v Praze mírně sněží a všichni jsou překvapeni. Hlavně naše šikovné silničáře zaujalo, co že to v zimě padá z oblohy...Na cestách se tvoří břečka.... pokud večer při -10 zmrzne, tak zítra se smíchem nepostavíme na letní gumy....
U nás tiež statočne nasypalo "kalamitiek" ,budem musieť ísť najorv Matízka vyhrabať zo snehu Aspoň vyskúšam nové gumy zn. SAVA ako sa s nimi jazdí po snehu
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
V sobotu jsem jel do Brna a dnes zpet. Silnice byli dobre.
V Brne jsme se zastavili u Zetoru na opustenem parkovisti a poradne jsme si vychutnali nadilku.
Ja som si trošku "zadriftoval" na parkovisku pri výstavisku Agrokomplex,tam už tradične,aj prvú zimu,čo som jazdil,keď znenazdajky nasnežilo,aj keď som prešiel na auto inej koncepcie, teda z predného na zadný náhon a po 8 rokoch zas naopak späť aj teraz,ke´d som obul tie nové zimáky,a bol som spokojný,ako sa chovajú na ujazdenom snehu. jedna vlastná skusenosť,skúsení vodiči a majitelia to poznajú,ale nováčkom pomôže. Ak máme jeden pár starších zimákov a jeden pár nových,ako som mal vlani ja,tak samozrejme nové dávame na prednú hnaciu nápravu,ale tie zadné so zbytkovým dezénom,ktoré síce ešte splnia vyhlášku,ale nepreceňujemne ich vlastnosti,oni sa už majú sklon ,najmä pri väčších mrazoch zachovať tak "letne" v zákrute môže vybočiť zadok vozu,čo sa dá ľahko volantom a pridaním plynu korigovať,len nás to nesmie zaskočiť. nevravím nič nového,že rozhoduje nielen typ a kvalita deezénu,ale aj jeho hĺbka a rozdiely v nej sa môžu prejaviť.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
milosh píše:Usti n.L. snehu tady mame dnes asi 7cm a zimu -11C
Silnice pouze ujezdene asi jim uz dosla sul
Pěkný den
U nás asi taky tak možná 10cm a v noci -14 teď už -9
Ale hlavně že to s náma 18,45 hod hrkne a země se začne vracet Tak se pořádně držte aby někdo neupad až to škubne
...no to já taky Vladimíre, jinak alvine to je zásada mít rovnocenný gumy jak na předku tak na zadku, je to prostě vo stabilitě...
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...