Stabilizátor zadnej nápravy
Moderátor: Blue Lanos
Stabilizátor zadnej nápravy
caute,
som si tak studoval knizku k Lanosu a narazil som na stabilizátor zadnej nápravy. Nedalo mi to a isiel som si lahnút pod auto, pozriet kde to je. A jaksi neviem pochopit, ako to moze mat nejaký zmysel pre stabilizáciu nápravy
Nieco mi totiz obcas vzadu buchne, hlavne ked zliezam z obrubníku najprv jedným a potom druhým kolesom.
Igor
som si tak studoval knizku k Lanosu a narazil som na stabilizátor zadnej nápravy. Nedalo mi to a isiel som si lahnút pod auto, pozriet kde to je. A jaksi neviem pochopit, ako to moze mat nejaký zmysel pre stabilizáciu nápravy
Nieco mi totiz obcas vzadu buchne, hlavne ked zliezam z obrubníku najprv jedným a potom druhým kolesom.
Igor
Lanos 1,5l, 5dv., BRC-LPG
- Reklama
Re: Stabilizátor zadnej nápravy
je prisroubovany do vlecnych ramen a je to skrutna tyc tedy pokud se jedna strana zatizi odpor te skrutne tyce brani nakloneni a tahne za sebou tu druhou stranu.
muze byt povoleny uz se mi to stalo a muze byt vytluceny silentblok v prostredku napravy ktery drzi stabilizator ve stredove poloze a brani jeho vibracim.
muze byt povoleny uz se mi to stalo a muze byt vytluceny silentblok v prostredku napravy ktery drzi stabilizator ve stredove poloze a brani jeho vibracim.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Dik za vysvetlenie. Stredný silentblok vyzerá OK.
potom jeste klepavy zvuk ze zadni casti je horni guma tlumice.90 procent lanosu to melo vytlucene a bouchalo to karoserii.
Simson s 51
Simson s 51
pokial je to tá guma, co je vidno vnútri v kufri auta, tak tá vyzerá zdravo.
je to presne ta.tedy je tam gumova cepicka ta se musi sendta a pak je videt vrsek tlumice s gumou.te nikdy nic neni ale odejde ta co neni videt zeshora a je v pruchodu do kastle ze spodu na tlumici.ma takovy limec ktery prave brani klepani tlumice.vetsinou stacilo odkryt tlumice a zahoupat celam autem v zadu a pokud se hodne hybaly tlumice bylo to jasne.
Simson s 51
Simson s 51
ak som to správne pochopil, tak dám dole gumenú capicku, potom uvolním maticu a dám dole tú vrchnú gumenú podlozku a skúsim pohúpat auto? len aby mi tlmice nevyskocili ako na starej skoduli, ale tie boli olejové, na longosovi mám olejovo-plynové, tak ak niesú uplne v cudu, mali by byt plne vysunuté.
nemusis nic povolovat.jen tu cepicku.a zahoupej.
samozrejme pokud povolis matku a sendas vrchni gumu uvidis jestli ta spodni je dobra nebo znicena.
v tom pripade uz houpat nemusis.
samozrejme pokud povolis matku a sendas vrchni gumu uvidis jestli ta spodni je dobra nebo znicena.
v tom pripade uz houpat nemusis.
Simson s 51
Simson s 51
Capicku som dole dával, a aj hupal, nebolo nic vidno ani pocut.
Ak dám dole maticu a vrchnú gumu, nenadvihne pruzina auto tak, ze uz to neposkladám spat?
Ak dám dole maticu a vrchnú gumu, nenadvihne pruzina auto tak, ze uz to neposkladám spat?
pokud mas plynove tak ne a pokud budes v kufru sedet tak taky ne.nesmis se moc vrtet.
Simson s 51
Simson s 51
v skoduli som sa vrtel a skoro to dopadlo zle.
Mne vzadu nieco tiez klepalo o karoseriu , hlavne ked niekto vzadu sedel . Nevedeli sme prist nato , co to robi , a bola to presne ta vrchna guma tlmica . Najhorsie bolo , ze vyzerala byt neposkodena na prvy pohlad. Az pri poriadnom rozkyvani sa zistilo ze je preseknuta . Pri vymene sa nedala vrchna skrutka tlmica demontovat ,taka bola zazrata a hrdzava , tak sme tu novu gumu prerezali po jej osi a natiahli na osku tlmica a prichytili drotom , bolo to riesenie na odstranenie toho klepania o karoseriu , zatial sa drzi , je tomu asi rok a pol . Tie gumy na tlmic stali asi 250 korun , ale neviem ci na jednu alebo na obidve strany .
Daewoo Lanos sedan , r.v.97 ,1.5 sohc.