Amaterska uprava laku
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Amaterska uprava laku
Ahojte.
Pri zadnych dverach som si nechtiac urobil malu upravu laku az do holeho plechu
Vid obrazok.
Da sa nejako podomacky tato strbinka upravit tak, aby to nechytalo koroziu ?
Neviem ci to je dobre vidiet, ale prve naznaky korozky po dnesnych lejakoch uz su tam, ale to sa da lahko odstranit jemnym smirglom, len co potom na to, aby to nechytalo korzku ?
Do servisu kvoli 2cm poskodeneho laku sa mi nechce ist, lebo si za to urcite vypytaju neviem kolko sto euro.
Diky
Pri zadnych dverach som si nechtiac urobil malu upravu laku az do holeho plechu
Vid obrazok.
Da sa nejako podomacky tato strbinka upravit tak, aby to nechytalo koroziu ?
Neviem ci to je dobre vidiet, ale prve naznaky korozky po dnesnych lejakoch uz su tam, ale to sa da lahko odstranit jemnym smirglom, len co potom na to, aby to nechytalo korzku ?
Do servisu kvoli 2cm poskodeneho laku sa mi nechce ist, lebo si za to urcite vypytaju neviem kolko sto euro.
Diky
- Přílohy
-
- lak.jpg (228.29 KiB) Zobrazeno 3968 x
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
- Reklama
Re: Amaterska uprava laku
Možeš si poradiť aj sám. U predajce sa dá kúpit opravná tyčinka na drobné škrabance , ale aj opravný lak a máš istotu, že sa trfíš do farby. Skús to prebrať s dajakým nezainteresovaným lakýrnikom a u predajcu, lebo neviem na aké oderky
je vhodný ten lak . Može to byt limitované velkostou oderu.
je vhodný ten lak . Može to byt limitované velkostou oderu.
AVEO SEDAN 1,4 16V, 69kw, červená mica
Len jednu radu viem teraz - urob rýchlo kroky na základné ošetrenie, lebo keď sa rozrastie korózia tak ju len zakonzervuješ ale neodstrániš.
Červené Chevrolet Aveo 1,2 Hatchback 5 dv 62,6 kW, 16 ventil,
Komfort, rok výroby 2009 Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Môj názor-rýchlo jemne prebrúsiť do stratena a pretrieť základkou. Neublížiš tomu,len pomôžeš.Ak to dáš aj do servisu nie je problém tú základku odstrániť a prelakovať ich spôsobom.
Aveo sedan 1.4 16V 74kw 100k
Čierna metalíza
Čierna metalíza
Hm...daj to radsej spravit ,oplati sa ............
- Scorpion.11
Hm... a nachystej si i pár tisícovek nebo stovek EurTonik píše:Hm...daj to radsej spravit ,oplati sa ............
AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Tak som sa rozhodol pre tento postup:
Jemnym smirglom odstranim povrchovu koroziu, odmastim, jemnym stetcom nanesiem odhrdzovac, hodim na to zakladovku a v servise predavaju tzv. fixator vo farbe laku auta (vraj nieco vo velkosti ruzu ) stoji to 5EUR a to nanesiem na zakladovku.
Ci je to postup spravny neviem, ale nic lepsie som nevymyslel
Jemnym smirglom odstranim povrchovu koroziu, odmastim, jemnym stetcom nanesiem odhrdzovac, hodim na to zakladovku a v servise predavaju tzv. fixator vo farbe laku auta (vraj nieco vo velkosti ruzu ) stoji to 5EUR a to nanesiem na zakladovku.
Ci je to postup spravny neviem, ale nic lepsie som nevymyslel
Aspoň to základovanie ochráni proti korózii v tomto upršanom počasí
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Pozri mne je to jedno ,ale lepsie jak po case cele nove dvere za 600 700 eur a este aj lakovanie a praca s vymenou.
Na základný náter by som nepoužil obyčajnú základovku, ale leptaciu základovku alebo samovypalovaciu. niesom si istí, ale možno je to to isté.
Diky za tip. Kolko mam nechat tu zakladovku schnut, kym nanesiem na nu cervenu farbu ?easydm.sk píše:Na základný náter by som nepoužil obyčajnú základovku, ale leptaciu základovku alebo samovypalovaciu. niesom si istí, ale možno je to to isté.
Zajtra sa akurat chystam na nakup farieb, len musim na nete zistit, ze kde Viete o nejake predajni v Blave v Petrzalke ?
Na Kopčianskej keď ideš od železničnej stanice dole, ako bola skratka na Panónsku. Tam je predajňa farieb.xwing píše:Diky za tip. Kolko mam nechat tu zakladovku schnut, kym nanesiem na nu cervenu farbu ?easydm.sk píše:Na základný náter by som nepoužil obyčajnú základovku, ale leptaciu základovku alebo samovypalovaciu. niesom si istí, ale možno je to to isté.
Zajtra sa akurat chystam na nakup farieb, len musim na nete zistit, ze kde Viete o nejake predajni v Blave v Petrzalke ?
Aj Ti tam zamiešajú aj spray podľa vzoru aj poradia.
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
V Chevrolete predavaju opravne tyčinky. Kup to a mas po probleme a este aj farba ti sadne. Ja som to tak riesil a spokojnost.
Nissan NV200 1,6 81kw
Mazda 3 2,0 benzin 121kw r.v.2014
Kia Pregio 2,7 D
Chevrolet Aveo 1,4 74 kW r.v.2008+LPG
Honda Shadow vt 750 c6
člen AVEO Fanclubu
Mazda 3 2,0 benzin 121kw r.v.2014
Kia Pregio 2,7 D
Chevrolet Aveo 1,4 74 kW r.v.2008+LPG
Honda Shadow vt 750 c6
člen AVEO Fanclubu
Ano, ale tycinka je len ciste povrchova farba, ci lak, neviem uz.Eugo píše:V Chevrolete predavaju opravne tyčinky. Kup to a mas po probleme a este aj farba ti sadne. Ja som to tak riesil a spokojnost.
Ale ja musim este opravit aj to co ma byt pod tym.
Dnes som bol na nakupe a nechal som tam 30 euracov.
Len dva deci tej cervenej farby ma stalo 15 eur, skoro som skolaboval
A to som rozmyslal o celej konzerve, ktora stoji ze 78 EUR
Ale to je dan za nevedemost, ze tieto auto farby su fakt drahe, pretoze predtym, co som mal Favorita, ten bol tak hrdzavy, ze som pouzival len smirgel a farbu v spreji za par korun, tusim syntetika.
No a lakovanie celych dveri by si zapltil nejkych 80-90 eur za opravu a bolo by ako nove....