Aveo a mínusové stupně
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Re: Aveo a mínusové stupně
Mne do 1,2 dali 10 W 40 po 15 000 km
Červené Chevrolet Aveo 1,2 Hatchback 5 dv 62,6 kW, 16 ventil,
Komfort, rok výroby 2009 Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
- Reklama
- Lucaso1
- Kontaktovat uživatele:
a ked si všimneš v papieroch máš isto písaný 10 w 30 kakoswrc mi vravel že sa rýchlejšie zohreje a je aj menšia spotreba a menej sa zafrfleFeva13 píše:Mne do 1,2 dali 10 W 40 po 15 000 km
Chevrolet Aveo HB 1.2 8V 53kw 72PS 71HP (gray dragon my heart)
Doplnky:elektróny RC14 14˝ obudé na pneu Cleber, deflektory Delfín,
Úpravy: zaslepený eger ventil, červené brzdy, Fólie 0,5 zn. Skyfol, DRL, Sony, Sal, K&N, Total
Člen Aveo fanclubu
Úpravy: zaslepený eger ventil, červené brzdy, Fólie 0,5 zn. Skyfol, DRL, Sony, Sal, K&N, Total
Člen Aveo fanclubu
Neviem čo mám v papieroch sú v aute v garáži zajtra zistím
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Pardoooon predlohový, to je hriadel náhonu(vstup)od motora do prevodovky.xwing píše:Jarik, to je aky "prdlohový hriadel" ? Zrejme je to asi preklep, ale aj tak by som chcel vediet co je to za hriadelJarik píše:Neštartuj to moc skoro, lebo časom ti začne hučat prdlohový hriadel na prevodovke, ten totiš bez pohybu kolies neni mazaný a ide na sucho. Potom to ložisko začína hučat.
AVEO SEDAN 1,4 16V, 69kw, červená mica
jarík tomu sa presne hovorý hnaci hriadel. druhá hriadel v prevodovke sa volá pastorok.Jarik píše:Pardoooon predlohový, to je hriadel náhonu(vstup)od motora do prevodovky.xwing píše:Jarik, to je aky "prdlohový hriadel" ? Zrejme je to asi preklep, ale aj tak by som chcel vediet co je to za hriadelJarik píše:Neštartuj to moc skoro, lebo časom ti začne hučat prdlohový hriadel na prevodovke, ten totiš bez pohybu kolies neni mazaný a ide na sucho. Potom to ložisko začína hučat.
A neviem kto ti to nahovoril že sa hnací hriadel nemaže pri volnobehu ked auto stojí?
možem ti presne potom napísať sistém v pršvodovke ako čo funguje. vyrábam ich už nijakých 15 rokov.
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
exterier podsvietený
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
- Lucaso1
- Kontaktovat uživatele:
hm embéčka ako fungovala ? že som ju najprv zohrial a potom išiel a nič v nej nevrže a má 36 rokov
Člen Aveo fanclubu
Člen Aveo fanclubu
Ale to bol socializmus a vtedy všetko išlo
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Lukasko, pri butylke VODKY si mozme prebrat oleje... ale nie, olej ti dali dobry, cim nizsie prve cislo, tym lepsie parametre za zimy, cim vyssie druhe cislo, tym lepsie parametre za tepla. My do traktorov davame 15W40 a s ten motor je daleko vacsi maznacik (common rail, caps, waster gate turbo, recirkulacia spalin atd...) ako tie co mame v autach... Oil tam mas ok bud bez obav
- Lucaso1
- Kontaktovat uživatele:
táák díky ked to vravíš takto tak ti verím-palck- píše:Lukasko, pri butylke VODKY si mozme prebrat oleje... ale nie, olej ti dali dobry, cim nizsie prve cislo, tym lepsie parametre za zimy, cim vyssie druhe cislo, tym lepsie parametre za tepla. My do traktorov davame 15W40 a s ten motor je daleko vacsi maznacik (common rail, caps, waster gate turbo, recirkulacia spalin atd...) ako tie co mame v autach... Oil tam mas ok bud bez obav
Člen Aveo fanclubu
Člen Aveo fanclubu
niečo pre vás o olejoch
Výber typu motorového oleja
Návod pre vlastníka automobilu obsahuje informácie, aký typ motorového oleja treba použiť. Typy olejov sa špecifikujú podľa nasledujúcich parametrov:
Viskozita
SAE (napr. SAE 5W-40) určuje, aký hustý je olej alebo aká je jeho viskozitná trieda. Čím vyššia je klasifikácia SAE oleja, tým vyššia je jeho viskozita pri 100°C. Viskozita pri 100°C je meradlom prípustného zaťaženia oleja, resp. jeho schopnosti chrániť motor počas prevádzky, zatiaľ čo viskozita pri nízkych teplotách (číslo W, W = winter - zima) charakterizuje vlastnosti oleja pri nízkych teplotách. SAE 5W-40 je multiviskozitný olej, čo znamená, že zabezpečuje dobré štartovanie pri nízkych teplotách a súčasne udržiava mazací film pri vysokých teplotách motora.
Trieda
API (American Petroleum Institute) je americký systém klasifikácie, ktorý označuje úroveň kvality oleja. Systém je rozdelený na dve skupiny: jedna pre benzínové motory, označovaná písmenom S (SA až SM), a druhá pre vznetové motory, označovaná písmenom C (CA až CI-4). Druhé písmeno označuje úroveň triedy. Čím je toto písmeno ďalej v abecede, tým vyšším požiadavkám olej vyhovuje.
ACEA (Európska organizácia výrobcov automobilov). Európsky klasifikačný systém, ktorý tiež označuje úroveň triedy motorového oleja. Tento systém je rozdelený na tri skupiny: jednu pre benzínové a ľahké vznetové motory s označením A/B (A1/B1, A3/B3, A3/B4, A5/B5). Druhú novú pre motory s pomôckami na následné ošettrenie C (C1, C2, C3), a jednu pre ťažšie vznetové motory s označením E (E2, E4, E6, E7).
ACEA A1/B1 a A5/B5 pokrýva tiež požiadavky na vlastnosti charakterizujúce úspory paliva. Znamená to, že systém ACEA neoznačuje dôsledne vyššiu kvalita vyššími ukazovateľmi.
Dôležité je uvedomiť si, že intervaly výmeny olej uvádzané výrobcami automobilov sú iba orientačné hodnoty platné za priaznivých jazdných podmienok. Medzi nepriaznivé jazdné podmienky môžeme zaradiť:
* jazda na vzdialenosť kratšiu ako 10 km,
* teploty pod 5°C,
* nadmerný podiel jazdy v dopravných zápchach a voľnobeh,
* vysoké teploty motora, napr. pri jazde s karavanom alebo s iným prívesom.
V Škandinávii ľudia často jazdia na krátke vzdialenosti v chladnom, vlhkom počasí. Práve to sú prevádzkové podmienky, ktoré trvale a negatívne vplývajú na mazacie a ochranné vlastnosti. Preto je dobrým pravidlom vymieňať olej najmenej dvakrát do roka,- na jar a na jeseň.
Výber typu motorového oleja
Návod pre vlastníka automobilu obsahuje informácie, aký typ motorového oleja treba použiť. Typy olejov sa špecifikujú podľa nasledujúcich parametrov:
Viskozita
SAE (napr. SAE 5W-40) určuje, aký hustý je olej alebo aká je jeho viskozitná trieda. Čím vyššia je klasifikácia SAE oleja, tým vyššia je jeho viskozita pri 100°C. Viskozita pri 100°C je meradlom prípustného zaťaženia oleja, resp. jeho schopnosti chrániť motor počas prevádzky, zatiaľ čo viskozita pri nízkych teplotách (číslo W, W = winter - zima) charakterizuje vlastnosti oleja pri nízkych teplotách. SAE 5W-40 je multiviskozitný olej, čo znamená, že zabezpečuje dobré štartovanie pri nízkych teplotách a súčasne udržiava mazací film pri vysokých teplotách motora.
Trieda
API (American Petroleum Institute) je americký systém klasifikácie, ktorý označuje úroveň kvality oleja. Systém je rozdelený na dve skupiny: jedna pre benzínové motory, označovaná písmenom S (SA až SM), a druhá pre vznetové motory, označovaná písmenom C (CA až CI-4). Druhé písmeno označuje úroveň triedy. Čím je toto písmeno ďalej v abecede, tým vyšším požiadavkám olej vyhovuje.
ACEA (Európska organizácia výrobcov automobilov). Európsky klasifikačný systém, ktorý tiež označuje úroveň triedy motorového oleja. Tento systém je rozdelený na tri skupiny: jednu pre benzínové a ľahké vznetové motory s označením A/B (A1/B1, A3/B3, A3/B4, A5/B5). Druhú novú pre motory s pomôckami na následné ošettrenie C (C1, C2, C3), a jednu pre ťažšie vznetové motory s označením E (E2, E4, E6, E7).
ACEA A1/B1 a A5/B5 pokrýva tiež požiadavky na vlastnosti charakterizujúce úspory paliva. Znamená to, že systém ACEA neoznačuje dôsledne vyššiu kvalita vyššími ukazovateľmi.
Dôležité je uvedomiť si, že intervaly výmeny olej uvádzané výrobcami automobilov sú iba orientačné hodnoty platné za priaznivých jazdných podmienok. Medzi nepriaznivé jazdné podmienky môžeme zaradiť:
* jazda na vzdialenosť kratšiu ako 10 km,
* teploty pod 5°C,
* nadmerný podiel jazdy v dopravných zápchach a voľnobeh,
* vysoké teploty motora, napr. pri jazde s karavanom alebo s iným prívesom.
V Škandinávii ľudia často jazdia na krátke vzdialenosti v chladnom, vlhkom počasí. Práve to sú prevádzkové podmienky, ktoré trvale a negatívne vplývajú na mazacie a ochranné vlastnosti. Preto je dobrým pravidlom vymieňať olej najmenej dvakrát do roka,- na jar a na jeseň.
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený
exterier podsvietený
Lomngi tieto drobnosti mám od starého mechanika u nás v robote a to je chlap čo spraví od škodice až po medveda, takže som dal na jeho rady aj pri zábehu a sposobe jazdy a iné. Odporúčali mi to aj u nás v predajni, tak teraz som z toho jelen . Čo je teda dobré pre auto na zimu?
Ja netvrdím že je zlé zabehať auto ako si písal ja som len povedal že hnací hriadel je mazaný aj ked auto stojí a ide na volnobech. len tolko som chcel povedaťJarik píše:Lomngi tieto drobnosti mám od starého mechanika u nás v robote a to je chlap čo spraví od škodice až po medveda, takže som dal na jeho rady aj pri zábehu a sposobe jazdy a iné. Odporúčali mi to aj u nás v predajni, tak teraz som z toho jelen . Čo je teda dobré pre auto na zimu?
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený
exterier podsvietený
Ja viem, len ide o to, že olej v prevodovke je stečený na spodu skrine a pri volnobežnom chode je vpohybe iba horný hnací hriadel a spodok nie, takže olej nemá čo rozstrekovat a tým sa hnací hr. točí nasucho a pridiera ložisko. Tak mi to bolo vysvetlené a ukázané na obrázku rezu prevodovky
na akom type to ukazoval na škodováckom? ktorý tiekol od novoty?, Tak ja to to presne nakreslím a pošlem potom a sistém, ako teraz funguje v prevofdovke mazanieJarik píše:Ja viem, len ide o to, že olej v prevodovke je stečený na spodu skrine a pri volnobežnom chode je vpohybe iba horný hnací hriadel a spodok nie, takže olej nemá čo rozstrekovat a tým sa hnací hr. točí nasucho a pridiera ložisko. Tak mi to bolo vysvetlené a ukázané na obrázku rezu prevodovky
Aveo sedan 1.2 16 V
exterier podsvietený
exterier podsvietený
Noooo, tak to ti už neprezradímlomngi píše:na akom type to ukazoval na škodováckom? ktorý tiekol od novoty?, Tak ja to to presne nakreslím a pošlem potom a sistém, ako teraz funguje v prevofdovke mazanieJarik píše:Ja viem, len ide o to, že olej v prevodovke je stečený na spodu skrine a pri volnobežnom chode je vpohybe iba horný hnací hriadel a spodok nie, takže olej nemá čo rozstrekovat a tým sa hnací hr. točí nasucho a pridiera ložisko. Tak mi to bolo vysvetlené a ukázané na obrázku rezu prevodovky