Brzdy - Jak na to
Moderátor: Blue Lanos
Re: Brzdy - Jak na to
mam samosvorky tak uvidime urcite dam vedet
- Reklama
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Radooz"]mam samosvorky tak uvidime urcite dam vedet [/quote
-----------------------------
Zdravim " Radooze " a držím mu pěsti at se mu to povede a my ostatní Matizáci alespon víme co nás zřejmě čeká přeji hezký den všem na foru - ahoj " Vazoun "
-----------------------------
Zdravim " Radooze " a držím mu pěsti at se mu to povede a my ostatní Matizáci alespon víme co nás zřejmě čeká přeji hezký den všem na foru - ahoj " Vazoun "
No som zvedavy ako to dopadne Nove trubicky sa predavaju rovne a clovek si ich musi natvarovat ako treba. A ak by bolo najhorsie, tak aspon tu trubicku skus zablendovat, aby to ako-tak brzdilo a sup do servisu. Predsa len u tych trubiciek sa moc nepredpoklada, ze to niekedy pocas zivota auta bude niekto demontovat...je to zloba !
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
Tak já Ti Rado77 taky k Tvým narozeninám přeji vše nejlepší, hodně zdravíčka a štěstíčka VláďaRado77 píše:Diiiiik. Ja MUSIM zajtra oslavovat svoje narodeniny, takze alkoholu bude dost Dufam ze moj navod pomoze, i ked nie je mi to uplne jasne ohladom spojenia kotuc-lozisko... Neviem preco mam pocit ze je to lozisko zalisovane v kotuci Ak by to tak nebolo tak o to lepsie
Daewoo Matiz I,NEstavitelný volant, bez klimošky, ale hlavně že jedééé
TK do 09/011
TK do 09/011
Dakujem, dakujem, dakujem ! 3 x Len nesmieme zabudat, ze aj nase auta mavaju narodeniny, a vzdy im nieco dobre dat Ci uz novy olej, alebo aspon vzduchac...
Rado77 píše:Tak ti to teda napisem Ufffff
1, odpit z piva - zaklad ! Prip. dat cigu, nech je clovek v klude
2, zhodit PP kolo
3, odmontit 2 sroby, ktore spajaju baran so strmenom - druhou castou (presne tie sroby, kt. sa povoluju pri vymene platniciek)
4, vyhodit platnicky a tu odmontenu polku - baran
5, zhodit krytku stredovej matice kola
6, odmontit maticu kola
7, odmontit "unasac kola" - proste tu prednu cast od kotuca, do coho sa srobuju sorby kolesa samotneho (alebo mal Matizek matice?)
8, stiahnut kotuc (myslim ze Matizek ma kotuc aj s loziskom zalisovanym priamo)
9, ak je lozisko OK, vytlacit z kotuca
10, odpit z piva, dalsia ciga, fotky
11, zalisovat lozisko do noveho kotuca
12, vsetko vratit spet
13, to iste s PL kolesom
14, LZ koleso, uvolnit rucnu a zhodit kolo
15, vyhodit zavlacku stredovej matice
16, odkrutit stredovu maticu (vsimni si ako slabo je pritiahnuta, tak isto ju potom pritiahnes spet - ziaden Herkules)
17, zhodit bubon poklepavanim kladivom zozadu, alebo pacenim srobovakom stylom "hore-dole"
18, po zhodeni odpit z piva
18.5, brzdovu hadicku k zadnemu kolu v jej gumenej casti stiahnut volacim pevne, aby pri odpojeni hadicky nevytiekla cela brzdovka, ale len zvysny kusok v hadicke
19, uvolnit zozadu prasiatka brzdovu hadicku - nestrhat maticu
20, uvolnit zozadu 2 sroby, co drzia prasiatko, opatrne prasiatko vybrat von
20.5, vymontit z prasiatka odvzdusnovak (ak nove odvzdusnovak neobsahuje
21, nahodit nove prasiatko a vsetko v opacnom poradi namontovat
22, po nahodeni kolesa samotneho ho chytit rukami hore a dole a pomykat nim, ci nema volu, zatocit s nim ci nahodou nerobia problem pakne
22, odpit z piva, dat cigu
23, pozriet stav brzdovky v nadrzke
24, odvzdusnit LZ kolo
25, odpit z piva, ciga a odpit z piva
Dufam ze som na nic nezabudol, je to navod z hlavy... Na zdravie !
He ako jednoducho sa to cita.Skutocnost je dost ina.Ja som musel vymontovat celi naboj (odpojit tlmic,rameno,stabilizator a pod)Vyrazit zakusnute lozsko bol problem.Nakoniec sa mi rosipalo lozisko.Dost fuska.Druhe koleso uz islo lahsie ked vis ako na to.Jednoduchsie je behnut do servisu a dat stocit kotuc priamo na aute a mozno to bude aj lacnejsie.
No jo, napr. ja by som sa do vymeny kotucov sam nepustal
Tak vazeni a mili je to hotovy muzeme slavit S trubickama to dopadlo tak ze se vzala jedna z favotita a jedna ze stodvacitky obe se urezali a naklepnulo se na tu favoritackou z jedny strany vnitrni sedlo. Prace na deset minut ale sehnat nekoho,kdo na to ma vercajk bylo podstatne horsi.Dalsi uzasna zalesitost je stahnout unasec aby mohl clovek sundat kotouc. Na levem kole to vcelku slo jeden a pul hodinky paceni montpakama,majzlikem a vubec asi vsema vecma co byly po ruce prehrsle ran palici,nespocet nadavek,dva lahvace a pul kartonu cigaret a unasec byl dole na tom pravem to probihalo uplne stejne,jen navic jeden zniceny stahovak triramenny (ted uz tedy jenom dvouramenny ) ale i tak zadve hodky byl dole s celou paradou. No a to jsem zapomnel podotknout,ze povolit tu tricitku matku me stalo orech od goly a asi dohromady 40km jizdy ,kdyz jsem si jel pujcit neskutecne monstrozni nastroj o vaze zvici asi 10 kilogramu s metrovou navarenou trubkou,kterym jsem tu potvoru teprva povolil. Co rici zaverem.... Ac to nakonec vsechno dobre dopadlo,uz NIKDY bych se do podobne prace nepustil za tech usetrenych par stokorun a znicene nervy to nestoji
Taktez bych chtel podekovat vsem lidickam co mi tu poradili,nebo treba jen drzeli palce...
No a citat na zaver : Nikdy nerikej nikdy... (a kdybych se zase chtel do neceho podobneho poustet a zadal tu o radu rozmluvte mi to a nebo me vemte palici po hlave )
Taktez bych chtel podekovat vsem lidickam co mi tu poradili,nebo treba jen drzeli palce...
No a citat na zaver : Nikdy nerikej nikdy... (a kdybych se zase chtel do neceho podobneho poustet a zadal tu o radu rozmluvte mi to a nebo me vemte palici po hlave )
No, presne to som hovoril - ja bych do toho nesiel Dufam ze aspon tie piva a cigy stali za to! Jo a inak gratulujem, clovek ma aj tak super pocit, ked si nieco spravi sam, a este k tomu tak "velke"
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
---------------------------Rado77 píše:No, presne to som hovoril - ja bych do toho nesiel Dufam ze aspon tie piva a cigy stali za to! Jo a inak gratulujem, clovek ma aj tak super pocit, ked si nieco spravi sam, a este k tomu tak "velke"
Také jsem mu věřil zdravim všechny na foru AHOJ " Vazoun "