prosim o pomoc

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
joseph17

prosim o pomoc

Příspěvek od joseph17 »

no v poslednej dobe sa to vsetko sype najpv mi odidu smerovky cize vymenil som poistku a idu dalej lenze to bolo dvakrat po sebe no zatial idu.. potom nieco so spojkou je, bo vobec neisla zaradit rychlost v nastartovanom stave... potom som nasliapal viackrat na spojku pred preradenim a zaradil som. ale vobec netusim co to moze byt.. ci pracovny valec alebo to plastove puzdro co spominal PPP..... a keby to nestacilo odislo mi aj el. otvaranie kufra a ani manualne nejde otvorit, bude chyba v zamku pravdepodobne
Reklama

ppp

Re: prosim o pomoc

Příspěvek od ppp »

Ta spojka tazko povedat, skus poodhrnut manzetu na pracovnom valci spojky ci pod nou nie je mokro a bordel a pozri co je v nadrzke pre spojku ci tam tiez nie je bordel. Inak uz len ze niekto bude sliapat na spojku a ty sa pozries ci sa nieco hybe aj na prevodoke. A hlavne ci neubudlo brzdovky z nadrzky pre spojku. Hlavny valec je hlinikovy ten len tak lahko neodide ale pracovny je zeleny a moze byt hrdzavy.

Ak elektromagnet zamku kufra necvaka tak zistit preco. Ci je napatia aj na tladicle na dveracha potom hladaj poistku, len netusim ktoru, v scheme sa to da najst rychlo. Ak cvaka ale neotvara tak si to vyskusat nanecisto pri otvorenych dverach ci je problem v zamku, tak ze potiahnes sam za tiahlo. Ja som uz menil zamok kufru, ale to preto lebo mi v nom praskla pruzinka. Napriek tomu ze bol uz pekne vybehany zamykal a odomykal v poriadku. Pripadne pozri tiahlo ci sa na nom nezlomila plastova koncovka.
joseph17

Příspěvek od joseph17 »

a ta manzeta na pracovnom valci sa nachadza v kabine alebo z vonka?
a ta kvapalina ak je teda znecistena ako ju vycistit, treba naliat novu? a aka tam ide?
vopred dakujem
ppp

Příspěvek od ppp »

pracovny valec spojky je na prevodovke, cize hladaj pod kapotou motoroveho priestoru. Pracovny valec spojky pekne vidno hned ako dvihnes kapotu bude hned vedla motora vpravo na prevodovke. Ak tecie bude asi aj prevodovka otecena od brzdovky a pod prachovkou valca bude mokro. Prachovka (pardon nie manzeta) je ta gumena harmonika nastoknuta na valci. No a samozrejme malo by v nadrzke spojky ubudnut kvapaliny. Ak je spinava, tak vymenit nepomoze, to bude o par dni zase sponave, treba odstranit dovod znecistenia. U mna to bol pracovny valec spojky, v ktorom bola roztrhnuta manzeta a hrdzave vnutro. Potom sa normlne meni, tak ze sa vypusti sliapanim spojokveho pedalu pri povolenom odvzduusnovaku na pracovnom valci spojky a naleje cista a odvzdusni sa. Idealny pomocnk pritom, ze hadicka a spatny ventilcek na ostrekovace co dostat na favorita. A samozrejme kvapalina pre spojku je obycajna brzdovka dot3 alebo 4, ale bohato staci dot3, v spojkovej hydraulike nie su velke teploty. Tusim staci 1 az 2 deci.
vladimir fodor

Příspěvek od vladimir fodor »

Spojka bola vysvetlená a ten zémok kufra skús vystriekať nejakým mazacím sprejom,mne to pomohlo.
joseph17

Příspěvek od joseph17 »

no tak pani uz mi to vobec nerobi s tou spojkou, mohlo to byt tym ze jazdili na mojom aute az traja soferi?
vladimir fodor

Nie nemohlo.Skontroluj si kapalinu.
joseph17

Příspěvek od joseph17 »

kvapaliny je dost:)
vladimir fodor

No ako už bolo písané vyžšie skontroluj pracovný valec na prevodovke môže chytať vzduch a spojka sa zavzdušní a potom nevypína,no tú istú chybu zapríčiní aj hlavný valec ,takže si to vyžaduje komplexnejšie vyšetrenie.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“