Lanos 1,5 5DHB alias Myšiak

Ukažte ostatním vaše auto. Pokud chcete, můžete napsat i recenzi.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee, Jajuska95

Odpovědět
lechi142

Lanos 1,5 5DHB alias Myšiak

Příspěvek od lechi142 »

Historia tohto auticka sa zacala pisat v roku 1998 kedy zliezol z vyrobnej linky. Prvy majitel ho ale dostal do ruk az v maji 1999. Bol to otcov svagor, takze takpovediac som toto auto poznal uz od jeho zrodenia ;)

Auticko mohlo mat kludne privlastok nedelne alebo kostolne :D. Za 9 rokov u prveho majitela malo najazdenych 72tisic km. Takze v podstate zabehnuty model :lol: Ale nieje vsetko zlato co sa blisti. Zase raz som sa poucil, ze kupa jazdeneho auta je neskutocne riziko. Vedel som ze nieco nie je v poriadku pretoze ujo mal viac ako rok problem so startovanim. Auto nie a nie natocit bez zosliapnutia plynu. a volnobeh tiez nebol jedna basen. Ale osobne som s nim bol na diagnostiku a riadiaca jednotka a vsetky cidla boli ok, tak som sa odhodlal ho kupit. Ujo si kupil novu Astru a mne ponukol Lanosa za cenu ktora sa neodmieta :D

Hned po kupe sa zacal bludny kruh a hladanie zavady. Vyskusal som plno rad ktore som ziskal ci uz cez forum alebo od znamych mechanikov. Zacalo sa pretesnenim vsetkych hadiciek, zaslepenim EGR, vymenou zapalovacich kablov, sviecok, filtrov az sa prislo na to ze auto ma slabe tlaky. Vymenilo sa tesnenie pod hlavou a piestne kruzky. Po tejto vaznejsej oprave ked uz mal agregat tlaky ako sa patri sa prejavila jeho neskutocna lenivost ktora predtym nebola vobec badatelna. Takze bolo jasne ze chyba musi byt este niekde inde a blbymi kruzkami bola zakryta skutocna porucha. Nasledovala dalsia diagnostika RJ, diagnostika zapalovania a vyfukovych plynov. Tu sa odhalila nesravna zmes, ale lambda bola v poriadku. Takze vstreky von a samozrejme vsetky styri blbe.

Prostrednictvom fora som kupil nove (resp. pouzivane ale funkcne :lol: ), vymenil a auto sa ako sibnutim carovneho prutika spamätalo. Startuje na supu, volnobeh ma ako praduca macicka a na krizovatkach a v kopcoch poriadne nasiera majitelov nabliskanych auticok ovela vyssej triedy a cenovej skupiny :lol:

Vymenil som este zadne brzdy no a dosluzili uz aj gulove capy a zopar silentblokov motora a stabilizacnej tyce. Este niekde musi byt nieco na stabilizatore alebo ramenach po smrti lebo mi buchoce naprava pri naklonoch a nerovnostiach ale to pevne verim v priebehu tyzdna vyriesim. Inac je auticko asi v takom stave ako by som si predstavoval co sa motora a kultuy chodu tyka.

Zial nemal som velmi vela stastia odkedy ho vlastnim (9 mesiacov a 21tisic kilometrov :mrgreen: ). V Leviciach mi na parkovisku niekto oskrel zadny naraznik az na zaklad, v Kosiciach mi jeden chalan "sundal" lave zadne dvere a minuly mesiac mi v Trebisove na tuningzraze obtreli predny naraznik, ale nemaznali sa s nim :D Takze auto je trochu doskriabane a dvere som musel komplet vymenit a nesedi mi odtien . Takze v jeseni sa budu striekat narazniky a dvere a klucky a spätaky pojdu tiez do farby. Mozno aj niektore casti interieru pojdu do strieborna alebo do chromovej farby. A tiez mam v plane ocalunit interierove prvky a hlavne sedadla. No to je samozrejme o tom ci bude dost grosov ;)

Co sa uprav tyka, zatial som sa dostal len k audiu a nejakym drobnostiam. Namontoval som si centralne zamykanie, dal som si natiahnut cierne folie na zadne okna, osadil som do prednych dveri repro JBL, do zadneho plata ovaly Boschman, natiahol som od baterky 10ku kabel do kufra k zosilovacu JBL, ktory rozkmitava Subwoofer JBL a ten zase uspesne rozkmitava SPZku, kufor, plechy, okna ,stierace, volant a tak dalej :D (zatial mam odmeranych 130,7dB -i ).

V najblizsej dobe by mali pribudnut 15ky alebo 16ky elektrony, sportovy vyfuk(ale zase nie nejaky "Ramus" ale nieco tiche a decentne) a ked sa bude lakovat tak do predneho naraznika na miesto hmloviek poputuje sosovkova optika s Angel eyes a xenonovymi vybojkami ktore uz su doma (poprosim neodsudzujte ma dopredu, niesom dalsi ignorant ktory je rad ze vidi dobre s xenonami a kasle na to ze oslnuje ostatnych... ja budem mat xenony len ako pridavne dialkove svetla+ imidzovku na zrazy , nie na beznu premavku). Do beznej premavky pouzivam ziarovky Philips Extreme power ktore naozaj svietia neskutocne a este sa mi nestalo aby mi niekto blikal ze ho oslnujem. Ozaj super investicia. Co sa osvetlenia tyka tak este som vymenil take hluposti ako parkovacky za biele ledky a sufitky v stropnom svetle a kufri takisto za LEDkove bielej farby . Este cakam na dalsie ledky na osvetlenie spz a v blizkej dobe ked bude cas tak poputuje hadik z SMD LEDiek do priestoru pod palubovku aby osvetloval priestor pod nohami ako vo "velkych autach" :D Tiez mam uz asi mesiac doma kapacitor kvoli audiu ale nemal som zatial cas ho namontovat. A ani neviem ci to spravim ,kedze chcem cez zimu hudbu kompeltne prerobit, chcem to dat cele do laminatu, do kuta kufra. bude to vyzerat kompaktnejsie a elegantnejsie ako ta krabica ktoru tam mam teraz :D Dufam ze bude cas a takisto peniazky aby sa vsetko dalo do takeho stavu ako by som chcel a potom hor sa na zrazy ;)

Drzte palce ;-)

P.S. Ese na vysvetlenie preco Myšiak : od mojej malej sestricky som dostal do auta pysovu mysku na pamiatku, tak som si ju nalepil na palubovku pred spolujazdca a odvtedy sa to tak uchytilo ze dostavam mysky pri kazdej moznej prilezitosti a je ich v aute stale viac a viac :D Tak vznikla prezyvka Mysiak...a vlastne aj tak posobi ako siva mys ktorej kvality su maskovane v nenapadnom obleceni ;)
Lanos 1,5, 5D, strieborna metaliza, bez klimy a ABS, folie, JBL GT4.12, JBL GTO75.2, JBL GT5.502, BM Boschman 6.9 (SPL 130,8 dB), šiška JDM Performance, šošovkové hmlovky s angel eyes a 10 000k HID
Reklama

lechi142

Re: Lanos 1,5 5DHB alias Myšiak

Příspěvek od lechi142 »

Tu su fotky ako vyzeral kedysi
Přílohy
mysiak 2.jpg
mysiak 2.jpg (208.22 KiB) Zobrazeno 3017 x
mysiak1.jpg
mysiak1.jpg (211.92 KiB) Zobrazeno 3017 x
Takto vyzeral ked sa mi dostal do ruk :D
Takto vyzeral ked sa mi dostal do ruk :D
P01-11-08_12.58.jpg (155.74 KiB) Zobrazeno 3017 x
Lanos 1,5, 5D, strieborna metaliza, bez klimy a ABS, folie, JBL GT4.12, JBL GTO75.2, JBL GT5.502, BM Boschman 6.9 (SPL 130,8 dB), šiška JDM Performance, šošovkové hmlovky s angel eyes a 10 000k HID
lechi142

Příspěvek od lechi142 »

A tu uz su vidiet aj nejake zmeny :lol:
Přílohy
bez_názvu.jpg
bez_názvu.jpg (221.24 KiB) Zobrazeno 3017 x
Folie1.jpg
Folie1.jpg (206.96 KiB) Zobrazeno 3017 x
Takto ma vytunili v zime :D Na fotke su dvere zavrete maximalne ako to slo :D
Takto ma vytunili v zime :D Na fotke su dvere zavrete maximalne ako to slo :D
Tuning dvere.jpg (186.04 KiB) Zobrazeno 3017 x
lechi142

Příspěvek od lechi142 »

A tu su mysky v plnej parade :D
Přílohy
Myska2.jpg
Myska2.jpg (243.67 KiB) Zobrazeno 3017 x
Myksy.jpg
Myksy.jpg (231.69 KiB) Zobrazeno 3017 x
myska1.jpg
myska1.jpg (223.05 KiB) Zobrazeno 3017 x
lechi142

Příspěvek od lechi142 »

Tuningzraz trebisov a moj prvy maly SPL uspech :) 130,7 dB v uzavretom aute.
Přílohy
SPL.jpg
SPL.jpg (213.04 KiB) Zobrazeno 3017 x
Audio.jpg
Audio.jpg (206.7 KiB) Zobrazeno 3017 x
Odpovědět

Zpět na „Vaše auta / Club cars“