Ostřikování a stírání předního okna

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
curdyus

Ostřikování a stírání předního okna

Příspěvek od curdyus »

Ahoj lidičky
Potřeboval bych poradit,,řeším poslední problém nefunguje mi ostřikování a stírání předního okna,,zadek normálně funguje,ale předek ani necekne,,problemy mám někdy i s cyklovačem pač když z první rychostí přepnu na cyklovač tak se někdy stěrače zastaví ne v konečné poloze a cyklovač nefunguje..
myslím si že to bude v tom lukasu stěračů,ale raději se tu optám..
Jinak by mě etě zajímalo jestli jde ten lukas nějak rozebrat a nebo ho musím koupit nový??
Díky za rady
_________________________________________________________________________________________________________________
Daewoo Nexia 1,5 8V 75HP haftback 5dv,,výfuk Remus 13cm průměr :o),,audio Autosonic,LG,,dálkovky Wessem 18cm,,výbava Gl
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Re: Ostřikování a stírání předního okna

Příspěvek od palikx »

ahoj
je to mesic co jsem menil packu steracu delala si co chtela
rozebrat to jde ale je tam perko a kulicka a kontakty a ty jsou osoupane.muzes se pokusit ale ja to vzdal jelikoz tam stejne nebylo moc poznat co tomu je.a cena 500 neni tak strasna
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Jo stěrače u nexie to je taky záhada. mě zase blbne pravý stěrač. jednou zajede až dolu jednou zůstane trčet na palubovkou. když pustim při stěračích blinkr tak se na chvilku zaseknou. no nevim.
Chevy Cruze 1.8 LTZ sedan, modrá Moroccan

Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
curdyus

Příspěvek od curdyus »

to franta:pokudli ti takhle blbne tak máš v čoudu ten kloubek bud,dole u motůrku a nebo ten silon co je u stěrače,jsem to teď měnil na vrakáči za 300kč ale 100%stav pač i ta nexie měla na tachaku cca 20000km..
jinak to stoji 750 nový...
_________________________________________________________________________________________________________________
Daewoo Nexia 1,5 8V 75HP haftback 5dv,,výfuk Remus 13cm průměr :o),,audio Autosonic,LG,,dálkovky Wessem 18cm,,výbava Gl
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

To silonové uložení sem měnil za hliníkové z kadetta. to je ok. to bude asi ten kloubek teda. Nebo se na to vyprdnu a dám to tam celé fungl z té zelené nexie na ND.celej mechanizmus.

Daewoo Nexia 1.5 8V GLE ,,Nessie,, - Forever in my Heart + Daewoo Nexia 1.5 16V GLX
daredriver

Příspěvek od daredriver »

curdyus píše:Ahoj lidičky
Potřeboval bych poradit,,řeším poslední problém nefunguje mi ostřikování a stírání předního okna,,zadek normálně funguje,ale předek ani necekne,,problemy mám někdy i s cyklovačem pač když z první rychostí přepnu na cyklovač tak se někdy stěrače zastaví ne v konečné poloze a cyklovač nefunguje..
myslím si že to bude v tom lukasu stěračů,ale raději se tu optám..
Jinak by mě etě zajímalo jestli jde ten lukas nějak rozebrat a nebo ho musím koupit nový??
Díky za rady
Mohu ti lukase pro stěrače nabídnou za 200,- + poštovný a přidám i ovládání cyklovače
DAEWOO TICO
DAEWOO NEXIA 1,5 16V
ŠKODA 120
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=57&t=13482 nahradní díly na Nexii
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to palikx páčka na stěrače a ostřikovače 400 Kč v Krči v drafelu 550 Kč, to Franta P měl jsi na mysli to otočné uložení raménka stěrače, tak to mám taky v pytli ještě stírá ale vůle tam je ...no to se nedá mluvit o vůli...jde tam z kadetta? , celý segment stojí asi 1 800 Kč...

Mějte se fajn
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Jde tam je ůplně stejné to uložení. okorád u nexie musíš odvrtat nejty krerý ho držej a kadetácký tam drží zase jím že ta trubka je 2x promačkaná takže taky odvrtat. Jinak celej mechanizmus z kadetta tam nejde protože je o chlup kratší než nexiáckej. jinak na pohled vypadá úplně stejně. Taky sem si původně myslel a koupil kadetáckej jenže nejde tam vpasovat. Přehození toho uložení mi trvalo celej den.
Nevim proč do nexie dávali plastové. To stačí aby někdo zarval za stěrač a uložení je v háji...

curdyus

Příspěvek od curdyus »

Serpico: cely přepakování stoji cca 770kč jak u drafelu tak i u autokrc..
ja ho koupil za 300kc na vrakarne v bechyni,,meli tam asi 4 auta tak jsem si mohl i vybrat :D :D
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

V Bechyni je tak vrakáč Daewoo???

curdyus

Příspěvek od curdyus »

jinak to původní jsem taky spravil jako Franta z kadetta ale tam byly ty pouzdra taky silonovy..akorad jsem to nandal spustil a rupl mi ten kloub u moturku,,takze 3hodky v pytly a vysledek zadny :( :(
curdyus

Příspěvek od curdyus »

http://www.autabechyne.cz/index.php?idh=73&idv=149
tam máš přímo výběr..
Chlap celkem v poho,ceny poloviční jak u ACI-čka samozřejmě za 100% funkční..
nechal jsem tam 1200 za levý světlo který mělo ulámany držaky ale šlo mi hlavne o sklo,pak hadici na benzín stemi rychlo svorky,vypinac na mlhovky to prepakovani,predni podbeh,zpetne vnitrni zrcatko a nejaky kraviny,,takze celkem v pohodě..
jediny co bylo blbi ze byla zima jakodas a ja si to vsechno musel sam vyndat :D :D jinak jeste calujes za praci mechanika
curdyus

Příspěvek od curdyus »

pro ten vypínač bych si tam dojel ale přeci jen 140km není zrovna malo :D :D
Serpico

Příspěvek od Serpico »

...to curdyus děkuji ( aneb jeden vše neví, nestačí sledovat...), časy se mění a ceny taky " to ta měna nám hodně ztvrdla... " ale už zase měkne - HDP klesá...
Ne ale vážně já jsem to nerozdělával - nechtělo se mi do toho - ale jestli jsem to dobře pochopil dá se futro z umělý hmoty nahradit futrem např. z mědi - mosazi a vysoustružit s drážkama pro namazání...pak by to bylo nesmrtelný...

Tak ještě jednou díky a mějte se
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...

serpico
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

curdyus píše:jinak to původní jsem taky spravil jako Franta z kadetta ale tam byly ty pouzdra taky silonovy..akorad jsem to nandal spustil a rupl mi ten kloub u moturku,,takze 3hodky v pytly a vysledek zadny :( :(
já koupil z kadetta s hliníkovejma.

Odpovědět

Zpět na „NEXIA“