Zdravím páni,
Neviete ako sa odvzdušnuje spojka na Tacume? Včera som naštartoval a nemohol som zaradiť rýchlosť. Vymenil som pomocný spojkový valec ktorý je na prevodovke, ale stále je spojka mäkká. Skúšal som to odvzdušňovať, ale stále sa mi zdá, že je zavdušnený hlavný spojkový valec. Proste je niekde vzduch. Napadlo ma aj či to nemôže byť niečo v prevodovke. Nemáte s tým skúsenosti? Nie je na to nejaký iný postup? Vopred Ďakujem za všetky odpovede.
Zavzdušnená spojka
Moderátor: Blue Lanos
Zavzdušnená spojka
Daewoo Tacuma 1.8 72kW
- Reklama
Re: Zavzdušnená spojka
no
pokud jsi vymenil valecek a odvzdusnil tak jak se ma tedy naslapes pomalu spojku a pri selaplem pedalu ti nekdo povoli odvzdusnovak na valecku a zase uzavre.pak povolis pedal spojky a opet pomalu naslapes .tohle by melo stacit tak 3-4 krat.pokud se ti zda ze jde stale vzduch z hadicky tak je po smrti hlavni valec spojky.
pokud nejde vzduch je pravdepodobne problem v pritlacnem taliri pripadne na pace spojky.
ale paka kdyby mela problem tak se ti opre o prevodovku natvrdo.pokud je mekka tak bud ten valec nebo spojka.
pokud jsi vymenil valecek a odvzdusnil tak jak se ma tedy naslapes pomalu spojku a pri selaplem pedalu ti nekdo povoli odvzdusnovak na valecku a zase uzavre.pak povolis pedal spojky a opet pomalu naslapes .tohle by melo stacit tak 3-4 krat.pokud se ti zda ze jde stale vzduch z hadicky tak je po smrti hlavni valec spojky.
pokud nejde vzduch je pravdepodobne problem v pritlacnem taliri pripadne na pace spojky.
ale paka kdyby mela problem tak se ti opre o prevodovku natvrdo.pokud je mekka tak bud ten valec nebo spojka.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Re: Zavzdušnená spojka
Vzduch tam nie je mam taky pocit že to bude spojka v pondelok to rozhodím a budem mudrejši. Ďakujem za radu.
Daewoo Tacuma 1.8 72kW