snimač otačok alebo cievka zapalovania

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

rudyxxx1

snimač otačok alebo cievka zapalovania

Příspěvek od rudyxxx1 »

mam už dost dlhši čas problem s autom ,auto počas jazdy skape alebo na križovatke na volnobeh potom po čase naskoči akoby nič ,cievka menena asi pred pol rokom,kable k sviečkam nove,čerpadlo taha zistena zavada ..ked skapalo skuška či ma iskru na sviečke- nema -palivo tlači odpojena aj hadička k vstrekom počas štartu tečie palivo jak zlato ,po dlhšom točeni a prestavke občas hodi iskru na sviečke potom naskoči a sprava sa akoby nič ale potom znova po par kilometroch to iste :?: nemal už niekto s tym problem poradte prosim :roll:
Reklama

vado
Kontaktovat uživatele:

Re: snimač otačok alebo cievka zapalovania

Příspěvek od vado »

Dark69 píše:V mojom pripade to bola spinacia skrinka a na nej v tom oriesku zapalovania uz vydrete kontakty...ak sa kontakty dotykali tak auto slo a sviecky hadzali iskru a ked sa kontakty pohli v tom oriesku auto mi zdochlo a sviecky nehadzali iskru, po opätovnom pretoceni klucikom kontakty sa zas dotkli a auto uz islo....to bola moja chyba a kamaratovi to iste robilo tiez ale on mal chybu v rozdelovaci. Palec nerozvadzal iskri k svieckam, proste haproval.... Zacni tym palcom v rozdelovaci, rozober ho a prekontroluj palec a veko rozdelovaca ci nemas uz vypalene kontakty v nom
Myslim, ze niektore z Tvojich skusenosti tu nepomozu. Napriklad: Lanos nema rozdelovac ...

to: rudyxxx1
skus vyblikat chybu z ECU, pokial je to snimac, urcite tam nieco bude.
Dalsi mozna chyba je napr. ukostrenie motora, podtlakove hadicky v motore (derave), imobilizer
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
rudyxxx1

Příspěvek od rudyxxx1 »

ukostrenie motora je ok zmerane -nulový odpor imobilizer by mal byt ok počas jazdy by auto neskapalo, neviem moj nazor auto za studena naskoči hned problemy nastanu za tepla diagnostika nezaznamenala ziadnu chybu
rudyxxx1

Příspěvek od rudyxxx1 »

ma toto zapalovanie v lanose ešte nejaky snimač čo by mohol mat s tym niečo spoločne kolko ich vlastne ma napište ak poznate lanosa 1,6 16v diky
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

vado píše:
Dark69 píše:V mojom pripade to bola spinacia skrinka a na nej v tom oriesku zapalovania uz vydrete kontakty...ak sa kontakty dotykali tak auto slo a sviecky hadzali iskru a ked sa kontakty pohli v tom oriesku auto mi zdochlo a sviecky nehadzali iskru, po opätovnom pretoceni klucikom kontakty sa zas dotkli a auto uz islo....to bola moja chyba a kamaratovi to iste robilo tiez ale on mal chybu v rozdelovaci. Palec nerozvadzal iskri k svieckam, proste haproval.... Zacni tym palcom v rozdelovaci, rozober ho a prekontroluj palec a veko rozdelovaca ci nemas uz vypalene kontakty v nom
Myslim, ze niektore z Tvojich skusenosti tu nepomozu. Napriklad: Lanos nema rozdelovac ...

Dalsi mozna chyba je napr. ukostrenie motora, podtlakove hadicky v motore (derave), imobilizer
No tak som sa sekol :lol: Ostanem radsej asi vo svojej teme :D A ako to potom vlastne je? ked nema rozdelovac....Kable od sviecok idu kam? Co ich riadi?
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
rudyxxx1

Příspěvek od rudyxxx1 »

http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/ ... 1.0&ICO=16 pozri si toto malo by to byt to ak sa nemylim a ma to aj zapalovaciu cievku ten snimač služi ako rozdelovač mal by sa nachadzat kolo rozvodov na spodnej strane motora na jednom ozubenom koliesku podobnom remenici neviem presny nazov
Naposledy upravil(a) rudyxxx1 dne stř srp 05, 2009 21:24, celkem upraveno 1 x.
Dark69

Příspěvek od Dark69 »

rudyxxx1 píše:http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/ ... 1.0&ICO=16 pozri si toto malo by to byt to ak sa nemylim
Jaaj no ratal som s tym ze to bude nieco take :D To maju uz novsie auta a nevedel som ze aj Lanos ;) Dik za info ...
Daewoo Nexia 1.5 16V, 66 kW, GLX Sedan, Tmavozelena metaliza..
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Dark69 píše:
vado píše:

No tak som sa sekol :lol: Ostanem radsej asi vo svojej teme :D A ako to potom vlastne je? ked nema rozdelovac....Kable od sviecok idu kam? Co ich riadi?
Lanos ma dve zapalovacie cievky, kazda pre dve sviecky. Vzdy palia naraz sviecky 1+4 a 2+3. Odstranili sa tym pohyblive casti, ale pokial nastane nejaky problem so svieckou/kablom/cievkou, tyka sa to vzdy dvoch valcov.

to rudyxxx1:
kedze ti to robi iba za tepla, moze to byt snimac teploty motora, teploty nasavaneho vzduchu, lambda, MAP, ... Ale problem bude asi niekde v kontaktoch - vstreky, snimac otacok motora, snimac polohy klukovky, ... moznosti je veeela
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
rudyxxx1

Příspěvek od rudyxxx1 »

snimač polohy klukovky mam kde hladat a snimač otačok by mal byt pod motorom pri rozvodoch ak sa nemylim
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

oboji je to same.je na remenici klikovky.
bohuzel je mozne cokoliv.pokud tece benzin při startu jednotka vidi toceni motorem a tak cidlo asi dobry ale není to jiste.reklamuj civku ty zlobi nejvic.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
rudyxxx1

Příspěvek od rudyxxx1 »

skusim ten snimač vymenit ak nepomože tak je to cievka podobny problem som mal ked mi odchadzala cievka teraz som ju z toho problemu chcel vylučit lebo je nedavno menena :(( :(( :((
rudyxxx1

Příspěvek od rudyxxx1 »

snimač je už objednany zajtra test jazdy , dufam že sa ukaže že to bola chyba už som s toho zufalý stale nejake investicie a furt zavada neodstranena, ale je to už raz tak ved to už poznate investicia nenavratna. 8) :idea:
rudyxxx1

Příspěvek od rudyxxx1 »

snimač otačok vymenený stale ta istá chyba zajtra idem reklamovat cievku uvydim vysledok napišem :(( :(( :twisted:
rudyxxx1

Příspěvek od rudyxxx1 »

cievka ešte stale na reklamačke ale zohnal som použivanu z leganzy ide ako hodiny tak som konečne odstranil problem :lol: :lol: :lol: :PP: ešte raz diky všetkym ktory ste sa zučastnili tohoto prispevku -i :lol: :lol: :lol:
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

nemas zac jen se pripomenu -mel jsem pravdu :D
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „LANOS“