Nekúri mi to
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
-
Nekúri mi to
Po výmene tesnenia pod hlavou mi to prestalo kúriť. Teda kúri ale iba trochu. Vyzerá to, že to nieje 100% odvzdušnené. poradte ako ta poriadne odvzdušním alebo čo by s tým mohlo byť.
- Reklama
Hlavu som dal zrovnať takže by nemala byť krivá. Hlavové šroby som ťahal na moment 85 takže aj doťiahnutá by mala byť dobre. Ešte sa chcem opítať ako má byť otočený termostat. Či tou bimetalovou pružinou k hlave alebo do hadice lebo som si nezapametal ako bol. Aj to by mohol byť asi problém keby bol opačne.
-
No ten termostat mám teda otočený správne. Ale ešte som si všimoli, že ked sa mi motor zohreje na preváckovú teplotu tak mi zopne ventylátori na chladiči. Aj v tomto počasí a pri normánej jazde. Ked som odpojil čidlo z chladiča tak iši stále. má to ešte niekde neaké čidlo? Ale motor sa mi neprehrieva aj chladič je skoro studený.
Tak na Nexii jsou dvě na sobě závislá čidla na teplotu a to na chladiči a ještě čidlo teploty motoru pro počítač obě dávají informaci zda je potřeba chladit . Když odpojíš čidlo na motoru tak se z bezpečnostních důvodů sepnou ventilátory protože je to považováno za chybu a je lepší když se motor neustále chladí než aby se přehřál . Tohle co popisuješ sem zažil na jednom Raceru kde sme nebyli schopný rozchodit chlazení tak aby chodilo tak jak má a nějak se to překlemovávalo a pak to taky spínalo každou chvíli ale auto jezdí normálně asi to bude chtít napíchnout na diagnostiku jak to je s těma teplotama
-
Už sa mi podarilo zistiť v čom to bolo. Konečne. Bol to vadný termostat.
Zauímavé že mi to dovtedy kúrilo v pohode. Ešte som preplachoval celý systém a kamoš mi povedal že by sa tým mohol zblbnúť ten termostat. On sa stým stretol pri IV golf a strávil pritom tiež dosť času kím na to prišiel. Tiež to preplachovali.
Zauímavé že mi to dovtedy kúrilo v pohode. Ešte som preplachoval celý systém a kamoš mi povedal že by sa tým mohol zblbnúť ten termostat. On sa stým stretol pri IV golf a strávil pritom tiež dosť času kím na to prišiel. Tiež to preplachovali.