Jazda na doraz
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
- Scorpion.11
Re: Jazda na doraz
Snap na ty fotky jsem velice zvědavý
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
- Reklama
Aj ja a hlavne ako to odpojil od karburátora
Aveo sedan 1.4 16V 74kw 100k
Čierna metalíza
Čierna metalíza
mno takze neviem co som to odpojil aj mi to mechanik povedal ale ten nazov som pocul prvy krat
tu je foto... je to pre stary typ motorov... ale malo by to ist aj s novymi...
takzeak ak dojde benzin tak nesnazit sa startovat po dotankovani mal by naskocit. ale ak by predsa nenaskocil alebo spravit tu chybu ze skusite nastartovat aby ste dosli este 50m k pumpe tak tu je postup:
1.odpjit kebel vyznaceny na fotke.
2.znova zapojit
3.zapnut alarm
4.vypnut alarm
5.nastartovat, zosliapnut poriadne plyn
tu je foto... je to pre stary typ motorov... ale malo by to ist aj s novymi...
takzeak ak dojde benzin tak nesnazit sa startovat po dotankovani mal by naskocit. ale ak by predsa nenaskocil alebo spravit tu chybu ze skusite nastartovat aby ste dosli este 50m k pumpe tak tu je postup:
1.odpjit kebel vyznaceny na fotke.
2.znova zapojit
3.zapnut alarm
4.vypnut alarm
5.nastartovat, zosliapnut poriadne plyn
- Přílohy
-
- aveo555.jpg (206.85 KiB) Zobrazeno 3087 x
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Kde ste prisli k tomu, ze roztahovanie moze poskodit remen/retaz/rozvody ?
Vsak remen/retaz je VZDY pohanana klukovkou, ci uz klukovkou tocia piesty, alebo kolesa cez prevodovku (pri roztahovani), alebo starter cez zotrvacnik. Vsak aj ked sa niekto uci jazdit a prirychlo pusti spojku (a ak mu dokonca chcipne motor), tak sily na remeni su minimalne rovnake, ako ked niekto pri roztahovani pusti spojku prilis prudko.
Myslim, ze toto patri do kategorie "urban legends"
Vsak remen/retaz je VZDY pohanana klukovkou, ci uz klukovkou tocia piesty, alebo kolesa cez prevodovku (pri roztahovani), alebo starter cez zotrvacnik. Vsak aj ked sa niekto uci jazdit a prirychlo pusti spojku (a ak mu dokonca chcipne motor), tak sily na remeni su minimalne rovnake, ako ked niekto pri roztahovani pusti spojku prilis prudko.
Myslim, ze toto patri do kategorie "urban legends"
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Tiez si myslim, ze roztlacanie nema ao poskodoit retazovy rozvod, ale ja som sa osobne pytal na katalyzator.
A niekto pisal, ze ak sa do katalyzatora dostane benzin, pri roztlacani sa moze vznietit a poskodit katalyzator.
To znie doveryhodnejsie ako tie rozvody A pokial ma avejko katalytor, tak by sa aj tak nemalo roztlacat, pokial nechcete riskovat poskodenie katalyzatora
A niekto pisal, ze ak sa do katalyzatora dostane benzin, pri roztlacani sa moze vznietit a poskodit katalyzator.
To znie doveryhodnejsie ako tie rozvody A pokial ma avejko katalytor, tak by sa aj tak nemalo roztlacat, pokial nechcete riskovat poskodenie katalyzatora
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
CHlapi každý mechanik vám potvrdí že motor s remeňovým rozvodom sa nemá rozťahovať.
Pri rozťahovaní začne krútiť kluku prevod a ten ju roztočí takým fofrom že remeň preskočí na ventiloch a motor je v háji. Nemusí sa to stať ale pravdepodobnosť je vysoká.
Pri rozťahovaní začne krútiť kluku prevod a ten ju roztočí takým fofrom že remeň preskočí na ventiloch a motor je v háji. Nemusí sa to stať ale pravdepodobnosť je vysoká.
Aveo sedan 1.4 16V 74kw 100k
Čierna metalíza
Čierna metalíza
vkazdom pripade tato tema je o tom co spravit ak vam dojde benzin a vy skusite nastartovat pred dotankovanim... dufajuc ze sa vam podari nahodit motor a este dojdete na najblizsiu pumpu...
neviem na kolko autach to tak ide... ale na citroen xantii to ide... to bol aj dvovod preco som to skusil ja s aveom...
neviem na kolko autach to tak ide... ale na citroen xantii to ide... to bol aj dvovod preco som to skusil ja s aveom...
Tomu všetkému treba predchádzať teda nikdy nejazdiť na doraz !!!
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 8V Direct,r.v.2008 -> ex
Daewoo Tico SX,r.v.1996 -> ex
Chevrolet Aveo Sedan 1,2 16V,r.v.2011,edícia 100 -> ex
Alebo sa tomu aspoň vyhnúť .
Daewoo Matiz SE,r.v.2001 -> ex
Jo, to se stát může a taky se to kolegovi z práce stalo. Nemuselo se mu to stát, kdyby místo 1. převodového stupně při roztláčení začadil 3. popřípadě 4. převodový stupeň při roztahování jiným autem.mato8876 píše:CHlapi každý mechanik vám potvrdí že motor s remeňovým rozvodom sa nemá rozťahovať.
AVEO sedan 1,2 16V / 72856 km
Spotřeba: 4,7 až 5,9 l/km
Spotřeba: 4,7 až 5,9 l/km
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Toto mi pripomenulo ako kamarat pri roztahovani inym autom mal zaradenu 1 a dalsi kamarat sa cudoval ze dako ejho auto nevladze ze co sa deje. Prisiel k nemu a pyta sa ho co tam mas zaradene ? No predsa 1. Ja ta asi zabijem Dobreze si spojku neodfajcil
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Kluci, proč se teda v manuále píše že roztláčet se může pouze na krátkou vzdálenost. Ta krátká vzdálenost je kvůli tomu katíku, aby se nenasbíralo palivo a pak nevznítilo v katíku a mohlo by být po něm.
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Neviem na co sa mam skor pozerat
No kazdopadne mozes byt teda rad ze to bolo len 20 i ked to cerpadlo nepotesi
No kazdopadne mozes byt teda rad ze to bolo len 20 i ked to cerpadlo nepotesi
Seat Altea XL 1,6 TDI
[quote="FoXo"]Neviem na co sa mam skor pozerat
Tak ti nějak nevím co tím myslíš
Tak ti nějak nevím co tím myslíš
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Luky to bola reakcia na fotky co si dal Aveo. V sekcii najprv bol napad .... A ani za rit neviem preco to dalo sem ked som toto vlakno nemal vtedy vobec otvorene.
Seat Altea XL 1,6 TDI