Plastové podběhy !!
Moderátor: Blue Lanos
Plastové podběhy !!
Předem se omlouvám za založení nového tématu , ale tohle mi fakt nedalo .
Na www.autodilykrc.cz jsem objevil plastové podběhy do zadních blatníků na Matize , pár za 330,- Kč.
To je dobrej tip na dárek k vánocům , asi si ho nadělim.
Co vy na to , myslím, že se to hodí , zvlášť na straně víčka nádrže se drží bláto okolo hadic a teď na začátku zimy, dobrá volba , ne.
Nebo myslíte, že to dozadu nemá cenu????
Na www.autodilykrc.cz jsem objevil plastové podběhy do zadních blatníků na Matize , pár za 330,- Kč.
To je dobrej tip na dárek k vánocům , asi si ho nadělim.
Co vy na to , myslím, že se to hodí , zvlášť na straně víčka nádrže se drží bláto okolo hadic a teď na začátku zimy, dobrá volba , ne.
Nebo myslíte, že to dozadu nemá cenu????
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
- Reklama
těžko říci,já moc po blátivých silnicích nejezdím,ale zatím jsem si nevšiml,že by ze zadní část (mezi zadním nárazníkem a nápravou ) spodku nadměrně špinila.Chtělo by to vyzkoušet a za nějaký čas posoudit zda to má význam,či nikoliv.
Jinak Tomáši,dej si dárek a testuj a po čase napiš co a jak.
Jinak Tomáši,dej si dárek a testuj a po čase napiš co a jak.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Teda Václave , zrovna na Tebe jsem sázel , že se chytíš a zajásáš nad podvozkovým tuningem za slušnou cenu
Já nevím , jestli to má cenu , ale potřebuji do vánoc koupit ještě pár věcí na Nubiru , tak se tam stejně vypravím a nechám si je ukázat, jestli to není nějaká přidružená výroba nejmenovaného JZD.
Já nevím , jestli to má cenu , ale potřebuji do vánoc koupit ještě pár věcí na Nubiru , tak se tam stejně vypravím a nechám si je ukázat, jestli to není nějaká přidružená výroba nejmenovaného JZD.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
tak ja te potesim, protoze mne to jako dobry napad prijde ta cena je naprosta lidovka - asi nevis, jestli je rozdil mezi jednickovym a dvojkovym matezem?Tomáš píše:Teda Václave , zrovna na Tebe jsem sázel , že se chytíš a zajásáš nad podvozkovým tuningem za slušnou cenu
vzadu je to od vyroby obnazeny, zase aby se pod tim nehromadil bordel, ...
Plastový podběhy jsem měl kdysi na Favoritu s výsledkem - nevím za 3 roky jsem ho prodal - nehnil
Václav napsal, že po blátivých silnicích moc nejezdí. Včera jsem vyrazil za Prahu, no a těch 5 KM z Prahy do Hostivic byla prostě krásně zabahněná a zasr**ná silnice, po které, když člověk jednou projede má auto jako prase
až po střechu. Za užívání takové silnice by snad Správa silnic měla řidičům platit!!!! Aspoň myčku!!!!! A to je výpadovka z Prahy !!!!!!! Co dělají naši orgáni ??????? Já osobně bych těm prasatům s Tatrama plnejma hlíny dal kýble, hadry a mazlák a nechal bych je takovou silnici vyšúrovat jako chodbu na vojně!!!!!!!!!
Václav napsal, že po blátivých silnicích moc nejezdí. Včera jsem vyrazil za Prahu, no a těch 5 KM z Prahy do Hostivic byla prostě krásně zabahněná a zasr**ná silnice, po které, když člověk jednou projede má auto jako prase
až po střechu. Za užívání takové silnice by snad Správa silnic měla řidičům platit!!!! Aspoň myčku!!!!! A to je výpadovka z Prahy !!!!!!! Co dělají naši orgáni ??????? Já osobně bych těm prasatům s Tatrama plnejma hlíny dal kýble, hadry a mazlák a nechal bych je takovou silnici vyšúrovat jako chodbu na vojně!!!!!!!!!
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
ja bych rekl, ze tam je v principu dvoji duvod - jednak proti spine, ale dal napriklad chrani pred odletujicimi kaminky, v zime neni podbeh primo exponovan odstrikujici soli atd. (otazka jestli to ale naopak nenacaka za podbeh - mezi plast a puvodni plechovy podbeh a naopak si to tam v klidu nebude hnit ...)Richard píše:Plastový podběhy jsem měl kdysi na Favoritu s výsledkem - nevím za 3 roky jsem ho prodal - nehnil
Václav napsal, že po blátivých silnicích moc nejezdí.
Tomáši je mi líto že jsem tě zklamal.Ale fakt jsem nepozoroval na mém autě nadměrné špinění v prostoru zadního nárazníku.Tím netvrdím že jsou plastové podběhy špatná věc,jenom se pod nimi nesmí držet vlhko.
No o to co se bude držet za nima právě jde , takhle to aspoň vysychá a dá se tam dostat vapkou. Další věc , co zatím nevím , ale předpokládám, je ,že se bude muset asi vrtat do karoserie, to se mi opravdu nechce
Až je uvidím , dám sem poznatky.
Až je uvidím , dám sem poznatky.
-
- Kontaktovat uživatele:
V polsku ty plastové podběhy vzadu vozí kde kdo. Šacuju, že Krč to má odtamtud. Mám dojem, že na vybavenější modely Matize se to tam dávalo sériově. Je to přišroubované k záhybu podběhu a k nárazníku.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Ondro, SE II z roku 2004 to nemá, známý si ho kupoval na jaře. CD z roků 2000 a2001 taky ne . Ale je fakt , že už jsem viděl i různé jiné označení než S , SE a CD co jezdí u nás , ale třeba CITY ( hodně jich je v Itáli ) nebo STAR ( IT a FR ) , ten CITY je i v PL. Má zadní sedodlo bez opěrek a je dělené. Jestli má Z podběhy v plastu jsem si nevšímal ...
Já o zadních krytech podběhů uvažoval taky jenom jsem nevěděl za co to tam drží. Nakonec jsem si nastříkal podvozek a v podbězích je asi 3 mm antikorozní vrstva nástřiku. Ale i bez nástřiku a bez krytů si myslim že to snad nebude tak vadit snad to vydrží než matize prodám. Na druhou stranu to aspoň větrá - pamatuju se jak jsem sundaval přední kryt podběhu kvůli výměně blatníku a byla pod nim pěkně vlhká vrstva bahýnka - a to bylo sucho - holt v mezerách se vlhkost drží dýl.
ty plastové podběhy by asi měly pouze význam,kdyby se jezdilo převážně po silnicích ze šotolinou.Pak to uchrání nástřik podběhů před nadměrným opotřebení.