Silikon na tesnenie: ano ci nie ?

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Granko

Silikon na tesnenie: ano ci nie ?

Příspěvek od Granko »

Od januara mam uz 2he tesnenie pod vekom ventilov a na spodu vane, ale zasa to tecie. V Carexe som sa o tom bavil a technik mi poveda, ze tam asi nedali silikon. Tam, kde mi to montovali vraveli, ze ziaden silikon, ze pekne vycistit a zatiahnut. Petrm sa tiez tvari, ze silikon nie. Bez silikonu zle (tecie), so silikonom zle (neviem preco....), tak ako ..... ? :(
Naposledy upravil(a) Granko dne ned říj 31, 2004 19:40, celkem upraveno 1 x.
Reklama

milosh

Příspěvek od milosh »

Ja zkousel oboji a tece mi to i tak. Ale treba Milan/Serpico tam silikon ma a motor jako novy bez kapky oleje :?
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ked sa tam da vrstva silikonu co myslis, ze zasere cely motor az sa zadre? Ved to su len take odrobinky co sa dostanu do oleja. Ked sa toho neda moc tak sa nic nestane az na to, ze prestane tiect vana a veko vahadiel. Ja ho tam mam a ked pozrem cez olejove viecko na miesto, kde je s nim tesneny nadstavec vacky, tak tam este stale je ten silikon co vytiekol ked sa stlacili tie dva diely dokopy. Aj napriek tomu, ze na neho spliecha horuci olej sa ten silikon drzi na mieste, takze jeho odpadavanie do motora je strasne pomaly proces.
richiprofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od richiprofi »

dano: poial ti to niekto dobre presilikonuje, tak s tym nikto nikdy uz nepohne :lol: :lol: ale tesnost nadovsetko....mne uz by sa zislo nove tesnenicko pod hlavou :roll: :roll: :roll: :?:
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Já ho zrovna měnil, ale silikon jako hmotu těsnící to slyším poprvé, já použil silikonový OLEJ na to, aby si těsnění dobře sedlo při dotahování jinak nic.
Čau Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Franta píše:Já ho zrovna měnil, ale silikon jako hmotu těsnící to slyším poprvé, já použil silikonový OLEJ na to, aby si těsnění dobře sedlo při dotahování jinak nic.
Čau Franta
jedna sa o silikonovy ziaruvzdorny tmel, ktory je po zaschnuti ako makka guma a vydrzi aj 350 stupnov.

richiprofi: neviem ako si na to prisiel, ze s tym uz nikto nikdy nepohne. Ten silikon sa neprilepi a je makky. Ked budes menit tesnenie pod tou hlavou, tak sa to dava pod nadstavec vacky. Nepsresiakne ani kvapka a nic nezlepi. Len sa prisposobi povrchu a chova sa ako keby si tam dal tesnenie na mieru.
richiprofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od richiprofi »

dano: vsak preco su tam smajlikovia :lol: :lol: kazdy silikon je pruzny, inak nevies kolko to asi stoji taka tuba??by sa mi aj hodil...
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Ta tuba stoji okolo 200 Sk. Su rozne druhy, ja mam cerveny pre extra vysoke teploty. Dal som ho z jednej strany aj na korkove tesnenie vane aby sa mi prilepila o motor a ulahcil som si tak montaz. Od vtedy je vana sucha a nema ani znamku netesnosti. Tak isto nadstavec vacky a kryt vahadiel. Naschval som umyl motor aby som videl netesnosti a nepresiaklo nic.
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Čistě Silikonový tmel já osobně po zkušenostech moc nedoporučuju to že se do oleje moc nedostane je relativní když to trošku přeženeš s množstvím tak ti zanese částečně sací olejovej koš a třeba po 20 000 děláš GO (neříkám že vždy ale párkrát sem to už zažil ) já nejraději používám něco jako je tohle http://www.loctite.cz/int_henkel/loctit ... 9&layout=2
i když ten náš má označení 5910 a je taky na silikonové bázi ale perfektně drží . Na nástavec hlavy používáme tekuté lepidlo taky od Loctitu na ploché spoje ;)
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

Tak prehanat to s tym silikonom netreba. Opatrne naniest tak, ze ked to ma vytiect, tak radsej von. Hlavne nedavat moc.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“