Zdochyna motor
Moderátor: Blue Lanos
-
Zdochyna motor
Ahojte. Mam nasledovny problem s Matizom. Ked je studeny motor auto v pohode jazdi. Po zahriati vsak pri volnobehu zacne skackat motor a ked nepridam plyn tak motor zdochne a uz nejde nastartovat. Nastartovat sa opet podari az po vychladnuti motora. Motor sa neprehrieva, startovacie sviecky aj kable som menil. Neviete mi niekto poradik kde moze byt problem?
- Reklama
Re: Zdochyna motor
Ahoj,mrkni na rozdělovač.Já měl ten samý problém a byla to vlhkost v rozdělovači.
-
Priatelu velmi pekne ti dakujem. Dal som ho dolu pozrel dnu, vyplestil oci na tu koroziu. Kontakty boli pokryte bielim povlakom. Vycistil som to zmontoval dokopy a skusil nastartovat. Tak cisto ako startoval teraz nestartoval ani predtymHappy píše:Ahoj,mrkni na rozdělovač.Já měl ten samý problém a byla to vlhkost v rozdělovači.
Este raz ti velmi pekne dakujem, usetril si mi cestu a peniaze na diagnostiku.
Ahoj,to je dobře,že to bylo ono.Rád jsem pomohl.
Chlapci to je este dobre....stary zlaty mechanicky rozdelovac !!! Na Fieste je uz elektricky ako 1 suciastka (neviem ci aj Matizky II ho maju ako 1 suciastku), a ked prestane palit na jeden z valcov, musi sa kupit cely novy (cca 3000 korun). Na MeganeII su zase cievky nasadene priamo na svieckach a dost casto odchadzaju (jedna cca 1800 - 2300 korun), a tam im dava povel k palbe RJ. Mechanicky rozdelovac bol genialny, ze ho stacilo vysparchat a bolo.....ten opticky snimac je uz horsia vec, ale zas tak casto neodchadzal...
Matiz 0.8 - predany, 8 rokov sluzil v podstate bez problemu