Tak se těším, až splatím poslední splátku, auto půjde pryč. A nevím nevím, jrestli zůstanu u Chveroletu. Tohle není motor, ale žíznivý ochlasta....
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
No,l což o to, s tím bych souhlasil, akorát to nevidím růžově. Dohadovat se s prodejcem, potažmo s firmou GM, na to jsme moc malí páni. A i když nás bude 10 (víc se jich asi ani neprodalo), tak nevím nevím. I v servise mi řekli, že bohužel, ale tyhle diesely nedoporučují - proč mi to, kurňa, neřekli, když jsem to kupoval???3M3 píše: Proto navrhuji postupovat společně a vyzívám všechny kdo by se chtěli připojiot i od CAPTIV a CRUZE ,protože motory a systém je stejný a dojdou dříve či později do stejníého problému, aby se připojili aby mi zaslali e-mail na adresu 4sale ( zavináč) centrum (tečka) cz
Po provedení přehrátí softwaru dám tady zprávu jaký byl výsledek , pokud bude negativní jedu do Brna do předem určeného servisu který doporučil zástupce GM Praha. Pokud ani tam nebude výsledek vyhovující budu požadovat nápravu a odstranění závady , případně náhradu finanční i vrácení peněz. Pokud nás bude více bude to o to snažší protože to bude konstrukční závada vozidla a potom vrácení peněz je reálnější.
Dávejte sem všechny takové poznatky se spotřebou a budeme to evidovat. Díky
no ta spotreba je opravdu spatna tam to vidim na nejaky problem3M3 píše:To PeS i pro ostatní
prosím tě , nebud z toho nemocný, to je přesně ten problém co popisuji. Příští týden jdu na prohlídku chyb v řídící jednotce a pokusí se v MOTO MORAVA Olomouc přehrát softvare a resetovat adaptivní hodnoty, kvůli zápisům chyb v řj. o nesprávné regeneraci DPF.
Ten motor musí´jít za míň a je potřeba se do toho obout. Pokud to MOTO MORAVA Olomouc nedokáže pojedu do dalšího servisu a bude postup stejný. Pokud to nedokáží odstranit budu požadovat aby Chevrolet GM odstranil závadu na všech vozech dovežených do ČR , protože bude na všech stzejná, špatně vyvynutý softvare pro regeneraci DPF. Já tvrdím že cyklus regenerace DPF musí proběhnout v kratším intervalu, to znamená , že softwarově musí být řj nastavena tak aby řj byla nastavena na nižší hodnotu sejmutou ze snímače zanešení DPF. Tím by začal proces regenerace DPF dříve . Po této opravě za a) nebude potřeba tak dlouhého času (cca 30-35 min) pro regeneraci protože filtr nebude tak zanesen za b) nebude taková nadspotřeba PHM protože při kratší a častější regeneraci nebude potřeba 6l nafty (toto je spotřeba nafty při samotném procesu , při kterém dochází ke vstřikování paliva do spalovacího prostoru navíc to dělá za 30-40min cca 6litrů tím se zapálí ve výfukovém filtru usazené saze a za zvýšené teploty hoření shoří) . V současnosti probíhá cyklus regenerace po 2 až 2,5 tis. km a bylo by potřeba tento cyklus zkrátit na 750 až 100km jako u W . U vozů koncernu W probíhá regenerace po 750 - 1000 km a je hotova do 10-15min. a není spotřeba takový rozdíl protože je proces častější a kratší je spotřeba potřebná na vypálení sazí cca 2l nafty..
To co jsi popisoval není až tak hrozné já došel až na 11 l / 100 km . ale díval jsem se taky si došel občas na 10 l / 100 km
Proto navrhuji postupovat společně a vyzívám všechny kdo by se chtěli připojiot i od CAPTIV a CRUZE ,protože motory a systém je stejný a dojdou dříve či později do stejníého problému, aby se připojili aby mi zaslali e-mail na adresu 4sale ( zavináč) centrum (tečka) cz
Po provedení přehrátí softwaru dám tady zprávu jaký byl výsledek , pokud bude negativní jedu do Brna do předem určeného servisu který doporučil zástupce GM Praha. Pokud ani tam nebude výsledek vyhovující budu požadovat nápravu a odstranění závady , případně náhradu finanční i vrácení peněz. Pokud nás bude více bude to o to snažší protože to bude konstrukční závada vozidla a potom vrácení peněz je reálnější.
Dávejte sem všechny takové poznatky se spotřebou a budeme to evidovat. Díky
Jj stari je svina vidim to na rodicich ale kazdeho nas to ceka...3M3 píše:for Hanzy , jo tak to je vidět ře sem už duchodce pletu POJEM a PRUJEM![]()
![]()
tak do Velkýho Mezeříčí to mám z ruky to je fakt, ale Valmez bych profrčel 1 - 2
A dotaz jak to funguje s tím DAS v čem je ta výhoda , jako právní služby ?? a máš dobrou zkušenost ?? a kerá varianta DAS to je ?? celkový All risk nebo o co jde ??
Tak letos už mám na Těšin odlítáno , norma splněna , takže profrčím Frydek i Mistek asi zase na jařezatím si budu rochnit u radiátoru bo krbovky v panelaku nimom
![]()
A hoj![]()
Tak už jsem objednaný do servisu. Už mi i oznámili, že nový soft mají - ostatně technik z mého servisu je na tomto foru - "chevyman". A jak psal, už jsem taky zjišťoval možnost demontovat DPF. Ale počkám, až mi skončí záruka, pokud do té doby nepůjde auto pryč. Ale počkám si, co udělá nový soft. Pak určitě dám vědět.3M3 píše:Pro PeS , udělej to samé co já, zajed do srvisu, nahlas vysokou spotřebu od xx najetých km , vytiskni to z spritmonitor.de zkopírovat do exelu a vytisknout. GM vydal update sofearu a ten si servis stáhne přez internet do GMscan jednotky. Jsou povinni jinak pozbydou autorizovaný servis.
Vezmi to sebou na servis jako podklad. Požaduj resetování adaptivních hodnot a upload software v řídící jednotce, odvolej se že to už dělaly v MOTO MORAVA Olomouc na jiném vozidle. Mělo by to být v rámci záruky bezplatně. Trvej na tom neoblomně. Kde jezdíš do servisu , není to tajemství??
Budeme sledovat výsledek. Zatím se mi zdá že motor jede víc měko , není tak tvrdej , přesto je svižnej, to znamená že změna je. Výsledek ale jde zhodnotit až po minimálně dvou nádržích , a ještě uvidíme jak se to zachová po regeneraci DPF.
tak nechť to jezdí a neklouže
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |