Dálniční známka

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Blue Lanos, pejee

Dálnice

Kupuji a jezdím po "D"
18
67%
Nekupuji a jezdím po "D"
1
4%
Nejezdím po "D"
8
30%

Celkem hlasů: 27

Topol

Dálniční známka

Příspěvek od Topol »

Pěkný den :D
Tak zkončila platnost a teď nevím jestli mám koupit novou :?
Asi koupím.Nemám rád když jedu a muesl bych se omezovat ! Jednou,myslím před dvěmna lety jsem to zažil u Olomouce jsem ji projel bez známky ale jak jsem byl nervní ani nechci myslet :x Stejně jsem si potom koupil ale taky jsem zapoměl,že platnost zkončila !Ale schválně jak jezdíte vy :?:

http://aktualne.centrum.cz/finance/pril ... cid=628479

Tak ať nám jezdí a nezlobí i po dálnici :D

PS:
Pro Hynka jsem měl dát ještě "Já lítám " :lol: Viď Hynku ;)
Reklama

Vojta

Re: Dálniční známka

Příspěvek od Vojta »

Dálniční známku kupuju, až je ji potřeba. Vždycky tu týdenní, když jedem na dovolenou. Jinak se těm cestám hrůzy vyhýbám jak můžu :lol: :lol:
Richard

Příspěvek od Richard »

Mě naštvalo, že není ta elektronická známka, v rodině máme 2 auta, ale většinou jedeme jedním, nebo si auta vybráme podle toho na kterém je známka. Když jedu na chalupu, známku nepotřebuji, když do Krkonoš tak ano, vždy se nějak podělíme kdo kam a čím pojede. kdyby byla ta přenosná, je to pro nás ideální, kdo jede do Krkonoš bere známku..... už aby byla ta přenosná elektronická ....... -i
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Ja som si dialnicnu skoro zabudol kupit ma to napadlo vcera vecer ked som siel za pritelkou. Kupoval som rocnu pretoze priatelka byva v inom meste a po starej ceste sa mi moc chodit nechce. Rozmyslam ale ako dam dole staru znamku moc sa mi do toho nechce :)
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
Hynek

Příspěvek od Hynek »

:roll: Tady v okolí Prahy, nemít známku , je veliký problém.Ale taky bych přivítal přenosnou.Známku kupujeme jen na jedno auto. :cry:
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Zatím jsme vždy dálniční známku měl, letos předpokládám, že ji potřebovat nebudu. Do Prahy se dostanu i mimo dálnici.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hanzy

Příspěvek od Hanzy »

Mno nam tady zpoplatnili cestu na Ostravu a Cesky Tesin takze uz bohuzel se to stalo nutnosti ale jak pise Hynek slibovali ze bude prenosna a zatim nic...uz tak jsme museli koupit 2 a na dalsi auta to kupovat nebudem a jsem zvedavy kdy ji udelaji prenosnou a netahaji zbytecne z lidi prachy...
Zatim jsme to resili jen pri potrebe cesty koupenim kratkodobe a tak to pri ceste 4-5x v roce vyslo nastejno ale ted uz se to neda... :?
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
Muco

Příspěvek od Muco »

A keby vás prichytili príslušníci policajného zboru z dopravného oddelenia??? To si potom čo vymyslíte?? :lol: :lol: :lol: :lol:

No...ale vážne je to už od dnes teraz u nás...Ak ťa chytia,berú ti SPZ.Ak nie si ochotný SPZ odmontovať,urobí to za teba príslušník DP €pálka je 10 násobok ročnej známky+ zakúpenie ročnej známky....a lietanie po DI aby ti vrátili SPZ :(
Vlastnil som Kalosa(2006),terazky mám TOYOTU yaris VVTi 1.0 /51kW
Zrýchlenie z 0-100km/h : nestíham to zmerať.. ;-))
Preťaženie : od xxxG do - xxxG a aj viac - nedá sa to vyrátať :-(
Reálna spotreba - priemer cca 5/L
+DAEWOO mikrovlnku od r. 1996-do dnes
Obrázek
Topol

Příspěvek od Topol »

Pěkný den :D
S tou přenosnou to je pravda ! To je to samý proč stavěli ty brany na dálnicích ! Kdyby rozdali každýmu náklaďáku navigaci s registrací tak by to bylo i levnější ! Že by to nešlo prý kontrolovat jen kdyby policajti při kontrole dávali pořádný pokuty když by neměli krabyčku ! Vždyť pomalu každej dopravce si sleduje svý řidiče kudy jedou a jestli se někde "neflákaj" To jde když je potřeba bič na obyčejnýho řidiče :twisted: Ale to se u nás ve vládě "NAKAPŠOVALI" nastavěli zastaralý systém brány a tiráci jezděj zdarma po okreskách a dělaj dusno ve městech a na vesnicích :twisted:
No nic ať nám jezdí a nezlobí :D
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to Topol máš pravdu " nalobovanej průser " brány ještě nejsou zaplacený, tiráci jezdí okreskama...nalobovaná fy. na výrobu přenosných identifikačních modulů dosud nic nevyrobila... no to je jako u blbých na paloučku...bohužel to všechno zaplatíme, ale oni mají už své žebírko nafouklé...a vlastně o tom to je...a modrej Bendl, teď bude slavnej chce satelitní...

A tak se mějte fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

S přenosnou máte pravdu. Já jedu do Prahy tak nejvíš 10x ročně - IKEA, koncerty, obchod s LP deskami...stejně tak naši, takže by to bylo naprosto ideální...ale co mi zbývá...jakmile bude potřeba zase jí koupím a nalepím :?
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Pre mna je to uz nevyhnutnost. Stal som sa majitelom starsej nehnutelnosti asi 100 km od BA a inak ako po dialnici je tam problem sa dostat. Niezeby to neslo, hlavne v piatok to z BA vyjde casovo narovnako, ale za to pohodlie to stoji. A platit zakazdym, ked idem z/na chalupu pokutu - ee, to by ma nebavilo :D
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivoš »

No časově se to vyplatí určitě a i z hlediska pohodlí, to je jasný. Jen mě vadí, že nemám jinou monost. Mám rád variabilitu.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
megajvr

Příspěvek od megajvr »

Ty přenosné krabičky jsou výhodné v tom že se dají nabít (né kladivem) jako např u telefonu a jsou přenosné :lol: Ovšem je tady jedno "ale" :?: Nakonec provoz na elektr. známku pro toho kdo jezdí hodně může být dražší a naopak. Když si koupím známku (sice na jedno voz.) tak zaplatím jednu částku a jezdím jak se mi zachce :lol: :lol: Takže co bude vlastně lepší :?: :?: :?: Jinak elektronické známky by měly platit současně s klas. známkami od 2 pol. letošního roku :twisted:
Exauta : nějaká Tatra,Praga V3S,Karosa,Zetor,Olcit,Simca,Renault,Nissan,Škoda 100,1000,1203,Fabia,Nubira a teď Tacuma
Současné služ. : Škoda Octavia 1.9 Tdi
Hynek

Příspěvek od Hynek »

:roll: Tak to ale není! To není zařízení, které by ti měřilo četnost použití. Je to stejné jako se známkou, ale je přenosné. Zaplatíš tisícovku a dál už nic! Nestraš! :roll:
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Odpovědět

Zpět na „POKEC“