Co tankujete do AVEA
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
Re: Co tankujete do AVEA
Písal som do Shellu aj do Chevroletu nech sa vyjadria k téme benzínov ale doposiaľ mi neodpovedali odborníci.
Keď niečo príde okamžite to sem zavesím - ( neverím že odpovedia )
Červené Chevrolet Aveo 1,2 Hatchback 5 dv 62,6 kW, 16 ventil,
Komfort, rok výroby 2009 Doplnky - Šálka s nálepkou Aveofanclubu
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
- Reklama
A je nejaky problem s benzinom od Shellu ?Feva13 píše:Písal som do Shellu aj do Chevroletu nech sa vyjadria k téme benzínov ale doposiaľ mi neodpovedali odborníci.
Mam este firemne auto Skodu Fabiu kombicko 1.4 16V 100k, do toho tiez lejem od prvych kilometrov 95 Vpower, ma to najazdene uz 140 000 a vykonovo je na tom ta fabia ovela lepsie ako ten moj Aveo. Sice moj Aveo ma len nejakych 7000, takze sa to asi zatial nemoze porovnavat s autom co ma 140 000km.
No proste ta firemna Fabia oproti Aveu je trhac asfaltu... zatial. Uvidime, ked Aveo bude mat 100 000 ak sa dozije, aky bude mat vykon.
V kazdom pripade pouzivam len Shell, ale to len preto, ze som v Smart klube a kedze vela jazdim firemnym, tak tie body ziskavam prakticky zadarmo
Chevrolet AVEO Hatchback (5dv.) 1,4 16V 74 kW/100k, Eco-Tec, r.v.2008
Nie je problém s benzinkou, len tu beží dlhšie debata o tom koľko oktánový benzín do našich miláčikov.
Na to chcem od nich odborný výklad
Na to chcem od nich odborný výklad
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Aha, no v papieroch mam ze 95, tak iny ma tam ani nenapadlo liat
Boli tu skúšky s 98 kou, na maďarskom som čítal že už pomaly chcú miešať aj s Pitralonom tak som chcel názor odborníkov - uvidímexwing píše:Aha, no v papieroch mam ze 95, tak iny ma tam ani nenapadlo liat
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Feva neviem či dostaneš odpoved od shellky no od chevrolu ma zatial s čímkoľvek odporučili na najbližšieho predajcu. V tomto prípade ti asi povedia len tolko, čapujte čo kážeme a nešpekulujte. aspon tu v topolčanoch to mám odskúšané.Feva13 píše:Písal som do Shellu aj do Chevroletu nech sa vyjadria k téme benzínov ale doposiaľ mi neodpovedali odborníci.
AVEO SEDAN 1,4 16V, 69kw, červená mica
Co sa miesania tyka, tak mam obavu, ze zachvilu bude v palive menej cisteho benzinu a viac tej repky olejnej, a to bude potom zabava pri pokazenych motorochJarik píše:Feva neviem či dostaneš odpoved od shellky no od chevrolu ma zatial s čímkoľvek odporučili na najbližšieho predajcu. V tomto prípade ti asi povedia len tolko, čapujte čo kážeme a nešpekulujte. aspon tu v topolčanoch to mám odskúšané.Feva13 píše:Písal som do Shellu aj do Chevroletu nech sa vyjadria k téme benzínov ale doposiaľ mi neodpovedali odborníci.
A najvacsia tragedia je (boli pripady), ked bol zle oznaceny stojan na pumpe, resp. prehodili privod paliva do stojanu a miesto benzinu natankujete diesel... fakt potesi.
Pravda. Ale nech sa zapotia za tie peniaze aj predajcovia. Vraj majú popredajný servis -tak do toho.xwing píše:Co sa miesania tyka, tak mam obavu, ze zachvilu bude v palive menej cisteho benzinu a viac tej repky olejnej, a to bude potom zabava pri pokazenych motorochJarik píše:Feva neviem či dostaneš odpoved od shellky no od chevrolu ma zatial s čímkoľvek odporučili na najbližšieho predajcu. V tomto prípade ti asi povedia len tolko, čapujte čo kážeme a nešpekulujte. aspon tu v topolčanoch to mám odskúšané.Feva13 píše:Písal som do Shellu aj do Chevroletu nech sa vyjadria k téme benzínov ale doposiaľ mi neodpovedali odborníci.
A najvacsia tragedia je (boli pripady), ked bol zle oznaceny stojan na pumpe, resp. prehodili privod paliva do stojanu a miesto benzinu natankujete diesel... fakt potesi.
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Ja so do svojeho tankol asi jednu dve nadrze 98, a AVEU to zatial nevadilo, akurat sa mi zdal trocha zivsi a tichsi chod mal. No chcelo by to odborny nazov ....
Jezdím na Vervu 100 od Benziny a mám pocit že šla spotřeba o něco dolu. Taky se mi zdá že je motor méně hlučný.
Aveo 5dv. 1,4 LT
Ex:Daewoo Lanos
člen AVEO fanklubu
Ex:Daewoo Lanos
člen AVEO fanklubu
Ako som sľúbil zasielam odpoveď od Chevroletu o používaní benzínu.Feva13 píše:Písal som do Shellu aj do Chevroletu nech sa vyjadria k téme benzínov ale doposiaľ mi neodpovedali odborníci.
Chevrolet. Get Real.
Vážený pán,
zasielame odpovede k Vašim dotazom:
1) Pre vozidlá CHEVROLET AVEO výrobca doporučuje použitie paliva BA95. Palivo s vyšším oktanovým číslom motoru neškodí.
S pozdravom
Miroslava Behrová
Informačné centrum Chevrolet
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Vdaka za info, no co k tomu povedat....
Feva13 píše:Ako som sľúbil zasielam odpoveď od Chevroletu o používaní benzínu.Feva13 píše:Písal som do Shellu aj do Chevroletu nech sa vyjadria k téme benzínov ale doposiaľ mi neodpovedali odborníci.
Chevrolet. Get Real.
Vážený pán,
zasielame odpovede k Vašim dotazom:
1) Pre vozidlá CHEVROLET AVEO výrobca doporučuje použitie paliva BA95. Palivo s vyšším oktanovým číslom motoru neškodí.
S pozdravom
Miroslava Behrová
Informačné centrum Chevrolet
Tankuji výhradně Shell V- Power 95 a po 100 l to chce jednu nádrž V- Power 98, tím se vypálí a vyčistí všechen carbon v motoru a palivové části. Mám s tím velmi dobré zkušenosti už z Octávky. V Aveu mám nový motor 1,2 16V a ten potřebuje být čistý už z důvodu spotřeby avýkonu. Je to doporučení od výrobce. Véna
Bylo: Škoda 120 LS, Renault 19, Octavie 1,6 LIFTBACK
Nyní: Aveo 1,2 KLAS, 62 kW, červená
Nyní: Aveo 1,2 KLAS, 62 kW, červená
Véna máš pravdu s tým V-Power 95. Odskúšal som a lepšie ťahá síce za viac peňazí ale cítiť to.
Ešte ho pri ďalšom tankovaní prepláchnem vyššími oktánmi a uvidím.
Ešte ho pri ďalšom tankovaní prepláchnem vyššími oktánmi a uvidím.
člen AVEO Fanclubu
člen AVEO Fanclubu
Tankujem na benzinke TESCO L.Mikulas. Auto ide. Ziadny rozdiel som nepocitil.