Matiz SE - SOS
Moderátor: Blue Lanos
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Matiz SE - SOS
Přeji všem hezký slunný den - volám " SOS " směrem ke zkušeným Matízkářům v našich řadách Daewoo fora. Na srazu v Olšovci, se mi přihodila taková kuriozní situace kterou si neumím odstranit ! Potřebuji radu fachmana autoelektrikáře,či někoho kdo se s něčím podobným už setkal. Z ničeho nic,přestal fungovat CD přehrávač a současně i zásuvka zapalovače od kud napájím navigaci TomTom. Toto funguje pouze při zapnuté spínací skřince na I.stupen ale při dalším II.stupni startování je při nastarovaném motoru , bez proudu. Přehrávač i zásuvka jsou bez proudu. Motor běží , vše je jak má být funkční,pouze tyto 2 elementy nefungují ! Obě pojistkové skřínky jsem zkontroloval a prostříknul Kontaktolem včetně relátek vše marně !
Muselo se něco podělat ve spínací skřince nebo podobně - nemáte s tím nějakou zkušenost ? Díky " Vazoun "
----------------------------------
Václavovi Brouskovi - děkuji za zájem , vím že to bude finančně náročné pokud bude muset dojít k výměně spínací skřinky
neb jen holá stojí 2.200.- v Krči a oříšek do spínačky přez 200.- a kde jsou ostatní potřebné věci a hlavně práce. Nechají si to dobře zaplatit. / chtělo by to vrakáč nebo někoho kdo má nepotřebný díl který právě já potřebuji /
Muselo se něco podělat ve spínací skřince nebo podobně - nemáte s tím nějakou zkušenost ? Díky " Vazoun "
----------------------------------
Václavovi Brouskovi - děkuji za zájem , vím že to bude finančně náročné pokud bude muset dojít k výměně spínací skřinky
neb jen holá stojí 2.200.- v Krči a oříšek do spínačky přez 200.- a kde jsou ostatní potřebné věci a hlavně práce. Nechají si to dobře zaplatit. / chtělo by to vrakáč nebo někoho kdo má nepotřebný díl který právě já potřebuji /
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Matiz SE - SOS
Zdar, u nasho matizka to funguje tak, ze radio aj zapalovac funguju az do uplneho vytiahnutia kluca... takze predpokladam ze sa Ti zasekol alebo pokazil ten spinaci mechanizmus v spinacke.. niekde som cital, netusim ci to bolo tu, ze treba vyskusat iny kluc, a ze sa to vacsinou nekazi mechanicky, iba zanasa spinou a ostruzlinkami z pouzivaneho kluca.. skus precistit a premazat ak sa k tomu da dostat, pripadne vyskusaj iny kluc ak mas k dispozicii.. Drzim palce
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Popr. streknúť priamo do drážky pre kľúč spray WD-40,ja to z času na čas preventívne robím,zatiaľ na každom voze,ktoré som doteraz mal,aj keď neviem,či to v Tvojom prípade pomôže,ja som mal problém,ešte myslím,že to bolo na Ibize,že ťažko sa odomykalo a od toho WD-40 náramne pomohol,ale má celkove čistiace a konzervačne učinky
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar chlapci a dík za rady - měl jsem to rozebrané a zjistil vypálený kontakt v tomto oříšku,který je součástí kompletní spínací skřínky - bohužel mimo servis to asi neseženu .[attachment=0]530395oříšek spínací skřinky á 215.-.jpg[
- Přílohy
-
- 530395oříšek spínací skřinky á 215.-.jpg (28.83 KiB) Zobrazeno 1928 x
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
-------------------------Vazoun píše:Nazdar chlapci a dík za rady - měl jsem to rozebrané a zjistil vypálený kontakt v tomto oříšku,který je součástí kompletní spínací skřínky - bohužel mimo servis to asi neseženu .[attachment=0]530395oříšek spínací skřinky á 215.-.jpg[
Včera jsem si ten zobrazený " oříšek spínací skřinky " objednal expresně z Autodílů Krč - tak to zkusim vyměnit,snad se mi to povede. Škoda, že mezi Matízkáři není autoelektrikář který by byl ochoten trochu poradit - eventuelně to dědkovi rozmluvit !
-
- Kontaktovat uživatele:
No ale budeš šikula lebo já tak maximálne ťahám drôtiky ale zapájať je pre mna španelská dedina No myslím si však že výmenu oriešku by som tiež zvládnul takže pepíčku držim Ti všetky 4 palce a to tak že ani chodiť neviem
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Přeji hezký i když u nás uplakaný den - já Ti milý kolegáčku " Peháčku " velice dobre rozumím a děkuji za fandění mám vnuka vyučenýho automechanikem, ale bohužel bez praxe - lebo se jenom vyučil a práci nemá. Je sice šikula,tak to spolem snad nějak zvládnem , pokud ne tak to jistí autorizovaný servis za trochu větší peníz zdravím všechny na foru a držte palce - díky pokud se nám to povede - dám vědět a pokud ne tak také ahoj " Vazoun "
--------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
Matiz SE r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2010
--------------
Člen Matiz clubu reg.čís. 20
Matiz SE r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U 38 - STK+Emise do 07/2010
ahoj
tak dej vedet
ja bych ti to byval asi taky rekl ale nejak jsem to tu nestihl precist.
bohuzel jsi daleko na to abych ti to spravil.
ale neboj neni to tak strasne.
ahoj
tak dej vedet
ahoj
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
-------------------------------palikx píše:ahoj
tak dej vedet
ahoj
To já vím " Pavlíku " přišel jsem na to v Olšovci " před odjezdem a to ty jsi měl svůj vlastní problém s tou výměnou řemenu.
- LikeableBoy
- Kontaktovat uživatele:
...tento oříšek odcházel i na Daewoo Nexia, vím, že s tím měl známý potíže a nebyl problém to zakoupit i v kameném krámu u nás v Litvínově. Jinak to stačilo vždy vyměnit za nový a zase mu to makalo dále. Už si nepamatuju přesně kolik to stálo ale určitě to bylo kolem 150 Kč.
Toyota Corolla E11 Liftback 10/2001 1,4VVTi/71kW - servo, 1xA-Bag, klima, CZ s dálkou a alarmem (400 tis. km)
Daewoo Matiz SE 2000 0,8/37kW - ABS, servo, 2xA-Bag, 2x elektr.okna, (116 tis. km)
Daewoo Matiz SE 2000 0,8/37kW - ABS, servo, 2xA-Bag, 2x elektr.okna, (116 tis. km)
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj - zdravím všechny na foru a přeji hezký den dávám všem zúčastněným na vědomí , že se nám povedlo s" vnukem " ten problém kolem toho spínacího oříšku odstranit. Palikx měl pravdu, nic na tom nebylo - sejmout pod volantem spodní plastový díl , který drží na 1 středovém šroubku a 4 samořezkami - vycvaknout vadný oříšek,zapamatovat si na kterém kontaktu byla jaká barva / je jich celkem 6 / dobře a správně na nový oříšek navléknout a pak tento nacvaknut.Plastový kryt upevnit zpět a oprava byla hotova. Vyzkoušeny všechny okruhy co na tom jsou napojeny a výsledek - funkční jako před výměnou. Obavy sice byly,neb se to dělalo poprve to určitě všichni pochopíte zdraví " Vazoun "
---------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20
Matiz SE r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U38 - STK+Emise do 07/2010
---------------------
Člen Matiz clubu reg.čís.20
Matiz SE r.v.07/2002 - sv.zel.metlina U38 - STK+Emise do 07/2010
-
- Kontaktovat uživatele:
Výborne já to tušil že si šikulka
Já bych měl problém si pamatovat, kam která barva patří, ale Pepa měl vnuka u opravy, tak šikulka je vnuk a Vazoun pouze odborný dohled, což je také velice důležitá funkce. Co Pepo ?
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Ja si to vždy pre istotu poznačím na papierik a tak vylúčim možný omyl
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
nedělám to jinakalvin píše:Ja si to vždy pre istotu poznačím na papierik a tak vylúčim možný omyl
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km