Účinější žárovky

Moderátor: Blue Lanos

PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

petrm píše:K těm Xenonům jdou dát do každého auta ale to co popisujete za 2500 za světlo je pouze na světla kde máte oddělenou žárovku na dálkový a potkávací (většinou H1 tedy pro Espero a pár Nubir ) né tedy pro světla se žárovkou H4 na ty jsou potřeba bixenony a ty stojí kolem 7-10 000 za světlo :cry: jinak už bych je tam měl
Horsi muze byt, co na to policisti pri pripadny kontrole. Xenony jsou uz ve svetle prece jen dost jednoznacne poznat.
Reklama

jakub

Příspěvek od jakub »

PavelZ píše:
petrm píše:K těm Xenonům jdou dát do každého auta ale to co popisujete za 2500 za světlo je pouze na světla kde máte oddělenou žárovku na dálkový a potkávací (většinou H1 tedy pro Espero a pár Nubir ) né tedy pro světla se žárovkou H4 na ty jsou potřeba bixenony a ty stojí kolem 7-10 000 za světlo :cry: jinak už bych je tam měl
Horsi muze byt, co na to policisti pri pripadny kontrole. Xenony jsou uz ve svetle prece jen dost jednoznacne poznat.
v cem je presne problem - vzdyt snad nedas 7-10tkc za neco, co nema ani homologaci ...
martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin »

ty xenony asi homologovany budou, ale jestli je muzes mit na aute ,no nevim nevim
Lanos SE 1.5l 63kw, výfuk Remus,Green kit, posilovač, 2xAirbag,Tlumiče Cobra Rally,Pružiny Enzo -40mm,15" Alutec Zero+195/50 Kumho Ecsta Supra, střešní okno,rozpěrka tlumičů
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

To je prave ten problem, sam sem se dost podrobne koukal po tehle prestavbovych sadach v podstate po celym svete a nasel sem jedinou o ktere prodejce tvrdi, ze je homologovana. Co sem napr. nasel nekde u nas, uz si ale nepamatuju kde, tak firma co nabizela tuhle sadu pro BMW na tvrdo na otazku jak pri technicky odpovedela, ze pred technickou se to da snadno prehodit na normalni zarovky.
Problem je v tom, ze aby mohly bejt xenonovy svetla schvaleny pro beznej provoz musi mit servo-korekci nastaveni. Auto ma cidla nekde v oblasti predniho a zadniho kola a vyhodnocuje zrychleni v tehle 2 bodech a podle vysledku koriguje nastaveni reflektoru a to tyhle prestavbovy sady nemaji. Ty jsou vetsinou delany tak, ze mas vybojku s patici jako normalni halogenova zatovka a tu strcis do normalniho reflektoru (je vcelku jedno jestli jen normalni vybojku, ktera funguje jako H7, nebo bi-xenon misto H4) a k tomu uz je jen externi zdroj napeti pro tu vybojku.
Ta jedina sada, o ktere tvrdili ze je schvalena byla jen pro motorky a podle obrazku se zdalo, ze je to vlastne dalsi malej reflektor, kterej se namontuje dovnitr puvodniho svetlometu a tam je snad mozny, ze u nej je i nejakej motorek, kterej muze korigovat nastaveni svetla a nekam se umisti ta cidla. Nebo druha moznost, ze motorky tuhle automatickou korekci mit nemusi.
Richard

Příspěvek od Richard »

Dík za informace, Do těch cca 5000,- bych do toho šel, ale bixenony za 15tkč to uz je trohu dost. :cry: Neuvědomil jsem si, že je potřeba je dát u Nubiry místo H4 a tak zůstanu u těch Tungsramů +60%. :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

chtěl bych všechny upozornit na případné problémy s jinými světly na Matízkovi.
Pokud nejsou schválená pro daný typ vozidla,nesmí se na vůz montovat.Je to to samé co pneumatiky.
A prosím nemlaťte mě do hlavy,já si to nevymyslel.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin »

Václav Brousek píše:chtěl bych všechny upozornit na případné problémy s jinými světly na Matízkovi.
Pokud nejsou schválená pro daný typ vozidla,nesmí se na vůz montovat.Je to to samé co pneumatiky.
A prosím nemlaťte mě do hlavy,já si to nevymyslel.
pneumatiky by mely jit do technicaku dopsat, ale xenony asi tezko
Lanos SE 1.5l 63kw, výfuk Remus,Green kit, posilovač, 2xAirbag,Tlumiče Cobra Rally,Pružiny Enzo -40mm,15" Alutec Zero+195/50 Kumho Ecsta Supra, střešní okno,rozpěrka tlumičů
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Václav Brousek píše:...případné problémy s jinými světly na Matízkovi...
Těžko to srovnávat s xenony, ale ani na STK mi nedělali problémy s upravenými zadními světly

Obrázek Obrázek

Matiz II má taky zdvojené žárovky obrysovek...
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin »

a vsimli si toho vubec ze to mas upraveny?
shaman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman »

Spíš je dobrý si nechat nastavit světla. Matiz svítí celkem obstojně. Co se mi líbí je řešení u Renaultu Scenic, kde při dálkových svítí zároveň i tlumený, takže to krásně rovnoměrně osvětlí celou vozovku. S xenonama jsem jel taky, na tlumený je to rozdíl, ale ne zas tak velkej, dálkový jsou naprosto nesrovnatelný... H
Pro ty co mají rádi skútry - www.scootland.cz
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Mates svítí dobře i na orig. žárovky. Já tam měl Phillips. Teď mám Narvy.

To současný svícení klop. a dálk. světel je super, dá se to i docela lehce udělat, ale u H4 je to nemožné , žárovka se přehřeje a praskne, ale svítí to super, skus si v noci na chvíli podržet světelnou houkačku ! Ne na dlouho !
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Richard

Příspěvek od Richard »

U Feldy jsem měl normální světla H4 a pod grilem ještě dvě dálkový s H3.
Svítí to super a prošel jsem i na technický bez problémů. Rovnoměrné osvícení v lesích poblíž chalupy řeším svitem mlhovek a dálkáčů dohromady, asi to vypadá jako UFO, když svítí 6 reflektorů, ale tam není skoro žádnej provoz tak to jde. Teď s Nubirou jedu taky s mlhovkama a celkem to svítí dobře :lol:
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

martin píše:a vsimli si toho vubec ze to mas upraveny?
Asi ne :D . Je to jen taková decentka...
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

shaman píše:Spíš je dobrý si nechat nastavit světla. Matiz svítí celkem obstojně. Co se mi líbí je řešení u Renaultu Scenic, kde při dálkových svítí zároveň i tlumený, takže to krásně rovnoměrně osvětlí celou vozovku. S xenonama jsem jel taky, na tlumený je to rozdíl, ale ne zas tak velkej, dálkový jsou naprosto nesrovnatelný... H
Nevim jak starý Nubiry ale aktuální Lacík to má taky tak. Když mam dálkový tak mi svítí vepředu 6 žárovek - 2x obrysovky+2x potkávačky + 2x dálkový ještě k tomu můžu hodit 2x mlhovky 8) . Taky podle toho ty obrysovky a potkávačky odcházej.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Richard

Příspěvek od Richard »

[quote="Krtek Nevim jak starý Nubiry ale aktuální Lacík to má taky tak. Když mam dálkový tak mi svítí vepředu 6 žárovek - 2x obrysovky+2x potkávačky + 2x dálkový ještě k tomu můžu hodit 2x mlhovky 8) . Taky podle toho ty obrysovky a potkávačky odcházej.[/quote]

Bohuželmám jen H4 a tak si o potkávačkách s dálkáčema můžu nechat
zdát :cry:
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“