co ma dnes potešilo
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Re: co ma dnes potešilo
Vojto je to možné, že byl pouze jeden. Vždyť je to tak dlouho a v té době mi bylo nějakých 13 - 15 let. Táta měl r.v. 1963 poslední model Octávie.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Reklama
Po usilovném pátrání jsem objevil jednu fotku mého prvního auta - Octávie. Je z r. 1975
Pro Ivoše.
Ono ani tak nešlo o to, co umíš nebo ne si na autě udělat sám. V servisech tehdy pracovali lidi, kteří viděli motor z auta tak nanejvýš na obrázku v novinách a bylo mu naprosto jedno, co ti s motorem "vyvede". Často se stávalo, že jsi přivezl auto ze servisu v daleko horším stavu, než jsi ho tam vezl a musel jsi ho zavézt k někomu , kdo to uměl, pokud jsi to neuměl sám. Takže jsme se nuceně museli naučit měnit oleje, seřizovat ventily, mazat atd. V té době to prostě byla nutnost.Na základě této skutečnosti vznikaly dodnes žádané knihy typu "Urob si sám" nebo přímo rady pro konkretní auto jako:" Škoda Octávia - opravy obrazem i textem" a nebo " Máme doma JAWu 350 - dobré rady pro provoz a údržbu"
To byly naše "učebnice" motorismu. V návodech byly rady jak si poradit, vylepšení a taky různé zkušenosti provozovatelů vozidel. O tom se dnešním řidičům snad ani nezdá a mnohý to ani není schopen pochopit jak se mohly auta opravovat doma v garáži či v sousedově stodole.
Ono ani tak nešlo o to, co umíš nebo ne si na autě udělat sám. V servisech tehdy pracovali lidi, kteří viděli motor z auta tak nanejvýš na obrázku v novinách a bylo mu naprosto jedno, co ti s motorem "vyvede". Často se stávalo, že jsi přivezl auto ze servisu v daleko horším stavu, než jsi ho tam vezl a musel jsi ho zavézt k někomu , kdo to uměl, pokud jsi to neuměl sám. Takže jsme se nuceně museli naučit měnit oleje, seřizovat ventily, mazat atd. V té době to prostě byla nutnost.Na základě této skutečnosti vznikaly dodnes žádané knihy typu "Urob si sám" nebo přímo rady pro konkretní auto jako:" Škoda Octávia - opravy obrazem i textem" a nebo " Máme doma JAWu 350 - dobré rady pro provoz a údržbu"
To byly naše "učebnice" motorismu. V návodech byly rady jak si poradit, vylepšení a taky různé zkušenosti provozovatelů vozidel. O tom se dnešním řidičům snad ani nezdá a mnohý to ani není schopen pochopit jak se mohly auta opravovat doma v garáži či v sousedově stodole.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Vojto ,nádherna fotka ja mám v albume jednu pri oktávke z r.1966,dakedy ju naskenujem a hodím sem
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Hynek: O tom jsem právě mluvil...asi jsem to popsal trochu kostrbatě...v kostce jsem měl na mysli, že tehdy to šlo, resp. nebylo jiné možnosti, kdežto dnes to je spíše rpo lidi, kteří na to mají čas a prostory....
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
myslim ze se auta spravuji porad stejne jen je problem s tim ze vse je podstatne slozitejsi a vyrobene tak aby se bezny uzivatel jen tak k necemu nedostal.na spoustu veci je potreba pripravku a bez nich to udelat proste nejde.ale porad jsou lidi co to doma delaji a neresi servisy.
na druhou stranu me tesi ze je porad hodne lidi kteri potrebuji pomoc od lidi kteri tomu rozumi a alespon trochu to umi opravit.
na druhou stranu me tesi ze je porad hodne lidi kteri potrebuji pomoc od lidi kteri tomu rozumi a alespon trochu to umi opravit.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Dnešní auta mají mnoho elektroniky, spoustu snímačů,čidel a bůhví jak se všechna ta zařízení jmenují a je to o praxi jednotlivých mechaniků. Dnešní auta jsou vyráběná pro servis a běžný řidič nemá mnoho šancí na "samodomo" opravu. Palikx to napsal přesně - když jsme v koncích - musíme najít dobrého mechanika, který dokáže opravit to, co my neumíme.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Pěkný denV.Brousek píše:Dnešní auta mají mnoho elektroniky, spoustu snímačů,čidel a bůhví jak se všechna ta zařízení jmenují a je to o praxi jednotlivých mechaniků. Dnešní auta jsou vyráběná pro servis a běžný řidič nemá mnoho šancí na "samodomo" opravu. Palikx to napsal přesně - když jsme v koncích - musíme najít dobrého mechanika, který dokáže opravit to, co my neumíme.
Já teda nejsem ani automechanik ani nemám černý řemeslo ale dřív,když jsem měl Škodu 1202 tak jsem i ze třech motorů sestavil jeden a to jsem i zaškraboval klikovku !!!Výměna rozvodovýho řetězu byla normálka ale dneska !?!?
Kontrola provozních kapalin,výměna žárovky a tak podobně.Ono už je dneska všechno namačkaný,že když to člověk neví jak se tam dostat a jak píše palikx jsou potřeba přípravky a vůbec ty kluci vědí jak se tam dostat a mají ruce zároháky Ale jinak se snažím porád ty základní práce udělat i když znám lidi kteří jen zdvihnou kapotu a jak říkají jen se podívají jestli tam mají ještě motor
Tak hlavně ať nám jezdí a nezlobí
- alvin
- Kontaktovat uživatele:
tak tu je tá sľúbená fotka z r.1966 ten najmenší,šo sa drží tej hmlovky som ja
druhá podobná,ale o 31 rokov mladšia,to je zas moja dcéra,na výstave,pri aute,po ktorm sme vtedy túžili,tak reku ja som som sa nestal daewákom ze z núdze cnosť,ale z presvedčenia,tť dôkaz ,už som tú fotku niekoľkokrát bol spomínal
A na Ivošove slová reagujem,že mňa to tiež bavilo a baví sa vŕtať v aute,kto ma pozná ,vie,že ja čo si len trochu viem a môžem robím sám,nie že by som bol lakomý dať pár korún v servise,ale baví ma to a občas si tiež povzdychnem "Starý dobrý wartburg.. tam sa dalo všetko robiť pred barákom.."
druhá podobná,ale o 31 rokov mladšia,to je zas moja dcéra,na výstave,pri aute,po ktorm sme vtedy túžili,tak reku ja som som sa nestal daewákom ze z núdze cnosť,ale z presvedčenia,tť dôkaz ,už som tú fotku niekoľkokrát bol spomínal
A na Ivošove slová reagujem,že mňa to tiež bavilo a baví sa vŕtať v aute,kto ma pozná ,vie,že ja čo si len trochu viem a môžem robím sám,nie že by som bol lakomý dať pár korún v servise,ale baví ma to a občas si tiež povzdychnem "Starý dobrý wartburg.. tam sa dalo všetko robiť pred barákom.."
- Přílohy
-
- Tico 1997.JPG (32.37 KiB) Zobrazeno 842 x
-
- leto66.JPG
- (121.46 KiB) Staženo 317 x
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Ale no jistě....já pořád nevím, jestli mi rozumíte...já s vámi souhlasím, ale leckdo na toto prostě nemá čas, i kdyby sebevíc chtěl. Prostě práce je práce a ta je v dnešní době na prvním místě a auto na místě dalším.
- SkylineGTR
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě dneska potěšilo, že jsem mohl trochu opláchnout autí od toho šíleného zimního marasu.
http://img525.imageshack.us/my.php?image=dsc2132m.jpg
http://img525.imageshack.us/my.php?image=dsc2132m.jpg
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)
http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrýýýýýý je to Fešáčik Inak ako to že len dneska já moju čistím každý druhý den lebo umyjem a zaprší-umyjem a zaprší a tak do kola Ale čistá je stáááááále
Ivoši, je mi jasné co chceš říct. Prostě hiearchie priorit je jasná. Ale ono si dnes i přes mnohé znalosti sám moc nepomůžeš. Šroubovák v jedné , klíč v druhé ruce a všechny tvoje snahy o opravu končí v krabičce zalité eprosinem nebo čím, do kterého vedou tři dráty. Jak chceš opravovat přeelektrizovaná současná auta u cesty v polích? No to prostě nejde. Vždyť to vidíš z obsahu mnoha příspěvků. Auto nejede, tak si vyměň cívku , kabely a svíčky. Prověřit , proč a zda nedává zapalování jiskru je nad jejich síly. Jednodušší je zavolat odtahovku nebo asistenčí službu.Ale to nikomu nevyčítám.Takový je dnešní , normální stav.
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
KALOS 1,2.,Klíma.
- Ivoš
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak
- SkylineGTR
- Kontaktovat uživatele:
Není více času. V týdnu se k tomu nedostanu, bo z domu jdu v 7:10 a vracím se v 17:45. A o víkendech bývalo škaredě.-peha- píše:Dobrýýýýýý je to Fešáčik Inak ako to že len dneska já moju čistím každý druhý den lebo umyjem a zaprší-umyjem a zaprší a tak do kola Ale čistá je stáááááále
No, a konečně mám fotku se zimníma liťáčema.
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)