Také vás zlobí check?

Moderátor: Blue Lanos

DannyMag

check

Příspěvek od DannyMag »

Tak ten check mi svietil tiez, bol som s tym 5 krat v servise, 2x vymazali, 1x prepisali soft, 1xvymenili EGR a na piaty krat vymenili /vraj/ nejake rameno so vstrekovacimi tryskami /figu tomu rozumiem/ a odvtedy ani blik /no je mozne ze odsrobovali kontrolku check :lol: /, no ale kazdopadne ani blik.
Reklama

Serpico

chesk

Příspěvek od Serpico »

....chesk mi zlobil - svítil oprava v Daewoo Modřany ( dnes u zkrachovaly - vadný konektor na lambdě sondě, zkurvili mi závit i ve výfukovém svodu potrubí ) konektor se nedá ani tvrdě naletovat, velká teplota ). Po koupi nové sondy jsem musel proříznout závit ve výf. svodu, teď už bez problémů, ani nemám originál, ale febi - německá sonda.
mějte se a ať nás nezlobí, ta elektronika je príma pokud funguje
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
LIFELIKE
Kontaktovat uživatele:

Re: Také vás zlobí check?

Příspěvek od LIFELIKE »

No mne sa rozsvietil včera ... opäť po jeden a pol roku. Kedže mal manžel dnes voľno, tak som ho vyslala do servisu. Moc sa s ním nechceli baviť, vraj nebol objednaný, ale mal nakázané sa nedať odbiť, tak sa teda nedal. Chcela som aspoň diagnostiku. A tá zistila, že chyba je v nejakom snímači vačky (č.dielu D 96325867). Aj tak ho nemajú, treba ho objednať, ale vraj sa s tým dá normálne jazdiť. Akurát vraj môže byť problém, že už svietiaci CHECK môže prekryť závažnejšiu poruchu.
Ten snímač stojí 37 €, len dúfam, že robota nie je za päťsto :lol: . Idem tam zajtra zavolať a objednať opravu.
CHEVROLET KALOS HB 1.2 SE+A/C 5D PLUS - červená SUPER RED
CITROEN C4 - 1,4; 16V; Seduction - rouge LUCIFER
LIFELIKE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LIFELIKE »

Na ten druhý deň som nevolala a nevolala som ani potom. Od návštevy v servise CHECK viac nesvietil. Tak som dnes zavolala tomu pánovi, čo to diagnostikoval, že sa to viac "neozvalo", či to môže byť OK. Vraj môže. Tak uvidím, nebudem to viac škriabať.
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to LIFELIKE vono není diagnostika jenom napojení na diagnostiku, vyhodnocení diagnostiky neumí všichni mechanici k tomu je třeba dost hodně zkušeností, znalostí prostě praxe a hlavně chuti přijít věci na kloub...přesvědčili mě v Srba servisu - nejdražší diagnostika s nulovým výsledkem a náš palikx minimální náklady - jeho cena ( víceméně režijní náklady na přistavení jeho auta...) a hlavně chuť " rozdýchat i mrtvolu " jak sám říká..., toto není jeho reklama, opravdu to je jenom moje konstatování a věřte, že jsem poznal hodně elitních mechaniků, jinak neměli šanci se udržet řekněme v elitní společnosti, kde se platilo ale taky požadavky byly nadstandartní, jak by se řeklo dnes...

Inu mějte se fajn a bez závad u miláčků...
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

Boženko neboj možno Pavlíka donutíme do Manína a tam sa na teba kukne :lol:
Pajin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajin »

check?? no ten mi sviti taky budu řesit až před technickou udržbou pristi mesic zatim to tak nechavam stejne mi řikaly že mi to jen včil vymžou takze snad na pred technicke kontrole zjisti cim to že to sviti a nebudou jen mazat ale i opravovat
Tico,Nexia,Kalos
Chevrolet Cruze 2.0 VCDi 110 kW/150HP-134,5kW/183,5HP,K&N Filter,Chip
chevrolet-cruze.wz.cz Webovka věnovaná mému vozu ve výstavbě!
Prodám: A.E. svět. Kalos 400Kč
lam. zad. nárazník Cruze s difusorem 1000Kč
KN vložku vzduchového filtru vč čistíci sady. dle dohody ;)
LIFELIKE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LIFELIKE »

Tak ja v utorok idem na vymenu toho snimaca vaciek, ako bola zistena chyba. Check sa totiz po nejakom case rozsvietil opat. Diel maju skladom, tak idem. Dufam, ze potom bude na dobre dlho pokoj.
koniQ
Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň

Příspěvek od koniQ »

moj dedo ma kalosa 5-6 rocneho ale zatial sa mi nestazoval na to zeby mu svietil check, v kazdom pripade je to mozno aj tym ze ma najazdene asi 35 000 km co je za 5-6 rokov na dochodcu akurat :)
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km

blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
Tonik

Příspěvek od Tonik »

Hm..je to blbe trebalo by najskor skusit ho precistit a natankovat aspon 98 benzin a najaku prasadu na precistenie systemu a vyjazdit to v takom ostrejsom rezime 4-5 tisic otacok,ak nepomoze bohuzial len vymena ventilu EGR
miki1111

Příspěvek od miki1111 »

Tak aj mne zasvietil check.Vybral som ERG ventil a nechcel vôbec chodiť.Na noc som ho namočil do benzínu očistil a ráno ma čakalo prekvapenie on sa rozhýbal a opäť cvaká.Len mám jednu otázku treba ísť na diagnostiku vymazať aj chybu?Lebo check stále svieti.Teraz ERG je o.k. a neviem čo iné by to mohlo ešte byť tak asi jedine diagnostika.
Pajin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajin »

miki11 no určitě jdi ještě na dignostiku.. asi tam bude ještě něco když stále sviti!
Tico,Nexia,Kalos
miki1111

Příspěvek od miki1111 »

asi pôjdem len som chcel vedieť či je to tak že chyba sa odstráni mechanicky a potom ju treba ešte resetnúť pri diagnostike.
LIFELIKE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LIFELIKE »

Neviem, ako to funguje v tomto prípade, ale k nám občas príde kamion, že mu stále svieti kontrolka ABS/EBS. Niekedy stačí len vyčistiť pamäť, pretože tam nie sú už žiadne aktuálne chyby, ale neaktuálne tam stále sú.
Ale je pravda, že na Kalose mi Check svietil, potom prestal, potom zasa svietil a tak sa to stalo niekoľko krát.
Pajin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajin »

no pokud resetneš check ukostřením + na baterce mimo baterku jak je tu psano... a check přestane svítit tak je to v pořádku a nemusíš do servisu ale když po resetu svíti zase tak je lepší stím zajet tak asi tak.. no oni to projedou na dignostice a zavadu mechanicky odstrani... a nasledne vymazou aspon tak to delej mi..
Tico,Nexia,Kalos
Odpovědět

Zpět na „KALOS“