Otevírá se mi kapota

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
cubafire

Otevírá se mi kapota

Příspěvek od cubafire »

Zdravím Vás pánové. Mám problém. Vlastně čtyři. Koupil jsem před týdnem Nexii (96) sedan.
první problém co a hlavně kolik obnáší výměna rozvodů :?

druhý problém píská mi asi ložisko v alternátoru, máte někdo zkušenosti. Musí se měnit celý alternátor, nebo jde vyměnit jen to ložisko?
:roll:
třetí problém, mám pocit, že při přejíždění přes nerovnosti mi třepe levé přední kolo, ale vůbec nevím proč. Jestli je to normální, nebo je tam vyhrkaný nějaký čep.

čtvrtý, ale největší problém - při jízdě se mi občas otevře přední kapota. Ne úplně, ale zachytí ji ten zobáček a i tak jízda s tím není moc příjemná. Nechci ani pomyslet co by se mohlo stát, kdyby se mi otevřela úplně. Vždy když přejedu ve vyšší rychlosti nějakou nerovnost, tak kapota vyskočí z jejího "hlavního zámku". :cry: Jak to opravit? Děkuju. Sand se budem tady setkávat častěji.
;)
Reklama

Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Rozvodovy remen moze stat tak do 1000 korun a robota pocitam ale 1500. Ja som si ho menil sam.
Ten alternator treba pozret v katalogu co sa da objednat, ale keby sa musel cely, tak teoreticky by sa dal rozobrat a v predajni s loziskami by sa dalo kupit nove lozisko podla toho stareho.
To trepanie kola to bude rajdovy cap na riadiacej tyci. Ked rukami zatrepes kolesom, tak by si mal pozorovat ako sa ten cap hegla.
No a ked sa otvara kapota, tak zrejme bude vady zamok kapoty nie? Alebo tam bude nieco zlomene musis to pozret aj ta cast na kapote moze byt vadna. Treba to vymenit.
T-PK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-PK »

K té kapotě: Ty a nevyřešili by to SPARCO zámky? :)
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

S otvíráním kapoty: vypadá to, že se ti nevrací zámek. Otevři kapotu, vezmi šroubovák a tím oválným otvorem ho prostrč a zkus pohnout zavíracím mechanismem zámku směrem do leva. Pokud to půjde, nevrací se ti bowden, máš tam vzpříčenou vazelínu :) nebo máš roztřepený lanko. Jak na něj se to nedávno řešilo, oprava cca za 20 kč. Taky jsem to měl. 8)
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Bady

Příspěvek od Bady »

Precitaj si nedavne forum "otvaranie kapoty", kde som mal problem s lankom.. Moze tam podla mna byt aj problem v zamku, prasknuta nejaka pruzinka a pod. mozno by to stacilo aj namazat, vyber zamok (daj dole prednu masku a povol tie dve sruby zhora) a ak nebude problem v lanku, tak ho rozober a skus sa pozriet co s tym je.. Ja som mal prasknute lanko, zamok sa tiez nevracal, a ked sa vratil, zase som nemohol otvorit kapotu..
Igrlik

Příspěvek od Igrlik »

Najčastejším problémom je nepohyblivý uzamykací jazýček v zámku kapoty. Obvykle zadrháva o zaschnutú a špinavú vazelínu, ktorá ho zastaví v otvorenej polohe. Vyčistiť, premazať, ošetriť bowden konkorom a ide to. A príliš neťahať otváraciu páku vnútri - môže ten jazýček mechanicky zaseknúť. Iba aby to cvaklo a nie viac!
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“