohn

Re: el. stahovanie okna - problem

Příspěvek od blackjohn »

Tohle se mi kdysi stalo na Esperu, byl vypálený kontakt v tom ovladači oken, nakonec jsem to vyřešil spínáním přes relé
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Ahoj,
mne sa stalo to iste, nastastie este v ramci zaruky. Bol problem v tom, ze sa zasekol motorcek. Vymenili ho. Je mozne, ze sa rozsypala nejaka plastova kladka vo dverach (asi najviac pravdepodobne), alebo je spadnute lanko. Ak mas cas, priestor a chut, skus vymontovat mechanizmus z dveri (nie je to az take komplikovane) a pozri, ci su vsetky kladky a lanka v poriadku. Pripadne skus pohnut hriadelom motora, ci sa vobec otaca. Potom vyskusaj, ci sa toci motor po pripojeni napatia.
Ale ako prve skus, ci mas priamo na svorkovnici motora napatie, tak vylucis problemy so spinacmi.
p.s.: Pokial viem, nie su tam ziadne koncove vypinace, ani ziadne poistky. Ten motor je tak slaby, ze jednoducho po dorazeni okna do koncovej (ci uz hornej, alebo dolnej) polohy sa prestane otacat.
p.s.2: Jednoduchym testom toho, ci motor okna zerie nejaky prud je to, ze na volnobehu skus zapnut vytahovanie/zatahovanie okna a ked bude okno v krajnej polohe, je citit, ze motoru trochu poklesnu otacky.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

blackjohn: ovladac je v poriadku, to som vylucil ako prve, do konektora (teda aj motorceka) ide prud

vado: dik, skusim teda vymontovat ten motorcek, sice som sa o to dnes pokusal ale prsalo mi este do toho tak som auto na par dni uskladnil do garaze k (raz mozno) svokrovi, takze sa k autu dostanem az o par dni. skusal som vymontovat ten motorcek ale "vdaka" tomu ze z neho idu tie lanka tak sa mi ho nepodarilo z dveri vytiahnut von. na zadnych dverach som uz vymienal mechanicku stahovacku za elektricku, ale to som mal okno v hornej polohe, ked je dole nemozem ho ani odpojit od celeho mechanizmu, no uvidim este. skusim to cele rozobrat priamo vo dverach a povyberat co sa da a ak to nepojde dam to nakoniec do nejakeho servisu, co sa mi teda moc nechce :) dnes som rano narychlo nejaky zhanal, no nezohnal som a nemozem nechat 5 dni auto s otvorenym oknom na sidlisku. hrozna to ochota v tych servisoch (uz tam nepojdem), hovorim ze mam padnute okno a oni ze ok, 27.12. mame volny termin.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

skus pozriet
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=6989
Mne pomohla vymena mechanizmu (motor ostal povodny)
V.

Matusak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matusak »

mozno ti to pomoze, ale mne sa to stalo na Nubire II, a mal som spaleny cerveny konenektor (+) u vodica... tak popripade si skus to pozriet...
snad ti to pomohlo :)
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

Matusak: ako som uz dvakrat pisal, prud ide do motorceka, takze kabelaz aj spinac aj konektory az po motorcek je vsetko v poriadku
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Okno by sa ti malo dat odmontovat od mechanizmu tusim ho drzia 2 sravby. Pripadne skusit okno potisnut hore ako to robim momentalne ja lebo tiez motorceky nevladzu vobec.
Vela stastia
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

ano viem, len tie skrutky su teraz uplne dole v dverach a nedostanem sa k nim, okno ide posunut tak 1-2cm
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Ahoj,
asi tu pomoze len hruba sila. Ja ked som zistil (hmatom), ze lanko je spadnute a kladka rozsypana, jednoducho som vsetko, co sa dalo, vytrhal von (cvikacky, klieste). Hruba sila. Tak ci tak ten mechanizmus budes asi musiet vymenit, takze je to jedno.
Nove mi zohnal JRD, instalacia trvala dokopy asi pol hodinu
V.

mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

tak ako som minule opravoval páčku na smerovky (sama sa vracala, nezostala zopnuta), ten problem som vyriesil rozobratim a spätným poskladaním, podobne som opravil aj to okno. celý mechanizmus som odmontoval od dveri, v dverách som ho nadvihol aby som mohol odpojit okno od celého mechanizmu, mechanizmus som vybral, všetko vyzeralo v poriadku, lanko v poriadku, kladky tiež, hýbať tým ale nešlo. tak som rozobral samotný motorček, potočil rotorom, poskladal a všetko znova fungovalo. mám veľkú radosť z takýchto opráv, pretože ma nič nestáli a som veľmi rád že všetky servisy mali 23.12. zatvorené.
20min a cúval som z garáže von
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Tak to mas stastie pretoze ja som spravil to co ty plus este vycistil poriadne motorcek takisto kolajnicky aj mechanizmus nastriekal namazal a vysledok o pol sekundy okno slo rychlejsie :D aj to na kratky cas
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Odpovědět

Zpět na „LANOS“