Ja som mal vcera dobreho tusaka. Mal som chvilu volno a napadlo ma, ze zabehnem do servisu vymenit gumy . Bolo to na pockanie, nikde nikto. Nie ako po minule roky - cakal som do prveho snehu, a potom som hladal aspon pol dna servis, kde by mi prezuli auto na pockanie. To "na pockanie" trvalo minimalne tri a viac hodin
Dnes rano - dazd, teplomer skoro na nule a ked pocuvam radio - samy stuchanec (v BA). Asi to bude tym, ze prsi, dokonca som prechadzal kusok aj po snehovej brecke.
Taka mala anketa:
Prezuvate auto do zimnych topanok ? Ak ano, kedy ? Ake ste uz vyskusali a ktore boli najlepsie ? Ako dlho - kolko km - vam vydrzia letne a kolko zimne gumy ? (Tato otazka sa netyka Richiho - ten meni gumy spolu s olejovym filtrom )
Moja odpoved: hej, prezuvam. Do zimnych ciziem podla pocasia - vaecsinou tak zaciatkom alebo v polovici novembra. Do tenisiek niekedy v marci - aprili.
Na zimu mam matador MP56 185/65, na leto Barum Bravuris 185/60.
Originaly (korejske - vraj univerzalne, to som este neprezuval) mi vydrzali asi 50tis, Barumky maju zatial asi 10tis, vyzeraju, ze vydrzia aspon dalsich 20, Matadory maju okolo 5tis, vyzeraju ako nove
Tie korejske boli v lete celkom dobre, na vode trochu plavali, v zime sa smykalo, ale menej, ako na letnych Barumkach. Barumky su na snehu skoro nepouzitelne
p.s. Neznasam, ked niekde idem po snehu v kolone a neskuor zistim, ze na cele je nejaky "jazdec", ktory ma evidentne letne gumy a ide ako posr..ty Takych by som ... Kto nevie jazdit v zime na letnych, nech prezuva. Ja na letnych v zime jazdit neviem (skusal som to - do servisu po snehu na letnych, odtial na zimnych - da sa to, ale je to neporovnatelne), tak prezuvam. Niekedy mam pocit, ze najviac sviatocni soferi vyznavaju myslienku, ze ked v zime vylezie "len" 2 krat s aftom na cestu, tak to zvladne. A potom sa krcia plechy
Zimne pneu
Moderátor: Blue Lanos
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Zimne pneu
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
- Reklama
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
- richiprofi
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas na 100%. Ale to že měl mít zimáky ho napadne až v mém kufru, a to ještě jen na velmi krátkou dobu, než vystoupím a zjistím, že má "sandále". Co bude následovat si docela jistě umíte představit, srážka s vlakem je proti tomu, co nastane, jen kojeneckej žvástRadoslav Hološka píše:Kto dnes neprezuva,je vodic amater. Nech skusi na lade alebo udupanom sneho pribrzdit za niekym,kto pred nim pribrdzi na zimnych gumach a potom ho napadne,ze mal to radsej prezut. Zimne gumy mali byt uz davno povinne! Aj svietenie non-stop. Nastastie od 1.3.2005 sa tak stane.
Naposledy upravil(a) Richard dne úte lis 09, 2004 22:17, celkem upraveno 2 x.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele: