Žárovky na matize
Moderátor: Blue Lanos
Žárovky na matize
Dobrý den,pánové,chtěl bych se zeptat,jestli jsou vhodné žárovky H4 12V100/90W na matize.Potřebuji zvýšit svítivost,ale mám obavy,jestli to není na matízka moc silné,myslím tím,jestli nemají moc velký odběr,aby to ten prcek vůbec stíhal.Díky za rady zkušených.
- Reklama
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žárovky na matize
Ja by som to osobne neskúšal,on ten reflektor je stavaný na 60/55W,navyše je z plastu,mohlo by zvýšeným teplom dôjsť k jeho poškodeniu,navyše sa STK vyššia wattáž ako povolená výrobcom klasifikuje písmenom C . Ja osobne som spokojná s intenzitou osvetlenia Matízka,ale zvýšenie prípadneho svetelneho výkonu by som riešil prídavnými reflektormi splňajúcimi lietru zákona. Svojho času meli problémy so slabým osvetlením škodovky,stovky,,sprvu sa to riešilo prídavnými reflektormi,neskôr halogenovymi svetlami s 1. generácie Š105/120.
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Ahoj,
mates svítí velmi obstojně, dle mé zkušenosti.
Možná pořádně vyleštit "skla" reflektorů. Silnější žárovky bych neriskoval ono to plexi má už takhle co dělat vyzářit teplo.
mates svítí velmi obstojně, dle mé zkušenosti.
Možná pořádně vyleštit "skla" reflektorů. Silnější žárovky bych neriskoval ono to plexi má už takhle co dělat vyzářit teplo.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
ty 100 je nesmysl.vypaluje to paraboly a pak uz neuvidis vubec nic.
existujou spousty zarovek ktere maji lehce vyssi svitivost tak bych volil takovou.
pouzil jsem elta +50 a maji malinko namodrale sklo a skutecne sviti o pekny kus vic.
existujou spousty zarovek ktere maji lehce vyssi svitivost tak bych volil takovou.
pouzil jsem elta +50 a maji malinko namodrale sklo a skutecne sviti o pekny kus vic.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Já jsem nasadil Philips Blue Light a jsem maximálně spokojený. Sice jsou jednou tak drahý jak normální H4, ale za čtyři roky jsem vyměnil dvě
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
---------------------------Vojta píše:Já jsem nasadil Philips Blue Light a jsem maximálně spokojený. Sice jsou jednou tak drahý jak normální H4, ale za čtyři roky jsem vyměnil dvě
Ahoj - koupil sem, od Jirky Bada / xenon gas lamp H4 60/55W / a jsem velice spokojený čau " Vazoun "
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Ja som pri poslednej výmene našiel ešte v pôvodnej krabičke klasicú TESLAcku H4 s nápisom "MADE IN CZECHOSLOVAKIA" nasadil a svieti stále super )).
Inak,čo sa týka životnosti žiaroviek z býv soc. tábora,s H4 nemám veeľké skusenosti,vraj boli práve tie Teslácke najlepšie,ale s klasickými 12v45/40Wboli najlepšie maďarské zn. TUNGSRAM aj čo sa týka životnosti aj svietivosti a 12V21W boli najtrvácnejšie z NDR zn.NARVA,niektoré vydržali poctivýc 24 resp 25. od r.v. a takmer 300 000 Km,ktoré sa predávajú u nás dodnes ja ich mám v zadných prídav koncovkách W5W a tie hlavné dvojvlákovky 21/5W mám takisto ešte teslácke z označením "MADE IN CZECHOSLOVAKIA",ešte zo sady,čo mal exsvokor k moskviču
Inak,čo sa týka životnosti žiaroviek z býv soc. tábora,s H4 nemám veeľké skusenosti,vraj boli práve tie Teslácke najlepšie,ale s klasickými 12v45/40Wboli najlepšie maďarské zn. TUNGSRAM aj čo sa týka životnosti aj svietivosti a 12V21W boli najtrvácnejšie z NDR zn.NARVA,niektoré vydržali poctivýc 24 resp 25. od r.v. a takmer 300 000 Km,ktoré sa predávajú u nás dodnes ja ich mám v zadných prídav koncovkách W5W a tie hlavné dvojvlákovky 21/5W mám takisto ešte teslácke z označením "MADE IN CZECHOSLOVAKIA",ešte zo sady,čo mal exsvokor k moskviču
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
-
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsem tam daval H4 od Osramu s xenonovým efektem, byly myslim modre a svitily bilim svetlem, vyditelnost se podle me zlepsila, ale jen muj nazor.
Daewoo Matiz 0.8, 198 000 km, r.v. 12/98, modrá barva
Mrněte na můj web: http://www.rekreacenavysocine.cz/
Mrněte na můj web: http://www.rekreacenavysocine.cz/