Cievka v rozdelovači.
Moderátor: Blue Lanos
Cievka v rozdelovači.
Ahojte:Poradte ako mám vymeniť cievku v rozdelovači.Je to taký krúžok s izoláciu,ktorá sa už rozpadá a idú z neho dva kábliky.Chcem ju meniť,lebo mi sem tam kolíšu otáčky motora:Síce len trocha (800-1000 ot/min).ale aj tak.Volnobeh ide na 800 a zrazu trocha pridá a hned sa vráti naspať na 800.Skúste podrobnejšie opísať a aj fotky ak sú.Zároveň pri tom budem meniť aj hlavu rozdelovača a palec,lebo už sú na nich dosť zodraté kontakty a často ich musím čistiť od oxidácie.
- Reklama
Re: Cievka v rozdelovači.
rozobera sa to od konca ktory je v motore. ide to pomerne lahko az na vyrazenie trna z osky. potrebujes zverak ocelovy klinec na vyrazenie a trochu zrucnosti. (kolisanie otacok by som ale nepripisoval tejto cievke.) ked tato cievka odide tak nenastartujes auto.
Musis vybrat cely rozdelovac z motora vonku.Najprv si ho poznac nejakov ryhou alebo fixou, ako bol presne zalozeny, otoceny.Potom odsrubuj ten jeden srob pod nim a ho vyber vonku. Potom ho musis uplne cely rozobrat.Ako pisal Adro najprv vybijes na hriadelke rozdelovaca taky malicky klin a potom postupne vsetko zaradom vyberes vonku.Len si musis este presne poznacit ak vybijes ten klin ako bolo to kolecko z neho zalozene. Ono sa to vidi na prvy pohlad ze to je jedno, ale nieje! Ak vymenis tu cievku tak vymen rovno aj veko + palec rozdelovaca... a ak v koncovkach kablov sa vytvara hrdza alebo uz je tak aj tie vymen. Potom nebudes verit ako ti ozije auto..benky71 píše:Ahojte:Poradte ako mám vymeniť cievku v rozdelovači.Je to taký krúžok s izoláciu,ktorá sa už rozpadá a idú z neho dva kábliky.Chcem ju meniť,lebo mi sem tam kolíšu otáčky motora:Síce len trocha (800-1000 ot/min).ale aj tak.Volnobeh ide na 800 a zrazu trocha pridá a hned sa vráti naspať na 800.Skúste podrobnejšie opísať a aj fotky ak sú.Zároveň pri tom budem meniť aj hlavu rozdelovača a palec,lebo už sú na nich dosť zodraté kontakty a často ich musím čistiť od oxidácie.
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
Tady to máš i s fotkama
http://www.nexia-club.ru/ekspluataciya/ ... blera.html
http://www.nexia-club.ru/ekspluataciya/ ... blera.html
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm
Ďakujem za info.Ak sa tá izolácia trocha už trúsi,znamená to že cievka odchádza?
Ono sa to trusi preto lebo cievka je tam uz dost dlho... Ztvrdla od teploty motora a teraz sa rozsypuje pomalicky ( konkretne izolacia a ten jej plastovy obal ) ..benky71 píše:Ďakujem za info.Ak sa tá izolácia trocha už trúsi,znamená to že cievka odchádza?
To viem,že tam je dlho,ale či to má vplyv na funkčnosť cievky keď sa z tej izolácie trúsi?
To ti presne neviem povedat ale na tvojom mieste by som uz ju mal davno vymenenu a nepytal sa takuto otazku...Ak sa rozpadne casom cela tak co myslis pojde?? noo moze ist a nemusi...vymen ju a mas pokoj aspon ze nezostanes niekde stat o par tisic kmbenky71 píše:To viem,že tam je dlho,ale či to má vplyv na funkčnosť cievky keď sa z tej izolácie trúsi?
Dnes som ju vymenil,podľa popisu a aj fotiek úplne v pohode.Tie fotky sú ale asi z Nexie a espero má troška iný ale v podstate je to isté.Novú som mal už kúpenú týžden(7,70€).Tá stará sa pri výmene už úplne vytrúsila.Pri tom som hned vyčistil klapku aj krokový motorček a voľnobeh sa trocha ukludnil,ale všimol som si na tom krokáči ryhy na tom kuželi,možno aj to má na ten voľnobeh vplyv.A ešte je nová hlava rozdelovača a palec.Káble k sviečkam sú tiež nové asi tak už pol roka.
Takže ešte raz dík za popis a aj fotky.
Skvele a ktomu volnobehu este, ak uz si vymenil skoro vsetko ako som cital tak vymen este vzduchovy filter. Uvidis ako bude kludny volnobeh a auto bude omnoho zivsie, lepsie sa bude dat vytacat...benky71 píše:Dnes som ju vymenil,podľa popisu a aj fotiek úplne v pohode.Tie fotky sú ale asi z Nexie a espero má troška iný ale v podstate je to isté.Novú som mal už kúpenú týžden(7,70€).Tá stará sa pri výmene už úplne vytrúsila.Pri tom som hned vyčistil klapku aj krokový motorček a voľnobeh sa trocha ukludnil,ale všimol som si na tom krokáči ryhy na tom kuželi,možno aj to má na ten voľnobeh vplyv.A ešte je nová hlava rozdelovača a palec.Káble k sviečkam sú tiež nové asi tak už pol roka.
Vzduchový filter je tiež nový samozrejme.Jediné čo som ešte nemenil je palivový filter.Zatial pekne ťahá aj vo vyšších rýchlostiach a tak to neriešim.