Chladič
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Nečetl sem to celý tak jestli píšu co někdo přede mnou tak se omlouvám ale ten kohout občas praskne ale stává se to nejčastěji po výměně (teda spíš při výměně) chladící kapaliny ale není to chyba mechanika jak píše Dano jestli nedošlo jen ke skřípnutí těsnící gumičky toho by si měl mechanik samozřejmě všimnout ale nešťastné konstrukce kdy ten kohout je strašně slabej . Dá se koupit jako náhradní díl ale není v katalogu uvedenej a stojí pár korun a výměna je taky otázkou několika minut
Údržba
Neviem, akú máš Nexiu, ani prečo tá paranoja! Ja som 6 rokov jazdil tak, že som pod kapotu pozrel iba vtedy, keď som dolieval nádržku ostrekovača. A jazdil som denne, rovnako do práce, Prešov-Košice a späť, leto-zima,... Servis výmena oleja a predpísané práce. Vždy všetky, ktoré mi technik doporučil. A nezažil som za tých 6 rokov jediný výpadok, že by ma nechala v štichu!!!Dano píše:Vsetko zalezi aj na tom ako mas svoje auto rad. Okrem toho nexia zase nepatri medzi auta, na ktorych staci vymenit olej a ideme dalej. Nie je to Toyota. Stale desi predstava, ze raz zostanem viset daleko od domova. Pocitam so vsetkym, tak si vypracovavam katastroficke scenare, ze co spravim ked... Kazdu chvilu kontorlujem naplne, sledujem chod motora, nepustam ani radio, skor nez sadnem do auta skontorlujem tlak v kolesach a tak. Nie je dobre nedelnym jazdcom? Nenisu zavisli na aute, mozu bez neho zit a je im lepsie. Ked mi rano vypovie auto ked mam ist do roboty, tak som hotovy. Na bicykli zmrznem, autobus neviem ani aky ide ani odkial.
Ja som toho nazoru, ze pokial auto dostane od novoty to co potrebuje a normalne sa s nim jazdi, tak by teoreticky na nom nemalo nic odist len tak. 99% poruch si sposobia majitelia sami. Lenze nemam Nexiu od novoty. Toho casu uz ma vsetky muchy vychytane a ide jak hodinky. Lenze po vymene tesnenia pod hlavou som ju este dlho pozoroval na unik vody a zmiesenie oleja a podobne. Svojvolna porucha ja nepriklad stahovacka okna lebo zatuhnutie brzd, ale vsetko ostatne ako je odidenie cerpadla tomu vsetkemu vacsinou napomoze majitel:)
Ja ten kohut povazujem za dost zavaznu vyrobnu chybu. Pri dlhsej ceste to moze normalne ovplyvnit prehriatie auta ked to zacne slizit. Ked to naozaj svojvolne praska. Taketo klucove suciastky by mali byt heavy duty bomba super ako je stupel na chladeni. Urcite raz zostanem viset. Aby som si kupil prives a vybavil ho ako pojazdnu dielnu, ktoru budem tahat stale so sebou.