CAPTIVA 3.2 V6
Moderátor: Blue Lanos
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Re: CAPTIVA 3.2 V6
Tak koukam jestli naftoň s lehkou nohou žere 9,5L a V6 11-12 tak se nafta vůbec nevyplatí. V terénu by byl rpozdíl možná kapku vyšší ale tyhle navoněný pseudooffrouti stejně do lesa nejsou. Tak mam rozhodnuto, jestli nekdy v budoucnu Captivu tak V6
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
- Reklama
podla mna je na V6 11L prehnane moj nazor aspon okolo 14LKrtek píše:Tak koukam jestli naftoň s lehkou nohou žere 9,5L a V6 11-12 tak se nafta vůbec nevyplatí. V terénu by byl rpozdíl možná kapku vyšší ale tyhle navoněný pseudooffrouti stejně do lesa nejsou. Tak mam rozhodnuto, jestli nekdy v budoucnu Captivu tak V6
- koniQ
- Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň
ale pani kto ma predsa na take auto tak mu je jedno či papa 11L alebo 14L
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
blue Nubirka S 1.6 16V ,r.v.: 1997, bez klimy a ABS, LPG - Tartarini, od 15.3.2017 odpočíva vrakovisku v Bernolakove 330 000 km.
- Hanzy
To prave ne to spoustu lidi plete nebot je to idealni motor pro tak velke auto kdezto ten 2.0 je na tohle hodne slaby a proto si papne vic 2.0 mam ja v sedanu a uz na tohle auto je to nic moc...
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
- koniQ
- Bydliště: Most pri Bratislave, okr. Senec (4km do BA, 17 km do SC) pakáreň
hanzy ja viem ze ty by si chcel obcas na tom lietat ale nato si kup lietadlo a ne auto
Chevrolet Orlando white 1.8 LTZ, ALU 225/50R17, nove od 9/2011, kúpene 11/14 pri 69 000 km, od 72 000 km LPG Tartarini, 54 L nadrz, 3/17 125 000 km
ja moc v tomtonesuhlasimnechcemtu porovnavat octavie ale mam obe takto dam akopriklad keby niekto napisal ze 1,9 TDi zerie 7L a 2,0 benzin 8L hlupost takje topodlamna aju CaptivyHanzy píše:To prave ne to spoustu lidi plete nebot je to idealni motor pro tak velke auto kdezto ten 2.0 je na tohle hodne slaby a proto si papne vic 2.0 mam ja v sedanu a uz na tohle auto je to nic moc...
Co sa tyka rozdielu v spotrebe medzi roznymi motormi v rovnakom aute, tak zalezi len na tom, ako rychlo a na aku rychlost to auto rozbehnem, resp. tu istu hmotnost urychlim na inu stabilnu rychlost. Na to treba urcity vykon. Ked ma nejaky motor vykon 130 koni a iny 230 koni, ten 230 konovy urcite nie je tak zatazeny a bude mat nizsie otacky (vykon = moment x otacky). Spotreba zavisi od vykonu a to, ci je pre dany motor optimalna, zavisi od toho, na ake otacky je vyladeny. Motor s nizsim objemom bude poskytovat potrebny vykon pri vyssich otackach a tak moze byt mimo optimalnych otacok a tak aj spotreba moze byt vyssia. Cize velkoobjemovy (vykonnejsi) motor nema automaticky vyssiu spotrebu, lebo to, co sa pise v technickych udajoch je maximalny vykon (plyn po podlahu) a nie ten, co v reali hybe autom. Rozdiel v spotrebe je len v o nieco vyssom vykone potrebnom na samotne otacanie vykonnejsieho (vacsieho) motora.
A rozdiel medzi sucasnym dieselom a benzinom je dany ucinnostou spalovacieho motora na naftu a benzin. Ten je dany kompresnym pomerom a vyssim energetickym obsahom nafty. U modernych motorov je to okolo 10-15%. Rozdiel ceny oboch paliv je dnes podobny ale v opacnom poradi (napriek vyssej spotrebnej dani na benzin), tym sa vyhoda lepsej ucinnosti naftovych motorov straca a financne to vychadza rovnako.
A este jeden poznatok - automat v dieselovej Captive drzi motor stale v oblasti okolo 2000 otacok (aj pri beznej ustalenej jazde 60kou) , co je podla mna dost vela a zvysuje to spotrebu. Predpokladam, ze to musi robit, aby sa vyhol "turbodiere" a vyrovnaval tak prilis strmu a nelinearnu momentovu krivku turbodieseloveho motora.
V oboch mojich benzinovych autach mam pri 60ke okolo 1300-1400 otacok.
A rozdiel medzi sucasnym dieselom a benzinom je dany ucinnostou spalovacieho motora na naftu a benzin. Ten je dany kompresnym pomerom a vyssim energetickym obsahom nafty. U modernych motorov je to okolo 10-15%. Rozdiel ceny oboch paliv je dnes podobny ale v opacnom poradi (napriek vyssej spotrebnej dani na benzin), tym sa vyhoda lepsej ucinnosti naftovych motorov straca a financne to vychadza rovnako.
A este jeden poznatok - automat v dieselovej Captive drzi motor stale v oblasti okolo 2000 otacok (aj pri beznej ustalenej jazde 60kou) , co je podla mna dost vela a zvysuje to spotrebu. Predpokladam, ze to musi robit, aby sa vyhol "turbodiere" a vyrovnaval tak prilis strmu a nelinearnu momentovu krivku turbodieseloveho motora.
V oboch mojich benzinovych autach mam pri 60ke okolo 1300-1400 otacok.
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
ex. ESPERO, NEXIA, LEGANZA, LANOS, EVANDA, LACETTI SX, EPICA 2.5 L6 AT, CAPTIVA 3.2 V6 AT LPG
Vo FANCARE.tarale píše:akde si ty kupoval svoju?aakumas vybavu?mzprx píše:Ten winter pack mam tiez.
A navigacie predavam ja...
No predsa MAXIMALNU
LT HIGH sa to tusim vola.
CAMARO Bumblebee 6.2 V8 AT, MALIBU 2.4 AT, Lacetti LX "datel", Mitsuishi Outlander PHEV, New Nissan Leaf
Maximalna je SPORT myslim aspon co som ja kupovaltak to bolomzprx píše:Vo FANCARE.tarale píše:akde si ty kupoval svoju?aakumas vybavu?mzprx píše:Ten winter pack mam tiez.
A navigacie predavam ja...
No predsa MAXIMALNU
LT HIGH sa to tusim vola.
Mylis sa.
Sport je oznacenie pre pridavny paket k viacerym vybavam a motorom.
Predavane aj ako limitovana edicia sport.
Su tam pridane veci typu kombinacia cervenej a ciernej koze, cervene presivanie koze, dekoracne listy v napodobenine carbonu, strieborne matne klucky a stresne listy, a zopar veci zvonka vo farbe chromu.
Ja mam vybavu LT HIGH aj so stresnym oknom, co je najvyssia standardna vybava, bez tych "sportovych " okras.
Su tam pridane veci typu kombinacia cervenej a ciernej koze, cervene presivanie koze, dekoracne listy v napodobenine carbonu, strieborne matne klucky a stresne listy, a zopar veci zvonka vo farbe chromu.
Ja mam vybavu LT HIGH aj so stresnym oknom, co je najvyssia standardna vybava, bez tych "sportovych " okras.
Ok ked topises ty tak oco mam ja menej vo vybave ako ty v LT High?okrem stresnehookna ktore by som si aj tak nedal podlamna ma Sportka krajsie elektrony okombinacii ciernej koze z cervenou sa ani nezmienujem zadne svetlama cire atak isto aj okolo pred. hmloviek a mriezky ma chromovemzprx píše:Mylis sa.
Aeste nieco ja mam 7miestnu a do tej sa ani stresneoknoneda dat tedav tej vybave sa nedodavamzprx píše:Mylis sa.
tu to mas rozpisane:http://www.fancar.sk/cennik_captiva.htm
Ja som len chcel povedat, ze vymenu niektorych designerskych prvkov v interieri a exterieri nepovazujem za vybavu.
Nepopieram, ze sa tym moze auto skraslit. Aj mne sa niektore veci z toho pacia, ale niektore nie. Napriklad klucky si necham nahodit strieborne, lepsie to vyzera v kombinacii s ciernym metalickym lakom.
Stresne okno sa da objednat aj k 7 miestnej verzii.
Ja som len chcel povedat, ze vymenu niektorych designerskych prvkov v interieri a exterieri nepovazujem za vybavu.
Nepopieram, ze sa tym moze auto skraslit. Aj mne sa niektore veci z toho pacia, ale niektore nie. Napriklad klucky si necham nahodit strieborne, lepsie to vyzera v kombinacii s ciernym metalickym lakom.
Ok ja tiez pisem len svoj nazor nato tak sa dohodnime aspon natom ze vybava ,,sport,, je drahsia ako LT High samozrejme ak berieme cennikovu cenu a nie tu co si dohodnes z ktorim predajcom. Inak si myslim ze ako pises az na tie doplnky je to rovnake ja som mal moznost kupit aj vybavu aku mas ty no viac sa mi pacila ta sportka koly elektronom a kozi cerveno/ciernej inak je to na vkuse kazdeho. To okno mas pravdu som to pozeral zmilil som si to z bezovym interierom ten sa dodava len v 7miestnej verzii s manualnou prevodovkou.mzprx píše:tu to mas rozpisane:http://www.fancar.sk/cennik_captiva.htm
OK, vidim, ze cakas na odpoved ... (si online)
Ano, "limitovana seria" Sport je drahsia (ved inak by to ani nemalo zmysel), samozrejme oproti rovnakej motorizacii a vybave bez sportu.
Som proste setrilek.
A nechcel som diesel.
Ano, "limitovana seria" Sport je drahsia (ved inak by to ani nemalo zmysel), samozrejme oproti rovnakej motorizacii a vybave bez sportu.
Som proste setrilek.
A nechcel som diesel.