Cvakání v přední části vozidla
Moderátor: Blue Lanos
Cvakání v přední části vozidla
Mám menší problém s autem. Na jízdu a ovládaní vozidla to nemá žádný vliv, akorát mi to čím dál tím víc pije krev
Jedná se o to, že např. při zastavení vozidla, během jízdy(občas a nepravidelně) se ozývá v přední části vozidla cvakání nebo chcete-li klepání. Prolezl jsem prakticky celé auto a nic. 2x jsem byl na stolici, málem se to auto rozpadlo a všechno je ok. Vyjedu na cestu, zastavím a zase to klepne Jakákoli rada nebo nápad mi pomůže.
Předem děkuji za každý nápad
Jedná se o to, že např. při zastavení vozidla, během jízdy(občas a nepravidelně) se ozývá v přední části vozidla cvakání nebo chcete-li klepání. Prolezl jsem prakticky celé auto a nic. 2x jsem byl na stolici, málem se to auto rozpadlo a všechno je ok. Vyjedu na cestu, zastavím a zase to klepne Jakákoli rada nebo nápad mi pomůže.
Předem děkuji za každý nápad
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
- Reklama
Re: Cvakání v přední části vozidla
tycky stabilizatoru
a nebo pokud pises pri zabrzdeni tak sroub prednih ramen nedotazeny.nasel jsem jeden i praskly-dokonce na tacume takze to by mohlo byt
a nebo pokud pises pri zabrzdeni tak sroub prednih ramen nedotazeny.nasel jsem jeden i praskly-dokonce na tacume takze to by mohlo byt
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Kosti to asi nebudou, měl jsem je dole. Ale stím šroubem ramena to můžu zkusit. Šrouby jsou sice dotáhnuté, ale zdá se mi že na levé straně spodního ramena je kolem předního silentbloku nějak moc rezavo Zkusím ten šroub povolit a pak se uvidí
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
to je presne ten co byl praskly nebo nedotazeny.tak jsem zvedav
Simson s 51
Simson s 51
Zítra se na to chystám a jsu sám zvědav jestli to bude ten šroub Ani si nedovedete představit jak mi to cvakání leze krkem
Takže závada je odstraněna Šroub levého předeního silentbloku spodního ramene byl opravdu volný Ten šroub je zajištěný jenom barvou v závitech, takže se časem stává že barva povolí a šroub taky. HLAVNĚ ŽE TO NEKLEPE
Jak říká můj známej. Máš rádio? Tak si ho pust víc nahlas a ono to zmizí.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
chlapci to je dobre ze to bylo ono.asi jsem mel vyjimecne pravdu
Simson s 51
Simson s 51
pánové a dámy mám stejnej problém ale neklepe to jen při brždění ale nepravidelně během jízdy ,spíše více a častěji jak není auto v tahu .
kontroloval jsem šrouby u těch ramen a jsou utaženy silenbloky ok a čepy také nejsou vymlácené tak ted babo raď
kontroloval jsem šrouby u těch ramen a jsou utaženy silenbloky ok a čepy také nejsou vymlácené tak ted babo raď
Marabu
Daewoo Tacuma 2.0 + LPG -2001
Vyjímečně?palikx píše:chlapci to je dobre ze to bylo ono.asi jsem mel vyjimecne pravdu
Dneska jsem právě říkal, že kdyý vyndavám auto z garáže a sjedu z toho schůdku, tak to na pravé straně cvakne. - Ale znáš mě. Možná že zase slyším trávu růst.
na pružiny ????? pružiny pružej co na nich uvidím
Marabu
cvakani muzou byt tycky stabilizatoru.pokud auto stoji na rovine nezabrzdene zkus ho za hagusy nebo za strechu rozhoupat.pokud zacne neco klepat je to tycka.
pokud ne musi auto na hever a zkusit najit volny cep nebo neco jineho.
nekdy zlobily horni ulozeni tlumicu
pokud ne musi auto na hever a zkusit najit volny cep nebo neco jineho.
nekdy zlobily horni ulozeni tlumicu
Simson s 51
Simson s 51
to jsem si právě také myslel že je to uložení tlumiču ale je to blbě pod plasty nevím jak se k tomu dostat
Marabu
Plasty pod oknem nejsou problém (nejdřív musíš sundat stěrače) a potom je tam jen pár šroubků. Samotný tlumič je taky hračka - práce asi na hodinku. Spíš mě zaráží to nepravidelné cvakání Zaprvé jsi nenapsal, jestli ti to cvaká vepředu nebo vzadu? Já bych to možná viděl na vymačkané uložení stabilizátor(kostka) nebo ty kosti