rozpadnuty tlmic KYB

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
ppp

rozpadnuty tlmic KYB

Příspěvek od ppp »

Tak uz viem co mi to klepe na nerovnostiach. Dalo sa to tazko urcit, ale najpravdepodobnejsi zdroj bol spredu zlava, dnes vsak uz viem uplne presne co to klepe az rachoce. Tyc iduca z tlmica zapichnuteho v phersone ma radialnu volu v tlmici. Pri otacani kolesa doslova lieta do stran. Cize nadherne rozpadnuty tlmic. Ty zaroven dava odpoved na otazku preco vyfucal a ci vobec vyfucal. Pri takejto voli uz tesnenie nemoze tesnit, asi je uz na franforce.
Ako sa take nieco moze stat? Teda okrem toho ze to bol nepodarok.
Budem sa snazit vymenit to co najskor, ale musim to nechat na servis, pretoze nemam sancu vybrat poloos a v servise maju predpokladam stahovak a dufam ze ho aj pouziju a nie stahovak zvany kladivo. A tiez musim dat vymenit gulove capy riadenia, pretoze terajsie nejdu vybrat z phersonu a nemam na to stahovak, ktory by to zvladol.
Mozem s tym este par dni, mozno tyzdnov jazdit? Uz na tom beham takto aspon mesiac, teda s tym ze to klepe, ale to som este netusil co vlastne klepe, myslel som nejaky plast ze klepe o kasnu alebo vyfuk, lenze ono toto.
Reklama

FoXo
Kontaktovat uživatele:

Re: rozpadnuty tlmic KYB

Příspěvek od FoXo »

Capy som jeden dostaval von asi 2 hodiny jeden.
Zato ma aspon na geoometrii pochvalili ze sa s tym nemuseli serinkat oni a tym mi usetrili penazenku :)
Von to islo aj pomocou kladiva samozrejma bez toho aby som poskodil nieco ine.
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
ppp

Příspěvek od ppp »

Tak tento nesiel kladivom, ani heverom (na cape som dvihol auto), proste tam drzi ako pribity. Tlmic sa sice da vymenit aj tak, ak sa snime tycka riadenia z posilovaca, ale je to dost neprijemne, pretoze pherson je stale na poloosi, tu tiez neviem zlozit. Neviem ci to vobec pojde bez stahovaku. Doteraz bol problem v tom, ze som nemal dlhu 30tku nastrckovy kluc. Som zvedavy co na mna vypadne zo zvyskov tlmica. Ale to len ak mi daju v servise tento tyzden co bude kosom. Onedlho sa budu menit pneumatiky, to ma potom okasle kazdy servis.
A este ma obavy ako to cele zlozia, asi ako obvykle vsetko nasucho, nech to zhrdazvie a zahrdzavie do seba a aj tie dorazy s prachovkami asi nebudu vediet nasadit. Prachovky na espero sice nepatria, ale ak sa budu dat pouzit, tak ich pouzijem. Proste by som sa rad servisu vyhol, ale ked raz nemam na nieco naradie, tak nemam. Hlavne ten lis a stahovak nemam.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

je tak me napada ze muze byt povolena stredova matka co tlumic drzi v personu.zkus za ni vzit sikovkama a dotahnout.uz jsem jich takhle taky par utahoval
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
peters40

Příspěvek od peters40 »

Podle toho co popisuješ, byla s největší pravděpodobností udělaná blbě montáž tlumiče, pravděpodobně pístnici od tlumiče nahoře v ložisku utahoval někdo pneumatickým utahovákem, čímž se ti dole uvolnila matice nebo se ohnuly příchytné očka a potom se ti pohybuje pístnice ve válci tlumiče. Dej si při další montáži pozor na dotahovaní a dělej to momenťákem, ne pneumatikou a bude to dobré. V každém případě bych s tím nejezdil, protože máš jinou geometrii a auto ti na nějaké nerovnosti může nabrat směr do prostisměru a to by nemuselo dopadnout dobře.
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“