Vady motoru

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
jirik matiz

Vady motoru

Příspěvek od jirik matiz »

Matiz mi na volnoběhu houpe otáčkami. Na cobych se měl zaměřit. Dále slyším na volnoběhu takové cvrlikání až takové škvrčení z motoru z prostoru těch hadiček u sání.Když přidám plyn (stačí trochu ) tak to přestane.Když nechám otáčky spadnout tak to někdy na chvíly přestane ,ale pak to zase začne. Není to sice moc hlasité,ale je to slyšet i v autě.Nejvíc je to slyšet v místě nad ventily u těch hadiček( Je tam jedna co jak ji rozpojím od sebe tak má v sobě takový ventil s pružinkou. A ten ventil má na sobě zelenou čárku.Prostě někde tam to je. Díky moc Jirka

Matiz 04/09 71500km Havířov
Matiz-Pinďa SE 04/1999
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Re: Vady motoru

Příspěvek od palikx »

tak to tvoje skvrkani je ten ventil.a je spravne ze to dela.delaji to vsecky tak to neres
houpani otacek zalezi jak moc a o kolik otacek se to meni.pokud se motor jen hodne chvje je to mudlator egr ventilu,podtlakovy hribek vzadu za sanim.stoji asi 300 a opravdu to dela divy kdyz se vymeni.
pokud houpou hodne tak nejaky podtlak pripadne egr ventil jako takovy nebo krokovy motorek zatuhly.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
jirik matiz

Příspěvek od jirik matiz »

Díky za odpověď skusím to projít ale ten ventil(jestli to dělá on) se nedá nějak opravit či vyměnit, protože je to takové nepříjemné . Matizka mám asi půl roku a dělá to asi měsíc. Nedá se třeba ta pružinka nějak napnout. Nebo tak něco.Dále jsem se chtěl zeptat na spojku včera jsem najížděl na rampu a měl jsem docela problémy vyjet.Když ji sešlapuju zabírá asi po dvou centimetrech.POdle mě zůstává asi trochu přilepená je to možné.Jak ji nejlépe vyskoušet jestli je dobrá.Nebo neznáte někoho z okolí s kým se poradit případně mu to dát vyzkoušet.
díky Jiřík

Matiz 04/09 71500km Havířov
Matiz-Pinďa SE 04/1999
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ventil se da vymenit.stoji par korun ale nevim jestli to bude k necemu.
spojka se asi nelepi to spis odchazi pritlacny talir.
vyzkouset jedine na 5 rychlostni stupen do kopce v maximalnim vykonu.pokud vybehnou otacky nahoru bez zjevneho pridani rychlosti tak prokluzuje.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“