Ahoj všetci,
Chcem sa opýtať na rozdiel medzi Lanosom 1.5 s riadiacou jednotkou s konektorom ALDL a Lanosom 1.5 s riadiačkou s konektorom OBD2.
Konkrétne, kúpil som Lanos rok výroby 7/2002 a je tam konektor OBD2. Riadiaca jednotka má na malom bočnom štítku označenie *M03ZVODRXR1329* ZV. A tak by som rád vedieť, nakoľko sa elektrifikácia motora líši od starších verzií Lanosov s konektorom ALDL.
A posledná otázka: mám k dispozízii ďalšiu RJ s označením 96394312 XAAS MR140 CD (na malom bočnom štítku má označenie*CDXAASD031050057* CD), ktorá je pravdepodobne z Kalosa. Je zameniteľná s tou čo je v aute - hoci aj po preflashovaní?
Ďakujem všetkým, čo budú vedieť odpovedať.
Lanos OBD2 versus ALDL
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Re: Lanos OBD2 versus ALDL
takze tyhle cisla nevim jen pokud najdes cislo dilu tak jsem schopen najit na co je
lanos ma jine rizeni motoru nez kalos
aldl ma vetsinou 1 lambdu a mechanicky egr a nema cidlo vacky
aldl II tedy aldl protocol v zasuvce obd2(to jen pro vysvetleni)je inovovany euro 3 a ma 2 katy 2 lambdy el egr cidlo vacky a mozna jeste nejakou kravinu navic.
nevidel jsem jednotku z kalose v porovnani s lanosem ale je jina.pri diagnostikovani se mi kalos 1,2 spojuje pres matize kalos 1,4 pres nubiru.lanos na to nereaguje.
lanos ma jine rizeni motoru nez kalos
aldl ma vetsinou 1 lambdu a mechanicky egr a nema cidlo vacky
aldl II tedy aldl protocol v zasuvce obd2(to jen pro vysvetleni)je inovovany euro 3 a ma 2 katy 2 lambdy el egr cidlo vacky a mozna jeste nejakou kravinu navic.
nevidel jsem jednotku z kalose v porovnani s lanosem ale je jina.pri diagnostikovani se mi kalos 1,2 spojuje pres matize kalos 1,4 pres nubiru.lanos na to nereaguje.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Katik ma jen jeden ale hned u svodu jako Kalos nic navic nema než co uvedl palikx .Taky vlastním euro3.
mel by tam byt kat jeste za druhou lambdou.ale je mozne ze tam neni.KIA ho tam ma na vsech modelech.
Simson s 51
Simson s 51
Opravdu nemam ma jen ze predu a 1 lanos ho ma ze spodu a jen jednu lambdu,už si me ten katik co je dopredu posilal a zatim ok
jasne asi mas pravdu.je to nejaka jednodussi euro 3 a nebo ten motor lepe spaluje nez ty sracky od kie
Simson s 51
Simson s 51
lambdy ma dve, ta druha je s predohrevom. katalyzator je asi iba jeden (oproti chladicu), este som pod autom nebol, tak nemozem potvrdit.
Vie niekto aky je tam pouzity protokol ? ISO alebo iny?. chystam sa postavit OBD2 kabel.
Vie niekto aky je tam pouzity protokol ? ISO alebo iny?. chystam sa postavit OBD2 kabel.