Přehřívání vody
Moderátor: Blue Lanos
Přehřívání vody
Teplota mi standartně naběhla do půlky stupnice tak po 20km ostřejší jízdy, teď stačí tak 3km prakticky bez vytáčení... Začíná to být docela problém, protože nejsem schopen tady u nás v kopcích jezdit (Šébr jsem naposledy vyjel jenom do půlky). Ale čeho jsem si při chlazení všiml - je normální, že pára uchází i přez víčko expanzní nádobky ? Viditelný únik není, jenom bývá v okolí víčka mokro, ale při pozorném poslouchání je to docela slyšet... zatím to vždycky vyřeším tak, že na delší cestu vyrazím dřív, motor se snažím moc nevytáčet a případně si na kopci udělám chladící přestávku...
odešla vodní pumpa ? nebo kde by mohl být problém ? rád bych auto dal dohromady před srazem, protože s tím bych asi ani nedojel...
edit:
ted budu za debila, nevsiml jsem si podobneho tema kousek nize
dodatek - voda docela natlakovana, takze tesneni ?
odešla vodní pumpa ? nebo kde by mohl být problém ? rád bych auto dal dohromady před srazem, protože s tím bych asi ani nedojel...
edit:
ted budu za debila, nevsiml jsem si podobneho tema kousek nize
dodatek - voda docela natlakovana, takze tesneni ?
UPDATE - Škoda Octavia TOUR 1.9 TDi-PD
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
Jezdím s TomTom GO730 a Prestigio MultiPhone 4500T DUO.
Ještěrka ][. aka "baby-jaguar" má najeto poctivých 138 tKm (k mání) a Ješterka I. je definitivně po smrti... R.I.P holka... :(
- Reklama
Re: Přehřívání vody
Skús termostat,ci otvára a potom pozri to výčko či nieje poškodené ono služi ako pretlakový ventil
vicko je vizuelne OK, a kdyz je i jako pretlak. ventil, tak bych to dal neresil.... no, asi se hold placnu prez kapsu a necham vymenit rozvody a zacnu auto pomalu pripravovat na technickou...
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
bude to spise tim termostatem, neotevira a tim to beha jen na mali kolo, a nebo bude pricpany chladic a uz to neuchladi, pumpa to nebude, aby prestala pumpovat musi se vylamat lopatky a to by myslim bylo poznat je to za prve rachot a zadruhy by se mohla kousnout
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
- lanos&renault
Ja uvediem z vlastnej skúsenosti, nie síce na Daewe, ale na škode 120. Tam som mal podobný problém keď mi zle tesnilo výko nádobky, potom sa strácal tlak v systéme a termostat nepracoval správne. Kúpil som si nové výčko na nádržku a všetko sa dalo do poriadku. Ja by som ti odporučil, aj keď vyzuálne vyzerá výčko v poriadku, ho vymeniť. Ak to nepomôže, tak potom už ostáva len termostat.
Lanos 1,5 sedan r.v. 1999, 63kW (LPG + benzin)
Renault Kangoo 1,4 r.v. 2000, 55kW
Renault Kangoo 1,4 r.v. 2000, 55kW
Ahoj, pokud ti zůstává voda v nádobce a nestrácí se ti tak to opravdu může být termostatem a tím víčkem, ale pokud se ti ztrácí i voda tak to bude buď vodní pumpa nebo těsnění pod hlavou.Měl jsem podobný problém, stále se mi ztrácela voda a přehříval motor (po delší době ujetých kilometrů)vždy jsem musel dolívat takže do Prahy jsem jel se 7l vody v kufru a vyšlo to jentak tak na zpět.Jednou to bylo těsnění pod hlavou po druhé to byla pumpa a po třetí to bylo v zimě ,ale to byla má chyba pač jsem nedolil dostatek fridexu a zamrzlo mi potrubí.Snad jsem ti nějak pomohl
Fanny22-Lanos 1,6 16V SX,přední a zadní podspojler,křido + prahy a alu kola "15"od MS Design s pneu 195/50/15,výfuk Remus-interiér=koberečky a potahy na sedačky,volant a pásy od SUPER SPEED,sportovní pedály,podsvícení Led diodovými neonami po obvodě vč. kufru + profesionální stroboskopy.
diky vsem za rady, otestuju ten termostat, vymenim vicko a pak se uvidi... snad to nebude tak hrozny... ale vymena rozvodu to stejne asi jisti
rozvody nemusi dolu.
urcite to vicko a zkus chladic jestli je teply hned po startu.tim zjistis termostat.
taky je docela videt kolujici voda pokud je pumpa ok.
natlakovani je normalni do cca 1 baru.
urcite to vicko a zkus chladic jestli je teply hned po startu.tim zjistis termostat.
taky je docela videt kolujici voda pokud je pumpa ok.
natlakovani je normalni do cca 1 baru.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
mala katastrofa... podezreni na prasklou hlavu, tesneni je v haji, rozvody se preventivne taky vymeni... jinak receno, jeste minimalne tyden jsem bez auta a penezenku radne provetram ach jo, tak neskonale me to sere, proc se to nemohlo stat o mesic drive nebo pozdeji