prosba o radu - rv2001 - chod na 2 válce + kontrolka motoru

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Zuzka

prosba o radu - rv2001 - chod na 2 válce + kontrolka motoru

Příspěvek od Zuzka »

Ahoj Matizkáři,
mám VELIKOU prosbu - poslední rok mne trápí Mates s nepravidelným chodem motoru. Celkem jsem na diagnostice jsem byla už asi 6x (z toho 5x v autoriz. servisu) a pokaždé mi řekli, že v historii se něco dělo snad jen se spalováním, ale že by to mohlo být asi: (a to už mi připadalo, že vaří z vody) - pokaždé z toho byla jiná závada, přestože má neustále stejné příznaky - 2x mi vyměnili vstřiky, jednou svíčky, pak jednou map senzor a posledně prý byl jen špatně seřízený motor, takže to podle diagnostiky jen seřídili... Dneska je to akorát měsíc a já dnes ráno nastartovala a opět stejný scénář = poprvé po staru vždycky chcípne, pak následoval chod na 2 válce a zakončila to kontrolka motoru, která se nejdříve rozbliká a cca po minutě svítí už pořád a motor jde jen na 2... Tyhle trable s ním mám za poslední rok každé 2 měsíce a už mi docházejí síly... NEMÁTE NĚKDO RADU PROSÍM???
Reklama

mino

Re: prosba o radu - rv2001 - chod na 2 válce + kontrolka motoru

Příspěvek od mino »

A sviečkové kable si menila?
Škoda Roomster TSI
Jajuska95

Příspěvek od Jajuska95 »

Ahojky, měla jsem podobný problém, na diagnostice mi řekli, že mám vyměnit zapalovací modul, který mi leží zbytečně leží doma.. U mého Matizka byl problém ve špatném přísunu paliva, musela se vyměnit jedna hadička, ale bohužel si nevzpomenu která... :?
Volkswagen Polo Classic, tmavě zelená metla, 1.6 benzín
Ford Mondeo, 2.0 diesel
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Predpokladam ze ide o 3-valec, ale ten novsi bez mechanickeho rozdelovaca. Otazka ako su tam riesene cievky (ja som mal starsieho Matizka)....ci su samostatne kazda 1 cievka na 1 valec, alebo je jedna spolocna. Mne napr. na Fieste (4-valec) tiez islo auto na 3 valce, a musel som kupit novu cievku (3000 korun), lebo som omeral, ze na 1 valec cievka vynechavala iskru. Jednalo sa teda o 1 cievku pre vsetky valce. Neviem teda ci tvoj Matizek ma cievku 1, alebo 3. Nove auta maju cievok tolko, kolko valcov a cievka sa napichava priamo na sviecku. Tym odbudli VN kable.
Takze dajte niekto vediet, ci maju novsie Matizky 1 cievku al. 3.
Moj nazor je ten, ze to bude prave cievkou, ktora nedava iskru. Aj keby bol motor mierne rozstelovany, vsetky 3 valce musia ist. Akurat to trochu citit na vykone a na zvuku motora.
Predpokladam, ze ti auto za jazdy (ak sa to vobec da nazvat jazdou) sialene trha a ides s nim ledva 60...?
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

Rado,novšie,teda M150 majú 3 cievky a nemajú rozdeľovač
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Aha, takze tak. A z tych cievok idu aj kratke VN kable na sviecky, alebo su cievky priamo na svieckach nastoknute?
alvin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alvin »

idu vodiče,je to podobne ,ako na wartburgu,ibaže tie cievky sú malé,pod spoločným plastovým krytom
2417.jpg
2417.jpg (88.77 KiB) Zobrazeno 2388 x
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Nuz tak v Zuzkinom pripade by som v noci kukol ci nepreraza iskra cez jeden z VN kablov:
A, za studeneho motora na volnobehu
B, za studeneho motora po priadani plynu lankom
C, za tepleho motora na volnobehu
D, za tepleho po pridani lankom
Potom by som omeral odpor VN kablov
Sviecky boli menene, takze tie OK - kukol by som ich stav elektrod a farbu - ta zla by mala byt inej farby aj v ineom stave. Ak by to bolo tak ze vsetky VN kable OK ale 1 sviecka zasvinena, tak je jasne ze je problem v konkretnej cievke. Nechapem preco hned servis Zuzke menil vstreky !!! Dalsi priklad ako tahaju z ludi peniaze !
ominina

Příspěvek od ominina »

Ahoj. U mojeho Matize to byl vstřik. Lze zjistit na diagnostice. Cena dílu 700,- až 1800,- dle výrobce. Ondra.
1994 BMW 318iS coupe 103KW, alu 16"/225...
2003 Matiz II klima, alu 14"/185, servo, abs, el.okna, kónický filtr...
Rado77

Příspěvek od Rado77 »

Zuzka ale pisala, ze vstreky menili uz 2 x a nepomohlo....? Alebo ze by myslela ze vymenili jeden, potom druhy...a este treti bol nemeneny a prave ten by blbol? Zda sa mi dost nepravdepodobne, ze by takto odchadzali jeden za druhym....ak sa to niekomu stalo, tak vecsinou vymenil/precistil jeden a dodnes fici v pohodicke.... Ale mozno je to tak....
32jaja

Příspěvek od 32jaja »

Měl jsem tu samou závadu,akorát mě nesvítila kontrolka motoru,tak jsem vyměnil vstřikovací ventil a bylo to OK.
ominina

Příspěvek od ominina »

Mě taky odešel jeden vstřik, pak druhý. Ty origo jsou asi citlivější na palivo nebo co. Jestli to bude ono, tak pak doporučuju i výměnu palivového filtru.
1994 BMW 318iS coupe 103KW, alu 16"/225...
2003 Matiz II klima, alu 14"/185, servo, abs, el.okna, kónický filtr...
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

pokud sviti chyba a je to spalovani tak egr ventil, spatne palivo, a nebo podpalene ventily pripadne nejaky kabel ale na to by snad prisli.
jelikoz je map a vstriky nove.
jak casto se ti to stane-kazdy den rano nebo jen obcas.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“