Brzdy - Jak na to
Moderátor: Blue Lanos
Brzdy - Jak na to
Zdravím osazenstvo a prosím o radu.
Tatík se stal před pár dny hrdým majitelem M100-vky která má pár bolístek.Největší jsou asi brzdy no a vzhledem k celosvětové finační krizi jsem se rozhodnul,že si obložení,kotouče a destičky vyměním sám
(četl jsem tu,že pakny přežijí auto,problém je v tom,že teče levý prasátko). No a teď k jádru věci. Destičky zvládnu,ty už jsem dělal na jinejch autech,ale ohledně ostatního bych potřeboval drobátko (tedy drobátko víc ) helpnout. Takže prosím o stručnej popis jak na to,hlavně jak stáhnout bubny a demontit kotouče.
Předem díky
Tatík se stal před pár dny hrdým majitelem M100-vky která má pár bolístek.Největší jsou asi brzdy no a vzhledem k celosvětové finační krizi jsem se rozhodnul,že si obložení,kotouče a destičky vyměním sám
(četl jsem tu,že pakny přežijí auto,problém je v tom,že teče levý prasátko). No a teď k jádru věci. Destičky zvládnu,ty už jsem dělal na jinejch autech,ale ohledně ostatního bych potřeboval drobátko (tedy drobátko víc ) helpnout. Takže prosím o stručnej popis jak na to,hlavně jak stáhnout bubny a demontit kotouče.
Předem díky
- Reklama
Re: Brzdy - Jak na to
No na brzdy potřebuješ na bubny stahovák utáhneš ho na tom bubnu ,trochu tukneš kladivem a buben je dole.A prasátko normálně vyměníš pokud půjdou dobře povolit.pak ještě odvzdušnit.
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Prebehni temy o brzdach, vsetko tu bolo popisane, aj ohladom bubnov, aj kotucov ako dat dole a co cloveka caka... Ja som tam niekde myslim pisal o vymene prasiatok v zadu, vtedy som aj pakne daval nove....o odvzdusneni je tu tiez vsetko.....
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
hledal jsem hledal ale asi blbě
Tak ti to teda napisem Ufffff
1, odpit z piva - zaklad ! Prip. dat cigu, nech je clovek v klude
2, zhodit PP kolo
3, odmontit 2 sroby, ktore spajaju baran so strmenom - druhou castou (presne tie sroby, kt. sa povoluju pri vymene platniciek)
4, vyhodit platnicky a tu odmontenu polku - baran
5, zhodit krytku stredovej matice kola
6, odmontit maticu kola
7, odmontit "unasac kola" - proste tu prednu cast od kotuca, do coho sa srobuju sorby kolesa samotneho (alebo mal Matizek matice?)
8, stiahnut kotuc (myslim ze Matizek ma kotuc aj s loziskom zalisovanym priamo)
9, ak je lozisko OK, vytlacit z kotuca
10, odpit z piva, dalsia ciga, fotky
11, zalisovat lozisko do noveho kotuca
12, vsetko vratit spet
13, to iste s PL kolesom
14, LZ koleso, uvolnit rucnu a zhodit kolo
15, vyhodit zavlacku stredovej matice
16, odkrutit stredovu maticu (vsimni si ako slabo je pritiahnuta, tak isto ju potom pritiahnes spet - ziaden Herkules)
17, zhodit bubon poklepavanim kladivom zozadu, alebo pacenim srobovakom stylom "hore-dole"
18, po zhodeni odpit z piva
18.5, brzdovu hadicku k zadnemu kolu v jej gumenej casti stiahnut volacim pevne, aby pri odpojeni hadicky nevytiekla cela brzdovka, ale len zvysny kusok v hadicke
19, uvolnit zozadu prasiatka brzdovu hadicku - nestrhat maticu
20, uvolnit zozadu 2 sroby, co drzia prasiatko, opatrne prasiatko vybrat von
20.5, vymontit z prasiatka odvzdusnovak (ak nove odvzdusnovak neobsahuje
21, nahodit nove prasiatko a vsetko v opacnom poradi namontovat
22, po nahodeni kolesa samotneho ho chytit rukami hore a dole a pomykat nim, ci nema volu, zatocit s nim ci nahodou nerobia problem pakne
22, odpit z piva, dat cigu
23, pozriet stav brzdovky v nadrzke
24, odvzdusnit LZ kolo
25, odpit z piva, ciga a odpit z piva
Dufam ze som na nic nezabudol, je to navod z hlavy... Na zdravie !
1, odpit z piva - zaklad ! Prip. dat cigu, nech je clovek v klude
2, zhodit PP kolo
3, odmontit 2 sroby, ktore spajaju baran so strmenom - druhou castou (presne tie sroby, kt. sa povoluju pri vymene platniciek)
4, vyhodit platnicky a tu odmontenu polku - baran
5, zhodit krytku stredovej matice kola
6, odmontit maticu kola
7, odmontit "unasac kola" - proste tu prednu cast od kotuca, do coho sa srobuju sorby kolesa samotneho (alebo mal Matizek matice?)
8, stiahnut kotuc (myslim ze Matizek ma kotuc aj s loziskom zalisovanym priamo)
9, ak je lozisko OK, vytlacit z kotuca
10, odpit z piva, dalsia ciga, fotky
11, zalisovat lozisko do noveho kotuca
12, vsetko vratit spet
13, to iste s PL kolesom
14, LZ koleso, uvolnit rucnu a zhodit kolo
15, vyhodit zavlacku stredovej matice
16, odkrutit stredovu maticu (vsimni si ako slabo je pritiahnuta, tak isto ju potom pritiahnes spet - ziaden Herkules)
17, zhodit bubon poklepavanim kladivom zozadu, alebo pacenim srobovakom stylom "hore-dole"
18, po zhodeni odpit z piva
18.5, brzdovu hadicku k zadnemu kolu v jej gumenej casti stiahnut volacim pevne, aby pri odpojeni hadicky nevytiekla cela brzdovka, ale len zvysny kusok v hadicke
19, uvolnit zozadu prasiatka brzdovu hadicku - nestrhat maticu
20, uvolnit zozadu 2 sroby, co drzia prasiatko, opatrne prasiatko vybrat von
20.5, vymontit z prasiatka odvzdusnovak (ak nove odvzdusnovak neobsahuje
21, nahodit nove prasiatko a vsetko v opacnom poradi namontovat
22, po nahodeni kolesa samotneho ho chytit rukami hore a dole a pomykat nim, ci nema volu, zatocit s nim ci nahodou nerobia problem pakne
22, odpit z piva, dat cigu
23, pozriet stav brzdovky v nadrzke
24, odvzdusnit LZ kolo
25, odpit z piva, ciga a odpit z piva
Dufam ze som na nic nezabudol, je to navod z hlavy... Na zdravie !
chlape jsi genius takhle jsem se dlouho nezasmal rano nez zacnu nakoupim kartonek cigeretek a basicku lahvatejch kozliku pak to pujde samo A propo kdyby jsi se chtel pripojit koupim ty basy dve a nebo radsi soudek
Diiiiik. Ja MUSIM zajtra oslavovat svoje narodeniny, takze alkoholu bude dost Dufam ze moj navod pomoze, i ked nie je mi to uplne jasne ohladom spojenia kotuc-lozisko... Neviem preco mam pocit ze je to lozisko zalisovane v kotuci Ak by to tak nebolo tak o to lepsie
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
-------------------------------------Rado77 píše:Diiiiik. Ja MUSIM zajtra oslavovat svoje narodeniny, takze alkoholu bude dost Dufam ze moj navod pomoze, i ked nie je mi to uplne jasne ohladom spojenia kotuc-lozisko... Neviem preco mam pocit ze je to lozisko zalisovane v kotuci Ak by to tak nebolo tak o to lepsie
Rado77 opět jsi ukázal že jsi kluk na svém místě a ve svém živlu - Matize máš v malíčku " všechna čest " a k zítřejším narozeninám - len to najlepšie Ti přejí kolegové z Daewoo fora užij si to - ahoj " Vazoun "
Cau Vazoune Dakujem za blahozelanie - zajtra mam 32, ale pripadam si obcas na 100
tedy pánové já mám pech to svět neviděl buben sundanej obložení nandaný,jedinej problém co se vyskyt byl,že jsem urval trubičku.tak jsem se projel koupit novou chci jí nasadit a ejhle na hadičce zkurv*** závit.Jak se tohle mohlo povýst to netušim horší je že mi ta hadice nejde sundat ani po nahřátí a přístup k tomu je taky na prd. nejaká rada???
A navíc teď jsem zjistil,že v krči mi prodal trubičku na Š 120 stím že je stejná o ono prd co jsem koukal tak na matize má z jedný strany sedlo trubičky vnitřní a druhý vnější. Takže další problém na cestě neb jsem hledal po netu kde je koupit a všude mají jenom hadičky a trubky žádný že já vůl se do toho pouštěl
A navíc teď jsem zjistil,že v krči mi prodal trubičku na Š 120 stím že je stejná o ono prd co jsem koukal tak na matize má z jedný strany sedlo trubičky vnitřní a druhý vnější. Takže další problém na cestě neb jsem hledal po netu kde je koupit a všude mají jenom hadičky a trubky žádný že já vůl se do toho pouštěl
Radooz - sup na vrakac a vymonti si tam co treba !
Trubicky nevymontis to chce novy jsem z toho na prasky sam bych si namlatil drzku bo kdybych se na to vys***** udelam lip
Pockaj ale sak ide trubicka kovova od brzd. vlaca z predu pod podvozkom dozadu, a potom sa "meni" na gumenu (kedze zadne koleso sa musi hybat hore-dolu), a potom sa zase "meni" na kovovu, ktora konci v prasiatku jo? Ze keby sa od tej dlhej odmontil na vrakaci ten koncovy diel t.j. gumova hadicka s kovovou co ide do prasiatka.... Ci?
to by slo,prusvih je ten,ze na tom vrakaci to bude to samy jak doma nepujde povolit ani po nahrati no kdyby jste nekdo nahoudou natrefil na nejakej shop kde jsou trubky k mani byl bych povdecen nejradsi bych to vymenil kompletne celou stranu prece jenom na valci by mela jit povolit nejlip
Sranda ze mne to povolilo u prasiatka po cca 8 rokoch. Len som to den predtym strekol. Neslo to ale klucom beznym a strhal som najprv hrany matice. Nakoniec som nabehol z velikanskym francuzakom a bolo.
Naposledy upravil(a) Rado77 dne sob srp 22, 2009 19:56, celkem upraveno 1 x.