Nubira a žárovky
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Nubira a žárovky
Lidi mam takovej problém. Odcházeji mi žárovky H7 na potkávačky. Nubiru mam funglovku od listopadu a od tý doby jsem jich měnil už 5. Kdyby byla v tahu elektrika tak mi odejdou nejdřív v palubce a nepraskaly by jenom tyhle 2. Muj dealer mi řikal že jim odcházej ve všech autech a nevědí co s tim, že je to možná blbě navržený světlo a přehřejvaj se. Jinde na netu mi zas řikali že je to divný že mi to asi přebíjí. Obepsal sem asi 7 dealerů Daewoo na netu a žádná odpověd. Máte někdo podobnej problém ?
- Reklama
Tatík má podobnej problém na Mercedesu, ale tam mu to zjevně přebíjí. Taky mění jednu žárovku za druhou v hlavních světlech.
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Nubira a žárovky
Nubiru mám rok a půl a stále původní žárovky a svítím pořád. Jestli přebíjí se dá snadno zjistit - stačí změřit napětí v palubní síti a to zvládne každý amatér. Napětí nesmí přesáhnout 13,8 V v celém rozsahu otáček motoru. Ale na to aby hořely žárovky by tam muselo být tak okolo 15 V a z toho by určitě neměla radost bareka... Ale co takhle špatně upevněné reflektory - otřesy, které by tak vznikaly by spolehlivě žhavá vlákna uklepaly (to jej jen nápad a taky dost nepravděpodobný). Já bych tipoval špatnou kvalitu žárovek a zkusil koupit od jiného výrobce.
dík za radu
No jene já mam novou Nubiru a ta se od starý dosliší. Měřil jsem napětí a na volnoběh mam 14,6V a pod plynem 14,7V. Myslíš že je to moc ? Jo měřil jsem to kalibrovanym voltmetrem.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Takže problém provizorně vyřešen. Automechanik v mym autorizovanym servisu přišel na "fintu". Nechat světla otevřený. jim se to prej osvědčilo. Takže jsem odšrouboval 2 zadní víška co jsou víc ven (obrysovky + potkávačky. Dálkový jsou v pohodě) a snad to zabralo. Odcházela mi levá obrysovka a bylo na ní znát každej den jak jde víc a víc do kopru a ted už 2 tejdny svítí furt stejně.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
- martin
- Kontaktovat uživatele:
a nedostane se pak tou dirou do svetla voda ?Krtek píše:Takže problém provizorně vyřešen. Automechanik v mym autorizovanym servisu přišel na "fintu". Nechat světla otevřený. jim se to prej osvědčilo. Takže jsem odšrouboval 2 zadní víška co jsou víc ven (obrysovky + potkávačky. Dálkový jsou v pohodě) a snad to zabralo. Odcházela mi levá obrysovka a bylo na ní znát každej den jak jde víc a víc do kopru a ted už 2 tejdny svítí furt stejně.
Lanos SE 1.5l 63kw, výfuk Remus,Green kit, posilovač, 2xAirbag,Tlumiče Cobra Rally,Pružiny Enzo -40mm,15" Alutec Zero+195/50 Kumho Ecsta Supra, střešní okno,rozpěrka tlumičů
Nevim jak na Nubire, ale ten znamej na Sierre to uz musi mit minimalne 5 let a nestezuje si.martin píše:a nedostane se pak tou dirou do svetla voda ?Krtek píše:Takže problém provizorně vyřešen. Automechanik v mym autorizovanym servisu přišel na "fintu". Nechat světla otevřený. jim se to prej osvědčilo. Takže jsem odšrouboval 2 zadní víška co jsou víc ven (obrysovky + potkávačky. Dálkový jsou v pohodě) a snad to zabralo. Odcházela mi levá obrysovka a bylo na ní znát každej den jak jde víc a víc do kopru a ted už 2 tejdny svítí furt stejně.
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to že ne. Oni jsoiu ty světlo skoro venku z motorovýho prostoru. Až v blatníkách, zvlevo až za řídící jednotkou a vpravo za vzduchovym filtrem. Proto se tam může dost na pikaču a při výměně žárovky musí ven celý světlo. Samo to budu sledovat, zatim dobrý.martin píše:a nedostane se pak tou dirou do svetla voda ?Krtek píše:Takže problém provizorně vyřešen. Automechanik v mym autorizovanym servisu přišel na "fintu". Nechat světla otevřený. jim se to prej osvědčilo. Takže jsem odšrouboval 2 zadní víška co jsou víc ven (obrysovky + potkávačky. Dálkový jsou v pohodě) a snad to zabralo. Odcházela mi levá obrysovka a bylo na ní znát každej den jak jde víc a víc do kopru a ted už 2 tejdny svítí furt stejně.
Jezdim:
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
ex
Manželky:
Bydlim - skoro Píbram
Silnejsi svetla..........
Muzu doporucit do Nubiry I halogenove zarovky H4 130 / 90 watu. Pouzivam je vice jako 5 let, predtim jsem je mel 8 let v Lade a je to stale v pohode.
Varovali mne, ze se teplem zdeformuje parabola, ale nic takoveho se nestalo. Rovnez kabelaz je puvodni a vubec se nezahriva. Rele bez problemu. S puvodnimi 60 / 55 w jsem nebyl spokojen, bylo to slabe. Problemy s oslnovanim nemam. Je to super. (Vim, ze legislativa rika neco jineho, ale ani na STK na to neprisli a nemeli k tomu pripominky.)
Miloss
Varovali mne, ze se teplem zdeformuje parabola, ale nic takoveho se nestalo. Rovnez kabelaz je puvodni a vubec se nezahriva. Rele bez problemu. S puvodnimi 60 / 55 w jsem nebyl spokojen, bylo to slabe. Problemy s oslnovanim nemam. Je to super. (Vim, ze legislativa rika neco jineho, ale ani na STK na to neprisli a nemeli k tomu pripominky.)
Miloss
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
H4 130 / 90 W
Ahoj Radoslave,
tyto žárovky jsem koupil na výstavě příslušenství auto moto v KE. Já je kupoval v cca 1993 roku a a stál jeden kus cca 180 korun. Myslím, že dnes nebudou dražší. Viděl jsem i jejich nabídku někde na internete, dokonce nabízeli 130 / 110 W. Jak vidíš, tak životnost jejich je celkem slušná. Jejich svítivost taky. Rozhodně neoslňují, rozraní světla a tmy je perfektne ostré, stejně jaku u klasiky. Rozhodně jsou na tom mnohem lépe jako moderní potkávací výbojky. Je ovšem samozřejmé, že je potřebné vyměnit pojistky za silnější. Ostatní zůstává stejné. Doporučuji.
Hezkou sobotu, Miloss
tyto žárovky jsem koupil na výstavě příslušenství auto moto v KE. Já je kupoval v cca 1993 roku a a stál jeden kus cca 180 korun. Myslím, že dnes nebudou dražší. Viděl jsem i jejich nabídku někde na internete, dokonce nabízeli 130 / 110 W. Jak vidíš, tak životnost jejich je celkem slušná. Jejich svítivost taky. Rozhodně neoslňují, rozraní světla a tmy je perfektne ostré, stejně jaku u klasiky. Rozhodně jsou na tom mnohem lépe jako moderní potkávací výbojky. Je ovšem samozřejmé, že je potřebné vyměnit pojistky za silnější. Ostatní zůstává stejné. Doporučuji.
Hezkou sobotu, Miloss