Carputer - PC do auta
Moderátor: Blue Lanos
-
- Kontaktovat uživatele:
Po osobních bohatých zkušenostech s oběma systémy, nebudu šílenec, abych si připravoval bezesné noci uživání 7 let starého OS. Už jenom kvůli WDM, jehož docela slušnou fčnost budu potřebovat. Do W98 je to tak jakoby naroubováno o odinstalace ovladačů není nikdy úplně korektní. Argument o plýtvání prostředků je taky docela mimo. Uvědom si jak je implementován multitasking ve W98 a WNT based.
btw. pojďme se hádat, jestli je lepší AMD nebo Intel, ATI nebo nVidia a Seagate nebo WesternDigital! Bude prd*l
btw. pojďme se hádat, jestli je lepší AMD nebo Intel, ATI nebo nVidia a Seagate nebo WesternDigital! Bude prd*l
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
- Reklama
No jo, u tohohle se muze clovek dohadovat skoro porad . FAT32 je rychlejsi, NTFS robustnejsi, 98 maji mensi naroky na pocitac, XPcka poskytujou vetsi oddeleni aplikaci od sebe... Ja sam nejcasteji pouzivam Win2000 Server a prijde mi to jako velice rozumnej a stabilni system pro stolni pocitac (nehraju, takze takhle slabina 2000 me nezajima).
, njn home edition predpokladam, 98my nestabilita nejhrubsiho zrna, trocha zateze a uz se sypou, nebudem se o tom vubec bavit, doma pouzivej, co uznas za vhodny, ale jestli chces stabilitu (a musi to byt windows), tak jedine XP prof, 2003 server apod. - uplne jina filozofie, 98my temer vzdy znamena pad aplikace nutny restart, proste krize, jak pise ondras, na winxp mi dosud funguje vse a jestli ne starsi hry - smula, jako stejne ho nemam primarne na hrani ...Krtek píše:Znam hafo lidí co si pořídili novej comp kde byly origoš XPčka a radši rozdelili hadr aby měli i 98 kde spustěj soft kterej na XP neběhá Dělej jak chceš ale přehrávač a automapa běhál už i pod DOSem
bral bych to napul jako stesti, shodu nahod a kazdopadne kratkodobou zalezitost ...Krtek píše:S ovladačema si děláš srandu ne ? XP maj sice hafo v sobě ale stejně je lepší stahnout z netu přímo od výrobce ovladač na co potřbuješ. A zatim pokud vim akorát MS hlásá že podpora 98 skončila, kdežto ovladače jsem zatim sehnal na všechno a nikde jsem neviděl hlášku že by výrobce tý a tý karty od příštího modelu nepodporoval 98my. Kupodivu ještě funguje hafo věcí i na W95.
eh, tak byl bych pro, abychom toto radeji opustili, fat32 a rychlejsi/pomalejsi - no tak z tohodle pohledu to hodnotit, nevimKrtek píše:Shrnuto: nejsem příznivcem plejtvání prostředků když to ve výsledku nepřinese žádnou výhodu. (vlastně možná jo, NTFS snad neshodíš jako FATku)
plytvani prostredku je v tomto pripade _velmi_, ale _velmi_ diskutabilni ...., otazkou je primarni urceni tveho pocitace ...
nechapu dost dobre pouziti w2k server na "stolni" pocitac, ale budiz, osobne bych rekl, ze w2k je prvni zablesk opravdoveho os z redmondu, ale teprve xp to dotahli dokonce, co se longhornu tyce, tam mi prijde, jak kdyz je to barevnejsi, narocnejsi a snad jedine navrch je nejaky potapany novy pseudoFS, snad jsou to jen zkreslene informace ...PavelZ píše:No jo, u tohohle se muze clovek dohadovat skoro porad . FAT32 je rychlejsi, NTFS robustnejsi, 98 maji mensi naroky na pocitac, XPcka poskytujou vetsi oddeleni aplikaci od sebe... Ja sam nejcasteji pouzivam Win2000 Server a prijde mi to jako velice rozumnej a stabilni system pro stolni pocitac (nehraju, takze takhle slabina 2000 me nezajima).
zrovna kufr je kontraproduktivni, ono videt totiz nebude ani pod sedackou a umistenim do kufru (notabene na stalo) neni zrovna dvakrat prakticky ...PavelZ píše:A k tomu odnaseni z auta, nebylo by mozny, kdyz by se pocitac dal nekam, kde neni videt (do kufru?),
zapomen, pres noc na -10 a tech -10 bude uplne vsude i za poslednim sroubkem v aute, bezpecna doba zpetneho zahrati je v podstate minimalne polovina doby chladnuti, prusvih bude zejmena kondenzace, leda to cely spojit s nejakou technologii vodotesnosti - na ruzne vystavy se takove frajerinky delaly, ale ...PavelZ píše:do dobre tepelne izolovany krabice, prez kterou by se za behu udelal nucenej pruchod vzduchu, tak ze by na temperovani na nejakou rozumnou teplotu stacil jen nejakej malej prikon
on usinat bude muset, protoze matezova baterka zadnou extra kapacitou nevynika, z tohodle pohledu mi opet vychazi bezpecnejsi myslenka ntb, jenze ten ma dalsi problem a to je (pre)citlivelost na teplotu ...PavelZ píše:a pokud clovek jesti casto, mohl by byt v aute furt?Jde mi ne jen o to, aby ho clovek porad nemusel nosit sebou, ale ze v aute bude furt pripojenej k elektrine a nemusim se starat o jeho vypinani kdyz dojedu, proste by mohl po nejaky dobe po vypnuti zapalovani usnout.
ted to brat jako nazor do plena, nikoliv jako kritiku, ale osobne bych v pripade fw o tomhle vubec neuvazoval, to je stroj, ktery strcis do skrine a at bezi na cem chcePavelZ píše:Jo mimochodem, jakou to desku chces kupovat? Ja sem o nejake EPIA uvazoval domu do firewallu (maj i verze s integrovanejma 2 sitovkama), chtel sem si pohrat s necim jinym nez s klasickym PCckem, ale pak vyhralo to, ze z normalni desky to vyjde levneji.
jestli jde o rozmery - nevim, jestli by to nevyresil bude nejaky barebone komplet a nebo primo hw firewall - cisco prodava routery s fw, neni to spatny napad (DHCP, ...)
do extremnich podminek používa americká armáda specialní nb. ale nehodí se pro náročné hry a aplikace. jestli si vspomínám používaj procesory pentium možná i horší kvůli teplote a meší spotřebě než dnešní rychle procaky. tyto nb vydrzi v poušti i sibiři. doba výdrže je celkem uctyhodná. bohužel na to nemamejakub píše:z hlediska odolnosti vuci teplote je rozdil minimalni a v obou pripadech prakticky tristni, leda by to byl nejaky "odolny nb" ale v zime leda neco do polarnich podminek ...Krtek píše:Notesy jsoun dělaný aby něco vydržely. Stolní PC ne.
Podle mého názoru použití jakehokoliv kompu do auta si žáda lepší baterii a alternátor -> větší spotřeba. jak stolní tak i nb maj celkem slušnej odběr.
Po vytahnuti klíčku z zapalování by se dany system měl ihnet hybernovat a počítač vypnout. Při připadném kousnutí systému rano je po šťávě
Problem kondenzace bych nepodceňoval, jemnou elektroniku to celkem rychle zničí . hermeticky uzavřený systém toto neřeší pač hrozí přehřiváním. timto neříkam že řešení neexistuje
mno, ono, co je to "hermeticky uzavreny system" - protoze pokud to soupnes do kufriku a ten bys nejak "hermeticky utesnil" - zataveni, ci cokoliv, tak ti to bude k prdu, protoze ti tam vzdusna vlhkost zustane stejne, jedina varianta by byla (a to uz hodne teoretizujem) zalit vsechny komponenty do vosku/pryskrice, jenze potom je zase otazka teplotni odolnost takoveho materialu, ...karstn píše:hermeticky uzavřený systém toto neřeší pač hrozí přehřiváním. timto neříkam že řešení neexistuje
myslim, ze puvodni myslenka odnaseni pc z auta neni od veci, to uz bych ondrasovi moc nepitval ...
co se tyce odolnosti vuci otresum - tak tady bych poznamenal, ze ondras chysta ctrnactky kola, ma tam tvrdsi pera, coz auto pritvrdi celkem dost, cili jsem dost zvedavy na "spesl uchyceni disku", protoze i kdyby to bylo uchyceni ala NASA disk do raketoplanu, tak bych stejne doporucil ten odolnejsi typ hdd, ale tady se necham prekvapit
no jsem zvedavy a tesim se na dalsi zpravy z ostravska
-
- Kontaktovat uživatele:
Nechci předem riziko nepřiznivého klimatu v autě bagatelizovat, ale selský rozum mi říká, že když to přežije autorádio, palubák, discman a nakonec i ta ŘJ (byť je na to dělaná), tak by to mohlo přežít i to PCčko. Na všech možných forech, která se zabývají carputerama jsem na problémy tohoto rázu nenarazil...
|\/| /\ '|' | '/.
ja jsem premyslel i nad tim, jak je asi udelanej ten comp-suplik, co jsi sem postoval a taky nevypada nejak extremne vychytane, ja bych to zas nerad hnal do extremu, tezko rict, treba kdybys to vystlal pytlickama, co pohlcujou vlhkost ))Ondras píše:Nechci předem riziko nepřiznivého klimatu v autě bagatelizovat, ale selský rozum mi říká, že když to přežije autorádio, palubák, discman a nakonec i ta ŘJ (byť je na to dělaná), tak by to mohlo přežít i to PCčko. Na všech možných forech, která se zabývají carputerama jsem na problémy tohoto rázu nenarazil...
hele jeste jedna vec me napadla, co se disku tyce - disk na system muze byt klidne flashdisk (dnes jiz i 2,5gb), tam by mohly odpadnout problemy s otresy a navic by zakladni funkcionalitu zvladl, a na zbytek dat pouzivat suplik ....
-
- Kontaktovat uživatele:
Však právě - nejen to, co jsem tady dával, ale i další dosputné 1DIN casy to nijak neřeší. A obecně s tou vlhkostí si myslím, že je to v pohodě. Tobě se snad v autě něco rosí? Já když ráno vlezu do auta i po mrazivé noci mám vše suché...
FlashDisk je samozřejmě mechanicky nejodolnější řešení, ale ta cena... S bráchou jsem se shodli, že se tam prostě práskne 3.5" disk a až odejde (pokud odejde) se to nějak bude řešit.
FlashDisk je samozřejmě mechanicky nejodolnější řešení, ale ta cena... S bráchou jsem se shodli, že se tam prostě práskne 3.5" disk a až odejde (pokud odejde) se to nějak bude řešit.
|\/| /\ '|' | '/.
no, minimalne muzes mit zevnitr na skle namrazu - to same muze byt v kufriku , ale fakt je, ze ted varime z vody, ja si myslim, ze na todle neprijdes jinak, nez to zkusitOndras píše:Však právě - nejen to, co jsem tady dával, ale i další dosputné 1DIN casy to nijak neřeší. A obecně s tou vlhkostí si myslím, že je to v pohodě. Tobě se snad v autě něco rosí? Já když ráno vlezu do auta i po mrazivé noci mám vše suché...
kdyz prsi, tak se ti taky orosi skla - zkousel jsi nekdy zapnout prochladly nb - ja parkrat jo a uple citis, jak velmi mirne zvlhne klavesnice (a to jsem cekal pulhodiny)
skla se navic orosi, prave proto, ze zvenci pusobi jina teplota nez zevnitr - u kufriku dojde na to same - nemluve o procesoru apod.
dle meho si myslim, ze pomuze proste odnaset kufrik pryc, rozumne ho izolovat a pripadne opravdu nejak zajistit vysouseni vzduchu uvnitr skrine - to muze byt napriklad nezavisly vetracek, na vstupu neco jako filtr (papirak), ja ted fakt varim z vody, imho to rozhodne pujde nejakym mozna az prekvapive jednoduchym zpusobem zregulovat na unosnou miru
kdyz nad tim tak premyslim, tak asi jo, jako jestli todle bude nejvetsi prusvih, tak je to v pohode. Navic bych to zkusil vyreklamovat, kdyztak ho pouzijes do domaciho a dodatecne koupis ten drazsi, existuji daleko drazsi prusvihy na aute, ...Ondras píše:FlashDisk je samozřejmě mechanicky nejodolnější řešení, ale ta cena... S bráchou jsem se shodli, že se tam prostě práskne 3.5" disk a až odejde (pokud odejde) se to nějak bude řešit.
ten flashdisk byl spis napad, jakoze to existuje
nechci nic predjimat, aleJoska píše:Cus Ondras uplne mimo tema prisel mi od tebe mail ale bohuzel v nem byl viiiiir tak sem ho musel smaznout tak jestli to bylo neco dulz dej vedet tady dik
1) nemusel to byt mail od ondrase - ty prakticky nemas moznost to poznat
2) mohl to byt mail s fake adresou, kde si nejaky robot najde adresy tady ve foru apod., cimz to rozesila "znamym" lidem od "znamych" lidi ...
3) sam muzes mit zavirovany pocitac ...
videl bych to na bod dve
jj jak rikas Jakube byl to mail z nejakyho robota
pocitac mam cistej v tom sem pedant
zrovna sem o tom viru cet,a je to pekna s***e viradi vsechny bezpecnostni prvky win
jeste ze na win nespoleham a pouzivam vice spolehlive programy
TAKZE pozor na zpravy s timto predmetem:Re Hello, ReHi, Re Thank you........a prilohou: price.scr, price.cpl, price.com, price.exe, joke.cpl, joke.com, joke,exe
mne NOD nahlasil toto:
Pozor, antivirovy system NOD32 nasel ve zprave nasledujici infiltrace:
the_message.scr - Win32/Bagle.AB cerv - smazan
takze ondrasovi se timto oml je vtom nevinne
pocitac mam cistej v tom sem pedant
zrovna sem o tom viru cet,a je to pekna s***e viradi vsechny bezpecnostni prvky win
jeste ze na win nespoleham a pouzivam vice spolehlive programy
TAKZE pozor na zpravy s timto predmetem:Re Hello, ReHi, Re Thank you........a prilohou: price.scr, price.cpl, price.com, price.exe, joke.cpl, joke.com, joke,exe
mne NOD nahlasil toto:
Pozor, antivirovy system NOD32 nasel ve zprave nasledujici infiltrace:
the_message.scr - Win32/Bagle.AB cerv - smazan
takze ondrasovi se timto oml je vtom nevinne
Joska Turnov SE 0,8 RED 1999
prodám na díly/opravu
http://www.motomencl.cz
http://kemp.kvalitne.cz
http://www.hpsporting.cz
prodám na díly/opravu
http://www.motomencl.cz
http://kemp.kvalitne.cz