Klima v nubiře

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Mám podobný problém, ale je to přímo v agregátu. Po naplnění sepla elektrospojka, ale tlak z kompresoru nikde. (plnící souprava připojena)
Poradí někdo co stím ?(koupit nový že? - tiskárnu na peníze zatím nemám)

Díky Franta
Naposledy upravil(a) Franta dne pon čer 13, 2005 14:55, celkem upraveno 1 x.
Reklama

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Tak s tím by ti měl poradit ten co tu klimu plnil takhle na dálku se nedá nic poradit musí to prozkoumat někdo kdo se zabývá klimatizacema 8)
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Naštěstí jsem NUBIRU kopil od slušného prodejce (dotaženo z D) a dává záruku tak sežene nový agregát :shock: 8) .
Franta
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No a že prej sou všichni zloději že by se přece jen začala zvedat kultura obchodníků ;)
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

No uvidíme zatím ten agragát nemá - že dovolená, a že nikam nejel pro další auta ... :( . Léto už začalo, aby to nebylo až na zimu to se bude hodit.
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Zima už začala a klima nikde. Ať žijí obchodníci.
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Tak to Ti nezavidim :(, to uz bych asi u toho obchodnika trochu penil :(.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

No jen jestli sme ho nepřechválili :o
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

No teda, ale podle kontaktu na prodejce, co jsi posílal ve fóru " koupím",
to vypadá na solidní firmu. :?
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Vypadá, ale samé ujišťování a nic. Ty fotky klimy jsou pro ně, aby věděli jakou mají schánět. Záruka sice je, ale jak dlouho to trvá.
Franta
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Sláva cca 1,5 roku hledání po vrakovištích (pasuje agregát z Leganzy 2.0 - akorát držák je potřeba použít ze starého agregátu jinak OK) konečně tento týden v Po dodáno vyměněno a naplněno ZDARMA !!!. Chladí to dost, agregát dává dostatečný tlak no prostě pohoda. Záleží jak dlouho? První větší šutrák do chladiče, nebo prasklina v chladiči.
Franta
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Tak jsem šel na garáž zvednu haupnu a chci se podívat na svíčky vezmu klíč skloním se k motoru a slyším jakoby někde něco probublávalo až utíkalo. Prvně jsem jsem myslel, že utíká médiu klimy ve spoji mezi agregátem a hadicema. Tak jsem to prostřík silikonem, ale žádné bublinky jsem neviděl. Tak jsem si vyrobil "stetoskop" kus zahradní hadice a poslouchal. Připadá mi to jako by to bylo přímo někde z agregátu v místech pod pumpou tlakového oleje. Oba dva agregáty jsou těsně u sebe. S autem se den a půl nejelo, takže tlak oleje pro řízení to není určitě (hejbal jsem volantem). Jestli je to únik chladícího média někde v dělící rovině kompresoru (dodanej agregát bude asi repase), tak mám po radosti a to dost brzo. Máte někdo podobné poznatky?
Dík
Franta

PS: Zatím to chladí :?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Franto, ono to bude ještě chvilku chladit do doby než klesne tlak v systému pod určitou hranici. Potom už máš smůlu. Prohlédni si celý chladič klimatizace. Ten hliník to je neštěstí, navíc jsou tam ocelový šrouby, který když jsou orezlý a nechráněný nátěrem tak s hliníkem a vodou tvoří el. článek a ten hliník oxiduje a slábne a ve finále to praskne. Vím to, protože mám stejnou zkušenost. Ve dvou místech, kde šroub procházel skrz chladič mám díry. A možná to bude nějaká prkotina a zbytečně malujeme čerta na zeď. Přeji mnoho štěstí. :roll:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Problém je v tom, že na ten chladič ze směru od motoru nevidíš, protože ho zakrývá chladič na vodu.
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Problém není v chladiči, ale přímo ve vlastním agregátu. Asi nějaká dělící rovina ve které to uchází.
Franta
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“