Prasklina na předním skle

Moderátor: Blue Lanos

Radim

Prasklina na předním skle

Příspěvek od Radim »

Tak jsem zjistil asi 10 cm rovnou prasklinu u okraje předního skla, vypadá to jako by prasklo samo od sebe. Stalo se to někomu?
Dá se to nějak opravit nebo aspoň zafixovat? bojím se že se ta prasklina bude rozšiřovat. :(
Reklama

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Poláci si stěžují, že jim praskají skla jak na běžícím páse. U nás se to nějak masivně nestává. Každopádně, pokud je prasklina ještě malá, tak hned do servisu autoskel ať se to pokusí zalepit. Teď už mrzne a sklo bude praskat více a více na každém výmolu. Otci prasklo sklo loni v zimě. Zatím s tím beztrestně jezdí, protože nemá sklo pojištěné, ale už tam má prasklinu asi 40cm :( .

Prevence je jediná - pojištění čelního skla.
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Richard

Příspěvek od Richard »

Mě se to stalo u Feldy, jedeme a najednou jako takový tichý prasknutí a před spolujezdcem prasklé sklo asi 10 cm, než jsem dojel na a z chalupy zahnula prasklina doprava a zvětšila se na 20 cm. No a za chvíli to bylo až k pravému sloupku. Když jsem pak okno měnil u kamaráda a vyndali jsme starý zjistili jsem, že těsnění okna právě pod prasklinou bylo špatně zapadlý do rámu. Tak příčinou byla špatná práce fabriky. Ale Mates má okno lepený nebo ne?? :cry: :cry:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Při dnešních cenách autoskel pro zahraniční auta se určitě vyplatí připojištění čelního skla za 500 Kč ročně.Já již také měnil přední sklo,neprasklo sice samo od sebe,ale od odlétnutého kamínku a tehdy to stálo něco kolem 7500 Kč.Záleží na typu a výrobci autoskla.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ido

Příspěvek od Ido »

Prasklina jde spravit v pohodě, akorát se do toho skloservisům moc nechce. Já sem si nechal prasklinu zalepit technologií The Glass Mechanix, Inc., která je schválena MD ČR (číslo osvědčení 1008). Stálo mě to 200 korun a z venku nikdo nic nepozná - jo, ale nesmí být v zorném poli řidiče. Ale s tím by snad ani soudný člověk nejezdil. Jestli máš zájem, tak ti můžu poslat kontakt - oprava trvá asi 15 minut.
Daewoo Matiz CD, 2000, silver
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ido píše:Prasklina jde spravit v pohodě, akorát se do toho skloservisům moc nechce. Já sem si nechal prasklinu zalepit technologií The Glass Mechanix, Inc., která je schválena MD ČR (číslo osvědčení 1008). Stálo mě to 200 korun a z venku nikdo nic nepozná - jo, ale nesmí být v zorném poli řidiče. Ale s tím by snad ani soudný člověk nejezdil. Jestli máš zájem, tak ti můžu poslat kontakt - oprava trvá asi 15 minut.
zájem o kontakt bych měl, pokud by se jim to podařilo zalepit tak by to bylo super, hned bych to sklo nechal připojistit, neví te někdo
dá se připojistit u ČPP?
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Anonymous píše:
Ido píše:Prasklina jde spravit v pohodě, akorát se do toho skloservisům moc nechce. Já sem si nechal prasklinu zalepit technologií The Glass Mechanix, Inc., která je schválena MD ČR (číslo osvědčení 1008). Stálo mě to 200 korun a z venku nikdo nic nepozná - jo, ale nesmí být v zorném poli řidiče. Ale s tím by snad ani soudný člověk nejezdil. Jestli máš zájem, tak ti můžu poslat kontakt - oprava trvá asi 15 minut.
zájem o kontakt bych měl, pokud by se jim to podařilo zalepit tak by to bylo super, hned bych to sklo nechal připojistit, neví te někdo
dá se připojistit u ČPP?
Zapni mozek,najeď na internetu CPP a budeš vědet vše co potřebuješ"""""""!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Anonymous píše:...hned bych to sklo nechal připojistit, neví te někdo
dá se připojistit u ČPP?
nejsem si jist, jestli ti pojistí prasklé (byť zalepená sklo). Ale možná, že si nechají udělat VIN FOTO (jako dělali mi u Uniqy) a budou to mít fotlé i s prasklinou. Ovšem nevím jak to pak zaplatí, když to rupne jinde. Určitě se budou cukat platit celé sklo
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondras píše:
Anonymous píše:...hned bych to sklo nechal připojistit, neví te někdo
dá se připojistit u ČPP?
nejsem si jist, jestli ti pojistí prasklé (byť zalepená sklo). Ale možná, že si nechají udělat VIN FOTO (jako dělali mi u Uniqy) a budou to mít fotlé i s prasklinou. Ovšem nevím jak to pak zaplatí, když to rupne jinde. Určitě se budou cukat platit celé sklo
já když jsem pojišťoval u České,tak se byl na auto podívat a přitom hned omrknul i přední sklo.
Radim

Příspěvek od Radim »

Václav Brousek píše:Zapni mozek,najeď na internetu CPP a budeš vědet vše co potřebuješ"""""""!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to jo, tak si to na jejich stránkách zkus najít! NEMÁM ČAS PROHLEDÁVAT HODINU JEJICH WEB :x
Radim

Příspěvek od Radim »

pokud to zalepí tak, že to nepůjde vidět jak psal Ido, pak by to pojistit měli.
jakub

Příspěvek od jakub »

Radim píše:
Václav Brousek píše:Zapni mozek,najeď na internetu CPP a budeš vědet vše co potřebuješ"""""""!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to jo, tak si to na jejich stránkách zkus najít! NEMÁM ČAS PROHLEDÁVAT HODINU JEJICH WEB :x
prosimte, co se vztekas - a my na to mit cas mame? tudle sluzbu poskytuji vsechny pojistovny, ale jak rika ondras, otazka jestli pojisti praskle sklo - resp. oni ho urcite nepojisti, ted jde o to, jestli ti to projde ...

osobne bych ted resil odstraneni/zamezeni dalsiho praskani skla, protoze zkrut auta, teplotni rozdily, ... udelaji svoje, pak bych resil pojisteni ...
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

jakub píše:
Radim píše:
prosimte, co se vztekas - a my na to mit cas mame? tudle sluzbu poskytuji vsechny pojistovny, ale jak rika ondras, otazka jestli pojisti praskle sklo - resp. oni ho urcite nepojisti, ted jde o to, jestli ti to projde ...

osobne bych ted resil odstraneni/zamezeni dalsiho praskani skla, protoze zkrut auta, teplotni rozdily, ... udelaji svoje, pak bych resil pojisteni ...
Naprosty souhlas... 8)
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

jeětě jednou pro Radima:
jsou věci,které za tebe nikdo tady řešit nebude.Navštiv pobočku CPP a tam se dozvíš také vše co potřebuješ a nemusíš potom čumět hodinu na web.
Ido

Příspěvek od Ido »

Václav Brousek píše:jeětě jednou pro Radima:
jsou věci,které za tebe nikdo tady řešit nebude.Navštiv pobočku CPP a tam se dozvíš také vše co potřebuješ a nemusíš potom čumět hodinu na web.
A ještě pořád se dá i zavolat :lol: Jinak, když jsem si před týdnem měnil pojistku (mám ji stále u České pojišťovny, jen sem si navyšoval limity plnění na 100/100), tak se mě ta ženská ptala, zda si chci připojistit čelní sklo. Řekl sem jí, že tu auto nemám - dívala se na mě a moc nechápala. Pak jsme se vzájemně pochopili a řekla mi, že žádné auto vidět nepotřebuje. Chvíli jsem váhal :oops: , ale pak zvítězil můj smysl pro čest 8) a nic jsem si nepřipojistil. Navíc se ta prasklina za více než čtyři měsíce nepohla a mechanik, který to prováděl (rodinný známý), se dušoval, že se to už ani nikdy nepohne. Nemám důvod mu nevěřit.
Daewoo Matiz CD, 2000, silver
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“