Utopená Nubira

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Peterek

Re: Utopená Nubira

Příspěvek od Peterek »

Pánové, kolega měl utopenou Š105 (povodně 1997) a nakonec skončila na ND. Faktem je, že to byla škodovka a byla pod vodou komplet (2,5 m) asi dva dny. Následkem bylo vyplavení veškerých náplní a i mazacích tuků z ložisek včetně diferenciálu a převodovky. Všude byl pouze jemný kal. Přesto, že byla kompletně (tím myslím doslova) rozebrána a vyčištěna a daná "nová" sedadla, byla potápka neustále poruchová a to neměla elektroniku. Vevnitř smrděla a tak skončila prodejem na ND.

PS.: Po povodních v r. 2002 se tu objevilo mnoho Octávií z Německa za velmi příznivou cenu. Němci asi věděli proč :lol: .
stará Škoda OCTAVIE, 2xMB W123, manželka Š100, Olcit (děs a hrůza), Opel Kadet combi, Toyota Yaris (automat), nyní náhodně Leganza přezdívaná "Legolanza" tmavá modrozelená metalíza
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jo to vim
kamarad koupil fabii byla jen do pulky predkem stala z kopce.byl pod vodou jen motor a prahy castecne.
nakonec nove vstriky a dalsi veci a spousta problemu.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
koniQ
Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň

Příspěvek od koniQ »

Peterek píše:Pánové, kolega měl utopenou Š105 (povodně 1997) a nakonec skončila na ND. Faktem je, že to byla škodovka a byla pod vodou komplet (2,5 m) asi dva dny. Následkem bylo vyplavení veškerých náplní a i mazacích tuků z ložisek včetně diferenciálu a převodovky. Všude byl pouze jemný kal. Přesto, že byla kompletně (tím myslím doslova) rozebrána a vyčištěna a daná "nová" sedadla, byla potápka neustále poruchová a to neměla elektroniku. Vevnitř smrděla a tak skončila prodejem na ND.

PS.: Po povodních v r. 2002 se tu objevilo mnoho Octávií z Německa za velmi příznivou cenu. Němci asi věděli proč :lol: .

no myslim ze inak to nebude ani teraz a objavi sa vela vytopenych "skoro novych" aut :|
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km

blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
cobyll

Příspěvek od cobyll »

palikx píše:ahoj
no vcera jsem prijel z dovolene a koukam jak blazen co se vsecko stalo.tam jsem slysel jen neco malo a navic jsem tomu nerozumel.
kluci to utopene po okna je problem hlavne v tom aby se nedostala voda pres sani.do oleje se voda dostat nemuze (jedine skrz sani a valce)protoze pokud by se dostala jinudy tak by tudy i olej vytekal.merka pokud je v poradku je utesnena.
takze neresil bych vodu v oleji ale vodu ve valcich to je uplne nejvetsi problem.
a samozrejme rozpojit uplne vsecky konektory vyfoukat a prostrikat olejem.
bohuzel to znamena vyndat palubku a pod ni je asi 10 kostek ktere nejsou proti vode chraneny a jsou zasadni pro fungovani vseho v aute.
pokud byla voda v urovni palubky tak urcite rozebrat jinak te to za par dnu pekne vytresta.
interier neumejes jedine sehnat z nejake bouracky bude to smrdet uz navzdy.
tak hodne stesti.
u auto co melo vodu po prahy je to lepsi ale opet vsecky konektory co jsou pod urovni hladiny rozebrat a vyfoukat a prostrikat.jednortka motoru mohla byt zasazena jen castecne je tesne nad urovni prahu.
cudl pod sedackou je vypinani elektriky pro pumpu a zapalovani.
hodne stesti.
já měl vodu naštěstí "jen" těsně nad prahy, takže když jsem z té vody vyjel, byl v autě bazén. Postavil jsem to čumákem do kopce a ze zadu šlauchem (česky hadicí) vytáhl vodu ven.
Poradíte mi někdo jak sundat středový tunel, abych někde nějaký šroubek nenechal? Potřebuju vyhodit ven a vyprat tepich (koberec). Sedačky zůstaly před vodou ušetřeny. To vladan dopadl o hodně, hodně hůř...
EX"PLAVÁČEK" Daevoo Nubira I wagon 2,0 16V CDX 1997 - utopeno při povodni,
pak Renault Scenic 2,0 - zemřel mrazem,
teď návrat Chevrolet Nubira SX wagon 1,6/16V "Černoušek"
Cobyll (čti jednoduše "Kobyl") Valmez ID 2933
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Kluci , teď jsem viděl ty fotky, hlavně se držte a pevný nervy , ono nejde jen o auta , ale co ta zahrádka a barák ..... tak hodně sil do vysoušení .
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
milosh

Příspěvek od milosh »

Tak to je zly :roll:
Zajimalo by me jestli proplati neco pojistovna kdyz je auto pojistene havarijne jestli to nezaplati? JA mam napr. pojisteno ODCIZENI PLUS ZIVEL coz teta dle me je tento pripad :shock:
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Vladan

Příspěvek od Vladan »

Čau chlapi!
Tak jsem se zase posunul kousek dál ve vysoušení a čištění. V oleji voda nebyla a ve válcích určitě taky ne, protože to by se přez kroužky dostala i do oleje. Do válců se vlastně ani dostat "nemůže", pokud je v pořádku sací a výfukové potrubí a nezatočí se motorem. Když jsem ale pro jistotu sundal kryt rozvoďáku, tak jsem se zděsil - opět plno klacíků stejně jako kolem motoru. O nic lepší to nebylo ani v prostoru předních blatníků (dutina mezi blatníkem a podběhem) taky plno "dříví". Docela mně mrzelo, že jsem neměl v práci foťák. Pokračoval jsem vyčištěním topení. Nejdřív jsem myslel, že to rozeberu jenom v autě zespod, ale po trápení s několika pečlivě ukrytými šroubky jsem se na***l a vyrval celé topení ven. Klima byla stejně prázdná a aspoň jsem konečně pořádně opravil ulomené táhlo ovládání klapky vnitřního okruhu, kvůli které se mi půlku zimy mlžily okna. No ale i tak jsem rád, že jsem topení pořádně vyčistil, protože v radiátoru i výparníku klimy bylo plno bahna a vlastně v celém topení. Co se týká pojistky, tak tady mám smůlu, kdo by pojišťoval deset let staré auto? To Magdička je pojištěná proti živlu v rámci povinného ručení, ale tam si od toho taky moc neslibuju, protože letos dosáhla plnoletosti a celkově už není v nejlepší kondici. No a co se týká baráku a zahrádky, jak se někdo ptal, tak do baráku se voda nedostala (chybělo 20 cm) jenom jsme přišli o nějaký materiál a 100 metrů plotu, takže máme na léto zábavu.
Mějte se.
Vladan

Příspěvek od Vladan »

Cobylle, teď jsem si všiml, že jsi z Velké Lhoty. To se možná ve Valu potkáváme. Já bydlím v Přílukách. Ten tunel není takový problém, je tam pár šroubků.Určitě dva ve schránce na kazety a něco vepředu - přesně už ale nevím - dělal jsem toho moc.
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

opravdu si myslis ze se nemuze dostat do valcu voda pres sani?
ano dostala by se pres krouzky az do oleje.pokud se ti nezvedla hladina oleje ani o kousek snad se nic nestalo.urcite by to bylo videt v saci hadici.
hodne zalezi na vysce hladiny ale pokud byl motor uplne pod vodou urcite se tam voda dostala pres filtr a otevrene ventily ve 2 valcich.
i kdyz je klapka uzavrena neni zcela a krokovy motorek je taky otevren.takze dira pro vodu dostatecna.
ale jeste me napadlo ze jelikoz neni voda v oleji mozna nebyla hladina dostatecne vysoko a voda se nenatlacila vsude a tedy ani do odvetrani klikovky a sani.takze asi velke stesti.
ale jen o trochu vic vody a 100 %se voda do motoru dostane.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
cobyll

Příspěvek od cobyll »

Vladan píše:Cobylle, teď jsem si všiml, že jsi z Velké Lhoty. To se možná ve Valu potkáváme. Já bydlím v Přílukách. Ten tunel není takový problém, je tam pár šroubků.Určitě dva ve schránce na kazety a něco vepředu - přesně už ale nevím - dělal jsem toho moc.
No určitě jsme se už museli potkat. Sem - tam jsem nějakou CDXovou Nubču potkal. A taky potkávám 2 SXové - 1 "bydlí" na Vyhlídce a druhá na Brňově nad Podlesím cestou k nám na Lhotu...

Já mám nubi doma od autoelektrikáře - říkal že všechno funguje (až na kontrolku airbagu, která svítí furt ale tam bude asi vlhký ten konektor pod sedadly), auto jezdí, ale nemůže se spojit diagnostikou s řídící jednotkou a neví proč...

Dnes po šichtě se vrhnu na ten koberec. Tunel už mám rozebraný, takže vyhážu sedačky (ty pod vodou nebyly, ale už začínají navlhávat) a vytáhnu koberec ven, vystříkám ho vapkou, vydrhnu tepem a na seníku nechám uschnout. Do auta vrazím gumové koberce a sedadla a budu jezdit. Počátkem srpna mám jet do Prahy a tak chci celý červenec jezdit co nejvíc - jestli je v autě nějaký problém, tak ať se projeví dříve než na D1...
Blue Lanos

Příspěvek od Blue Lanos »

Drzim palce at vam to kluci dobre dopadne :!: Je to strasne takto najst a vidiet auto :?
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek
bohdulina

Příspěvek od bohdulina »

No potes, tedy. Zrovna vcera jsem pri zpravach o povodnich rikala Jirkovi - z Valmezu je prece COBYLL, snad bude v pohode... No ale je videt, ze Daewoo je kvalitni znacka ;-)
cobyll

Příspěvek od cobyll »

bohdulina píše:No potes, tedy. Zrovna vcera jsem pri zpravach o povodnich rikala Jirkovi - z Valmezu je prece COBYLL, snad bude v pohode... No ale je videt, ze Daewoo je kvalitni znacka ;-)
No jo, Cobyll by byl v pohodě, kdyby neměl zrovna ZA KOLEGU odpolední směnu... Kdybych byl doma na kopci, tak bych Nubču vytopenou neměl... tomu se říká osud. Asi se dám na modlení...
cobyll

Příspěvek od cobyll »

milosh píše:Tak to je zly :roll:
Zajimalo by me jestli proplati neco pojistovna kdyz je auto pojistene havarijne jestli to nezaplati? JA mam napr. pojisteno ODCIZENI PLUS ZIVEL coz teta dle me je tento pripad :shock:
Já mám jenom povinné ručení - a ne u kooperativy - takže vlastně zhola bez pojistky. Ale napsal jsem vedení fabriky - byl jsem v práci, auto na parkovišti určeném pro zaměstnance, pozemek parkoviště patří firmě... Bylo mi odpovězeno, že bych MOŽNÁ mohl dostat nějakou kompenzaci, ale max do 10 000,.CZK a to ještě k tomu oproti předložení dokladů o zaplacení oprav... tak uvidíme.
Jinak obrázky z Valmezu a okolí na: http://picasaweb.google.com/david.vybir ... da24062009#

ale tam už je Nubira venku z vody a ani bazén v ní už není. Nejprve jsem odvodňoval a pak teprve fotil... jak jistě každý pochopí.
Ivo R.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo R. »

cobyll píše:
bohdulina píše:No potes, tedy. Zrovna vcera jsem pri zpravach o povodnich rikala Jirkovi - z Valmezu je prece COBYLL, snad bude v pohode... No ale je videt, ze Daewoo je kvalitni znacka ;-)
No jo, Cobyll by byl v pohodě, kdyby neměl zrovna ZA KOLEGU odpolední směnu... Kdybych byl doma na kopci, tak bych Nubču vytopenou neměl... tomu se říká osud. Asi se dám na modlení...
Chlape, jak jsem již psal na jiném místě, držím palce, ať jsi co nejdříve v pořádku. -i -i Jak říká Topol: Ať nám jezdí a nezlobí. :D
CHEVROLET AVEO 1.4 16V ( 100 k ) bílá barva
DAEWOO LEGANZA - automat (předáno ml. synovi)
CHEVROLET SPARK
nový FORD S-MAX - bílá barva , automat , pohon 4x4
Člen SK fóra Daewoo http://www.daewooforum.cz/
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“