Cudny Termostat, prosim o POMOC
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Cudny Termostat, prosim o POMOC
Ahojte, ten motor co som zohnal z espera je super vsetko funguje ako ma, len jedna vec, zda sa mi ze je motor trochu prehriaty. Ten fesi co mi menil hlavu to spravil dost seriozne a za rozumnu cenu, len ako sa bol previest tak zistil ze mu kvapka chladiaca voda. Problematicke bolo tesnenie pod termostatom. Kedze nemal original Nexia tak tam prehodil celi termostat z Espera. Ten je trochu vynoveny a zaliety v umelej hmote. Dal ho tam. Teraz je ten Problem ze mi ukazule rucicka na budiku len tak asi 1-2 mm nad C, aj po dlhej jazde nestupne dalej. normalne to byva v strede medz C a H, takze ako keby bol motor furt studeny. Zda sa mi ale ze je praveze motor dost horuci po kazdej jazde. Je mozne ze v Esperackom 16V motore bol ten teromstat nejaky menej citlivy ? Len sa s tym bojim jazdit, lebo neni to tak ze sa podla teploty aj nastavuje triska kolko paliva vstrekuje ? takze ked ja AKOZE furt studeny tak tam toho vstrekuje viacej ako by malo. tym padom sa ten motor asi prehrieva. Chladiaca voda v nadrzke neni horuca ani nevrie, typujem tak 80 celsius. Lenze ked po jazde otvorim deklik tam kam sa dolieva olej, sa s neho dymi, teda skor pari .... ale olej sa pali az pri okolo 200 celsius nie nadodou? je to parenie normalne ? vobec neviem co s tym moze byt. zeby zla vodna pumpa ? prosim o rady dakjuem.
- Reklama
- Slavek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cudny Termostat, prosim o POMOC
pokud spatne ukazuje budik zkontroluj jestli neni zoxidovany kontakt na cidlu teploty pro budik. ale jestli to ukazuje dobre tak to svedci jen o tom ze termostat neni zavreny a porad propousti proto se ti to neohreje, Daval si i chladic z espera nebo nexiackej, ted vubec si nevybavuju jaky obsah byl toho espera.Pokud si myslis ze motor je teplejsi nez by mel byt a zda se ti ze to nechladi tak to chce zmerit teplotu v servise. Pumpa asi tezko ta bude pumpovat porad pokud bude na ni remen, i kdyby byli vylamany lopatky tak minimalne pumpovat bude, ale to by bylo poznat na teplote vody, dole by byla horka a nahore vlazna, pokud topeni topi dobre zak i pumpa funguje dobre.
Měl jsem 3x Espero 2.0
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
ted VOLVO 1.9TDi
full vybava včetně kluzké kuže :-)
Holt bezpeči je bezpeči
NOVINKA do rodiny přibylo SF 4x4 2.0CRDi 92kW
Volvo V50 2.0 s motorem PSA
Dovoz aut zD
Možnost zakoupení různých dílu Bosch levněji než v autodilech
chladic je povodny, to je original z nexie, teda uz raz meneny... ten typek mi akurat vravel ze vymenil ten original termostat za ten z espera. vsetko ostalo inak. a zrazu mi ukazuje len 2 mm nad C. predtym to furt ficalo az do polovicky. len je to normalne ze sa mi s toho deklika pari ? ma byt ten olej taky horuci ? a moze byt ze ten olej je uz po 3000 km dost cierny? daval som tam nedavno novy Castrol.
chce to laserem zmerit teplotu motoru.nevim kdo to dela ale na stanici stk kde meri emise to nekdy maji.
nebo zkusit diagnostiku a tam si tu hodnotu presict
nebo zkusit diagnostiku a tam si tu hodnotu presict
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil