Ségrovka v oleji
Moderátor: Blue Lanos
Ségrovka v oleji
Ahoj,
Mám takový menší problém.
Když sem koupil matesa a přivezl ho domů a po několika dnech se dostal k výměně oleje filtrů destiček.
Tak se přišel na něpěkonou věc. Se strarým olejem vytekla také ségrovka tak na 8-10mm osu.
Je poněkud zdeformovaná a přišel sem na to až když sem přeléval starý olej a nový měl už v autě.
Byl tam také zřejmě nějaký přípravek na zvýšení hustoty oleje vypadalo to jak černej med.
Přiznám se, že sem najel 600 Km a mic se nestalo,zespodku to být nemůže a zvrchu nevím jak by propadla.
Napadlo mě snad olejové čerpadlo, ale maže to.
Poukd by nějaký zkušený motorář věděl odkud by to mohlo být, tak mi prosím dejte vědět ať si hend neudělám motor.
Díky Robert
Mám takový menší problém.
Když sem koupil matesa a přivezl ho domů a po několika dnech se dostal k výměně oleje filtrů destiček.
Tak se přišel na něpěkonou věc. Se strarým olejem vytekla také ségrovka tak na 8-10mm osu.
Je poněkud zdeformovaná a přišel sem na to až když sem přeléval starý olej a nový měl už v autě.
Byl tam také zřejmě nějaký přípravek na zvýšení hustoty oleje vypadalo to jak černej med.
Přiznám se, že sem najel 600 Km a mic se nestalo,zespodku to být nemůže a zvrchu nevím jak by propadla.
Napadlo mě snad olejové čerpadlo, ale maže to.
Poukd by nějaký zkušený motorář věděl odkud by to mohlo být, tak mi prosím dejte vědět ať si hend neudělám motor.
Díky Robert
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
- Reklama
Re: Ségrovka v oleji
pokud tam nespadla nalevacim otvorem tak je to z hlavy.jsou tam tycky na kterych jsou vahadla co tlaci na ventily.na konci tech tycek jsou tyhle segrovky.alespon si to myslim.
jeste se podivam do katalogu dilu
z cerpadla to neni tam nic takoveho neni ale opet naposledy sem to videl asi pred 3 mi lety
a jeste me napadla horsi varianta je ta segrovka vnejsi nebo vnitrni
kdyby byla vnitrni tedy otvory pro kleste by byly ve stredu(ne po vnejsim obvode)mohlo by to byt z pistniho cepu.jen si zas nejsem jist jestli je tam u matize davali.
jeste se podivam do katalogu dilu
z cerpadla to neni tam nic takoveho neni ale opet naposledy sem to videl asi pred 3 mi lety
a jeste me napadla horsi varianta je ta segrovka vnejsi nebo vnitrni
kdyby byla vnitrni tedy otvory pro kleste by byly ve stredu(ne po vnejsim obvode)mohlo by to byt z pistniho cepu.jen si zas nejsem jist jestli je tam u matize davali.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Díky,
ventily budu dělat a přetěsňovat víko tak se podívám třeba se v tom někdo vrtal ta stará mu spadla tak tak dal novou.
Teď sme to teprva přihlašovali máme Matesa chvíli.
Pokusím se jí vyfotit. Popravdě nevím jakyý je rozdíl mezi vnirřní a vnější, ale je kruhová na konci dvě vodorovné, souběžné, hranaté zakončení v nich díra/ry na roztaření.
ventily budu dělat a přetěsňovat víko tak se podívám třeba se v tom někdo vrtal ta stará mu spadla tak tak dal novou.
Teď sme to teprva přihlašovali máme Matesa chvíli.
Pokusím se jí vyfotit. Popravdě nevím jakyý je rozdíl mezi vnirřní a vnější, ale je kruhová na konci dvě vodorovné, souběžné, hranaté zakončení v nich díra/ry na roztaření.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
Pěkný den
Když nevíš tak na netu je téměř vše ! Například segrovka vnitřní . http://www.skoda110r.cz/article.php?id=106
Hlavně ať nám jezdí a nezlobí
Když nevíš tak na netu je téměř vše ! Například segrovka vnitřní . http://www.skoda110r.cz/article.php?id=106
Hlavně ať nám jezdí a nezlobí
...tak to přeji hodně štěstí, jenom dodávám neškodilo by změřit kompresi válců to řekne o něco více...
Mějte se fajn
Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
neřkl bych, že ten motor má nějaký problém.
Tlaky bych změřil ale nemám čím.
Jinak žere málo, jede dobře, nečoudí, olej nebere ,nehřeje se a dobře chytá.
Výkon neposoudím do kopců se mu moc nechce ovšem u 796 bych to ani jinak nepředpokládal.
Hlučný trochu je.
Ještě sundám víko udělám ventily přetěsním víko vyměním svíčky, kabely a možná i palec a manželka může lítat.
Tlaky bych změřil ale nemám čím.
Jinak žere málo, jede dobře, nečoudí, olej nebere ,nehřeje se a dobře chytá.
Výkon neposoudím do kopců se mu moc nechce ovšem u 796 bych to ani jinak nepředpokládal.
Hlučný trochu je.
Ještě sundám víko udělám ventily přetěsním víko vyměním svíčky, kabely a možná i palec a manželka může lítat.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
Robo - som rad, ze si manualne zrucny To je k nezaplateniu. Len aby to aj zena ocenila
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
sem vycvičen z několika š 120 (105, 110R, . . .) tak něco zvládnu.
Dám vědět co sem objevil až se k tomu dostanu.
Dám vědět co sem objevil až se k tomu dostanu.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
Mna zas naucil Matizek Teda nie ze by sa kazil, je to nezmar auto, ale zacalo ma to zaujimat, kedze po 6 rokoch servisovania v autoriz servise to auto uz ledva zilo!
Když nejsi první majitel, tak je těžké určit, kde se ona ségrovka v olejové vaně vzala. Zde pomůže s určením jedině mechanik, který má možnost nahlédnout do katalogu. Mohla být zapomenutá, možností je mnoho. Kdybych byl druhý majitel, asi bych to neřešil, pokud motor nevykazuje nějaké podezřelé zvuky a v mezičase se pokusil sehnat co nejvíce informací, zejména bych ji ukázal zkušenému motoráři od Daewaa. Počkej, jestli Pavel něco objeví, nebo se pokus sehnat nějaké informace od předešlého majitele, jestli nebyla nějaká oprava motoru. Nic jiného mě nenapadá.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ahoj,
předchozí majitelka není schopna v tomto ohledu podat informace.
Veškerou údržbu jí dělali "nějací šikovní chlapci v garáži" .
Právě proto bych řekl, že jim tam někam spadla a už to neřešili.
sundám ventildekl (snad zítra ) a uvidím.
předchozí majitelka není schopna v tomto ohledu podat informace.
Veškerou údržbu jí dělali "nějací šikovní chlapci v garáži" .
Právě proto bych řekl, že jim tam někam spadla a už to neřešili.
sundám ventildekl (snad zítra ) a uvidím.
Daewoo matiz 0,8 rv.1999
Mne sa mari, ze segrovky na tyckach vahadiel nie su a tycky su priamo chytane durch srobami o hlavu valcov
Pod ventilovým víkem mnoho neuvidíš, zbytečná práce, pokud nechceš hned seřídit ventily.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Ale hej, pisal vyssie ze ventily chce "seřizovat" a hned pretesni veko, takze sa oplati Ale ako som spominal, na tyciach vahadiel segrovky myslim nie su, tam ozaj k videniu dokopy nic nie je